Šta je novo?

Pioneer DVR-112D problem

Dilletanten

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2007
Poena
301
Okej, isao sam danas po najvecoj vrucini, vozio se taksijem pet sati od Dorcola do Balkanske, morao sam da slusam price o felnama, karburatorima i radio stanicama samo da bih kupio zamenu za mog visegodisnjeg i pouzdanog tehnoloskog druga - 107D.

Posle slusanja infantilnih prodavacica i pakovanja robe, dotrcao sam kuci, radostan i spreman da, konacno, stepenasto skinem 300gb nakupljenih podataka. Surprise, surprise. Sistem je uredno detektovao novi rezac, sve je okej. Odma' potom trazim novu verziju Nero Burning Rom-a; skidam je, i ubrzo pocinje instalacija.

Brzo pravim prvu kompilaciju i Nero me obavestava da sam, covece, ubacio obican CD. Hm, vadim disk, pise lepo Verbatim DVD+R. Hajd', mozda je neki divljak, ali cuvam i nekoliko hi-quality diskova za bitne fajlove i, GODDAMN, ista prica.

Razmisljam, mozda je do aplikacije? Ali, i u internom Win XP sistemu rezanja se isto desava. Jednostavno, uredjaj mi kaze da sam ubacio CD.

Ne znam sta da radim, da l' je los primerak (svejedno, nikada NIKADA vise necu kupovati Pioneer, pogotovo sto mi se zgadio kada sam ga uporedio sa 107D: 1. duplo je manji. 2. jeftina plastika svuda naokolo.), da l' su svi diskovi u mom stanu metastazirali, da l' je operativni sistem kriv za sve? I ono najbitnije - da li da reklamiram uredjaj i uzmem NEC, ili nesto trece?

Kako mislis detektuje ga kao cd? Mislim da je problem u novoj verziji nero programa. Tj pri vrhu imas da biras CD ili DVD pa onda ides na Data disk.
Da li je ovo resilo problem?

Nema to veze sa "nero-programom" niti sa 112-icom.
Polako, manje nervoze.

U pitanju su driveri za IDE ATA/ATAPI i nista drugo.

I ono najbitnije - da li da reklamiram uredjaj i uzmem NEC, ili nesto trece?

gledaj da uzmes neki lg h10n zbog chipseta, kvaliteta przenja itd. (ili mozda neki benq). nec je, po testovima, jos gori od pioneera. nisam jos naisao da je neko sa lg-om imao problema, bez obzira o kojem ide-cipu na ploci se radi.

Poslednja izmena:
Nikako Nec-a ocajan je, kvari se ko blesav.

Iako Pioneer i nije neki izbor bolji je od Nec-a definitivno (trenutno).
Pioneer i bolje cita diskove od Nec-a.

A niko ne piše niti priča o verziji firmware-a tog pioneera. Tu je i mogućnost da je neispravan. Dešava se i najboljima...

Omg:S: i ovaj moj mora na reklamaciju. Znaci posle mesec dana on ne moze da cita niti reze CD....

Poslednja izmena:
Pionirac zamenjen LITE-ON DVDRW LH-20A1P.
Sta mislite o njemu, da se nisam kojim slucajem za****?

Poslednja izmena:
Meni se sa 112D desava ista stvar! Upalim komp a W$ ga prikazuje kao CD-RW!!! Nakon brisanja IDE grane, prepozna ga lepo, radi par dana i onda provalim da u Neru javi isto sto i @Dilletanten-u, opet brisanje IDE grane... Ne znam sta je u pitanju, ali sam se toliko gluposti naslusao oko 112D da cu ga promeniti prvom prilikom.

A niko ne piše niti priča o verziji firmware-a tog pioneera. Tu je i mogućnost da je neispravan. Dešava se i najboljima...

Vec 2 puta update-ovao firmware i nema izmena... A prijatelj je pre par dana dobio nov sa reklamacije jer uopste! nije hteo da reze CD-R, tj. svaki pukne!
Ko zna kakva go*no serija primeraka je stigla na nase trziste :(

Poslednja izmena od urednika:
Moj 112d je prestao da reze CD-ove, pa cak i da ih vidi. DVD-ovi funkcionisu OK. Trenutno je kod prodavca cekam da vidim sta ce da kazu ali izgleda da veliki broj ljudi ima problema sa 112-com. Zamenicu ga za neki drugi model

Ja sam vec jedan zamenio posle dva meseca rada, a ovaj novi se isto ponasa kao i predhodni. Menjacu i njega ali ne znam sta da uzmem umesto njega.

Moj 112d je prestao da reze CD-ove, pa cak i da ih vidi. DVD-ovi funkcionisu OK. Trenutno je kod prodavca cekam da vidim sta ce da kazu ali izgleda da veliki broj ljudi ima problema sa 112-com. Zamenicu ga za neki drugi model

Potvrdili mi juce iz servisa da mogu da dodjem po nov rezac. Zamenio sam pa sam sad uzeo NEC 7170s S-ATA. Reko da oslobodim onaj jedan IDE prikljucak i ujedno da testiram S-ATA DVD rezac

Ne znam sta drugo da kazem za rad ovog uredjaja osim :vomit:

ja sam imao slican problem na 111d, kad sam ga kupio, instalirao nero7 i ubacio dvd disk, kad ono kaze mi da sam ubacio cd disk da ubacim dvd, ubacim drugi dvd, opet isto, na kraju sam ubacio obican cd disk i narezao nesto, kad sam posle njega ubacio dvd disk uredno ga je prepoznao :banana: , i dan danas lepo radi :banana:

ja sam imao slican problem na 111d, kad sam ga kupio, instalirao nero7 i ubacio dvd disk, kad ono kaze mi da sam ubacio cd disk da ubacim dvd, ubacim drugi dvd, opet isto, na kraju sam ubacio obican cd disk i narezao nesto, kad sam posle njega ubacio dvd disk uredno ga je prepoznao :banana: , i dan danas lepo radi :banana:

Ja imam 111d i ne mogu da se pozalim, u svakom slucaju mi je bolji od NEC-a !

Koji ste vi likovi!?!?! Pa ko prica ovde o 111D??????

ja sam imam i dalje 108D, 111D, 112D i nikad bre problem nisam imao...

Ja sam moj 112D odmah flasovao u 112L (crossflash) i sve radi lepo. Tu ste me naplasili tim pricama...morao sam juce da rezem sve varijante i nikakav problem. Meni je taj 112 tih i do sad bez greske

nego bre ljudi, ne razumem zasto za obicne cd-ove arcite dvd??????????

uzmite cd rezac, tipa asusa ili tako nesto i zavrsite posao

@slayer:
ako je vec u deklaraciji proizvodjaca napisano da reze CD, onda bi trebalo da STVARNO i reze CD.

@Xaver

Reci mi koja je uopste logika davati 11 Dinara za CD kada DVD kosta 15 Din??!?!?!
Aj reci mi jos samo gde moze da se nadje DVD za 15din ili CD za 11din pak cu te castim jednom 112D:D , ili su to mozda oni mediji ultra mega giga (ne)kvaliteta?! :p
Kod mene najjeftiniji prazan Dvd(Verbatim bez pak) je 30 din....;)

Poslednja izmena:
@Xaver
Reci mi koja je uopste logika davati 11 Dinara za CD kada DVD kosta 15 Din??!?!?!

kad arhiviram ili rezem za sebe rezem DVD (uglavnom) ali posto radim i cesto nosim materijal (fajlove) drugima, ima ljudi koji nemaju DVD, ima ih DOSTA pa mi je onda CD opcija.

Sad kad postoji USB flash cinjenica je da je CD polako skoro potpuno izbacen iz upotrebe ali to ne menja sustinu:

ako kupis nesto sto treba da reze CD onda MORA i da moze da ga reze. To je vrlo logico...bez obzira na sve

....cene si dao za 1000kom ali nema veze...kapiram poredjenje.

Sad kad postoji USB flash cinjenica je da je CD polako skoro potpuno izbacen iz upotrebe ali to ne menja sustinu:

Upravo tako, sa stickom od 1gb za 10-12 eur ne vidim razlog za postojanjem CD-a

ako kupis nesto sto treba da reze CD onda MORA i da moze da ga reze. To je vrlo logico...bez obzira na sve

Apsolutno tacno ali ti ne pricam iz ugla neispravnog Pioneera 112D nego uopsteno

....cene si dao za 1000kom ali nema veze...kapiram poredjenje.

Nisam dao na 1000 kom....na 1000 kom je 8 din CD a 11 DVD :D

Nazad
Vrh Dno