Šta je novo?

Pioneer DVR-112D problem

Covek je pre ravno 4 meseca naisao na problem i verovatno je vec 100 puta zamenio DVD ili resio tekuci problem na koji je naisao a vi jos uvek polemisete sta i kako... Mogao je peske da se uputi u fabriku Pioneer, zameni DVD i isto tako se vrati kuci...

Imao sam godinu dana dvr111D sad sam uzeo i dvr112d rade kao zmajevi! Ubedljivo najbolji dvd rezač osim možda sony-ja. Što me navodi na to da vam u biosu nešto nije lepo podešeno ili imate nero pre 10 godina!

I moja 4 drugara kupili famoznu novu seriju 112-tice i samo jednom sve radi ok ovi isli reklamirali pa opet i najzad 2 dobra a 3 zamenio za LG-a hocu da kazem da su se mnogi zalili na ovu seriju.
Ja sam imao srece kupio sam 111 radi kao sat.Posto kod nas ( mislim u B.C.) nije bilo da se kupi nov 111 narucio sam iz BG.ali nema pa sam uzeo Plextor-a i sa njim sam prezadovoljan ali samo sa cenom ne.Za te pare sam mogao uzeti dva LG-a a citam i njega dosta hvale.
Znaci 112 NIKAKO ?

Vidis ja imam pioneer 112-cu i za sada da ga ne ureknem sve odlicno sljaka.Lepo i cita i reze kako obicne diskove tako i dvd diskove.
Nisam nesto mnogo narezao diskova mozda jedno 15 ali tek ga imam 5-6 dana.

Vidis ja imam pioneer 112-cu i za sada da ga ne ureknem sve odlicno sljaka.Lepo i cita i reze kako obicne diskove tako i dvd diskove.
Nisam nesto mnogo narezao diskova mozda jedno 15 ali tek ga imam 5-6 dana.

Probaj i RW pa javi:eyebrows:

Probaj i RW pa javi:eyebrows:
Evo malopre sam tek video post pa da javim.Evo sada sam odradio testiranje.Reze ok:eyebrows:.Danas sam skinuo novi nero 8 i bas mi je dobro doslo da testiram i nero 8 i cd rw i dvd rw i kod mene za sada sve sljaka ok.Inace na cd rw koji je marke tdk sam narezao jedan divx film sa harda, a na dvd rw koji je marke verbatim sam narezao dvd film takodje sa harda i sve je proteklo u najboljem redu.
Nigde nisam primetio da se nesto muci ili da ne moze da nareze.
Narezao je najnormalnije.
Inace rezao sam i obicne dvd diskove i cd diskove i sa njima nema bar za sada nikakvih problema.
Pozdrav.:wave:

ja vec tri dana ko lud rezem DL DVD-ove na 8x....sve ide ok. Diskovi su Verbatim, na zvonu pise 2.4x ali meni otvara kao 8x ~15min rezanja. Bas sam zadovoljan kako je proslo to sa DL diskovima.

Imam oko 10 DVD+RW PrimeDisc 4x koji su stari vec 2 godine. I njih reze bez problema. Sami mediji su spori...mozda je i to do citaca mada koliko sam odokativno mogao da vidim ista je stvar i sa 111D (imam oba).

Imao sam problem sa mini CDRW, ali mislim da je na kraju i tu odradio. Bas cu sad malo da testirm CD-ove pa cu da javim

I ja posedujem doticini Pioneer DVR-112D (updateovan firmaware na 1.22) i sve odlicno reze. Probao sam i CD-RW i DVD+RW i obican CD-R i DVD-R i DVD+R znaci nikakvih problema s rezanjem (samo Verbatim sam probao), jedino malo sporije cita u odnosu na njegovog prethodnika Pioneer-a 107D ali za sad nemam nikakvih zamerki sto se tice rezanja. Koristim Nero v6.6.0.8 zbog moje stare masine...

Takođe i ja sam zadovoljan što se tiče rezanja i čitanja medija . što se tiče brzina one su na zavidnom nivou tako da samo reči hvale.

malo je off ali čisto da se zna.

pozdrav

Ima i onih srecnih dobitnika,podseca me na loto.I tamo ima 1-na sedmica 5-6 sestice itd,itd ali uplatilo je milion !!!!!
Ili ona stara prica i corava koka ubode neko zrno.

ja vec tri dana ko lud rezem DL DVD-ove na 8x....sve ide ok. Diskovi su Verbatim, na zvonu pise 2.4x ali meni otvara kao 8x ~15min rezanja. Bas sam zadovoljan kako je proslo to sa DL diskovima.

Gde kupujes te DL diskove i koliko ih placas po komadu.Trebalo bi nesto da narezem pa bi mi trebalo par komada.
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Radnja se zove CDBurn, nalazi se u trznom centru preko puta zgrade tehnickih fakulteta (kod vuka). Kad udjes sa Bulevara prodjes kafic i fontanu, popnes se stepenicama i pravo ispred.

Verbatim DVD+R DL (na kutiji pise 2.4x), Nero pokazuje 2.4-4.0-6.0-8.0x
meni je svaki rezao na 8x bez ikakvih problema.
kosta 190din (u poredjenju sa obicnim DVD-on je preskup, ali ja licno ne mogu vise da sortiram diskove pa to ti je).

Inace tamo sam uzeo i LightScribe (greskom), kosta ~45din, pa sam zamenio kad sam ukapirao da Pioneer 112L ne trazi LightScribe nego LabelFlesh. LabelFlesh kostaju 130din

Nisam jos stigao da narezem prvi LabelFlesh pa da vidim i to cudo. Inace Nero 7.10.x.x ima podrsku (ubacena ikonica "burn label"). Za lightscribe treba neki programcic/drajver ili sta vec.

(flesovao sam DVR-112D firmwareom za 112L pa tako otkljucao taj labelflesh podrsku)

Poslednja izmena:
Radnja se zove CDBurn, nalazi se u trznom centru preko puta zgrade tehnickih fakulteta (kod vuka). Kad udjes sa Bulevara prodjes kafic i fontanu, popnes se stepenicama i pravo ispred.

Verbatim DVD+R DL (na kutiji pise 2.4x), Nero pokazuje 2.4-4.0-6.0-8.0x
meni je svaki rezao na 8x bez ikakvih problema.
kosta 190din (u poredjenju sa obicnim DVD-on je preskup, ali ja licno ne mogu vise da sortiram diskove pa to ti je).

Inace tamo sam uzeo i LightScribe (greskom), kosta ~45din, pa sam zamenio kad sam ukapirao da Pioneer 112L ne trazi LightScribe nego LabelFlesh. LabelFlesh kostaju 130din

Nisam jos stigao da narezem prvi LabelFlesh pa da vidim i to cudo. Inace Nero 7.10.x.x ima podrsku (ubacena ikonica "burn label"). Za lightscribe treba neki programcic/drajver ili sta vec.

(flesovao sam DVR-112D firmwareom za 112L pa tako otkljucao taj labelflesh podrsku)
Ok hvala na informaciji.
Pozdrav.

I ja sam danas kupio "cuveni" Pioneer 112D i naravno nece da reze diskove >>Posto slika govori vise od 1000 reci .Ne mogu da biram brzinu rezanja niti da ga narezem ,znaci ne znam sta je ??
BTW gde da nadjem FIRMAWARE za ovaj rezac i gde da skinem novi drajver za njega(ako je uopste i potrebno -postojeci driver je iz 2001 ))

Prilozi

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    90.5 KB · Pregleda: 79
www.rpc1.org

Odavde možeš da skineš sve firmware-ove za sve postojeće drajvove.

Ineče na slici ti je izabran LG Combo a ne Pioneer.Naravno da ne možeš da režeš na Pioneer-u. :wave:

Poslednja izmena:
I ja sam danas kupio "cuveni" Pioneer 112D i naravno nece da reze diskove >>Posto slika govori vise od 1000 reci .Ne mogu da biram brzinu rezanja niti da ga narezem ,znaci ne znam sta je ??
BTW gde da nadjem FIRMAWARE za ovaj rezac i gde da skinem novi drajver za njega(ako je uopste i potrebno -postojeci driver je iz 2001 ))

na slici ti stoji LG COMBO 4521B koji i inace ne moze da reze DVD, preba da prebacis recorder na DVR-112D

TNX svima!!!
Zanima me jos jedna stvar _
Sta postizem instaliranjem firmware-a i crossflashingom rezaca , i da li to uopste da radim
Sto se tice samog rezaca dobro me sluzi :D narezao sam nekih 10-15 DVD-a i sve radi bez problema ....

dobijas vecu kompatibilnost sa nekim medijima. Uvek ti se svuda savetuje da ako nemas prolbema sa erzacem nemas potrebe da flesujes.
Ako bas zelis nadji oficijelni firmware za tvoj drajv pa flesuj time ali se pridrzavaj uouststva jer ne odradis to kako treba mozes da posaljes draj u "vecna lovista".

Crossflash je kad flesjues draj firwareom namenjim drugom drajvu. To ne moze uvek i sa svakim drajvom. To je najcesce moguce sa drajvovima iz iste familije koji su hardverski isti/slicni pa se firmwareom definise sta ce da radi.
Recimo ako imas DVR-112D on ne icta DVD-RAM medije a ako mu stavis firmware od 112L citace i to. Ali kazem nije sve tako jednostavno kako moze da se ucini.

OK .hvala
I jos nesto :D Kolikom brzinom da rezem DVD-e (jer kazu da ako rezem 16x citac kasnije nece moci da ih procita i da se brzo kvare ) ?I koliko maximalno podataka mogu da stavim na DVD (mislim maximalno je 4,7 gb ali sigurno da DVD ako ga popunim do kraja nece raditi :mad:
pa koliko onda da najvise da stavim ,a da DISK bude upotrebljiv
TNX unapred !!!!:type:

Redovno režem na 8x i pokazala se kao najbolja...bar kod mene ;)

ako imas ok masinu mozes da rezes i na 12x ili cak i na 16x. I kad reze na 16x cesto to ne bude dva puta brze nego na 8x. Drugo, kad rezes na 16x ne bi trebalo nista da radis na masini posto rezacu treba dosta veliki protok podataka ka pa prakticno hdd radi asmo da bi napojio dvd podacima i ako krenes da radis jos nesto poceces da zezas buffer.
Ako rezes na 8x ne znaci da mozes da radis sta hoces ali ipak mozes da radis ko covek dok reze.
Nema veze kojom brzinom si rezao ako si vec narezao, i nisam cuo da se DVD-ovi "kvare".

Na DVD stane 4.5gb-4.7gb zavisi sta rezes, ako imas vise manjih fajlova koji na kompu zauzimaju nominalno 4.7gb verovatno ce stati na DVD.
I ako ga napunis maksimalno radice kao da je poluprazan...to nema nikakve veze sa funkcionalnoscu.

ako imas ok masinu mozes da rezes i na 12x ili cak i na 16x. I kad reze na 16x cesto to ne bude dva puta brze nego na 8x. Drugo, kad rezes na 16x ne bi trebalo nista da radis na masini posto rezacu treba dosta veliki protok podataka ka pa prakticno hdd radi asmo da bi napojio dvd podacima i ako krenes da radis jos nesto poceces da zezas buffer.
Ako rezes na 8x ne znaci da mozes da radis sta hoces ali ipak mozes da radis ko covek dok reze.
Nema veze kojom brzinom si rezao ako si vec narezao, i nisam cuo da se DVD-ovi "kvare".

Na DVD stane 4.5gb-4.7gb zavisi sta rezes, ako imas vise manjih fajlova koji na kompu zauzimaju nominalno 4.7gb verovatno ce stati na DVD.
I ako ga napunis maksimalno radice kao da je poluprazan...to nema nikakve veze sa funkcionalnoscu.

Ok.TNX.Tako su meni bar rekli ortaci znnaci "babske price"
Imam P4 na 2,4 ghz ,512MB DDR , 80GB HDD-a ,ati radeon 9250 (128 ddr )

trebace ti jaca graficka za rezanje na 16x :d

Vrh Dno