Šta je novo?

Pioneer DVR-106D I Poneka rezanja - PROBLEM!!

Slayer

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
650
Znaci komp mi se zakuca tj. blokira skroz kada hocu da narezem obicne cd-ove na ovom DVD rezachu, i takodje kada hocu da formatizujem DVD+RW Verbatimov :rolleyes: :rolleyes:

Sta se desava koji vrag??

kada brisem obican RW izbaci mi gresku "Power Calibration Error"

A kada brisem DVD+RW izbaci mi gresku posle nekih 20% da DVD nije Rewritable...

imam isti rezac + winOnCD 6 DVD Edition.......(sa sp2 za woc).....sve radi savrseno.......
Da li ti radi u multi-word dma mode 2 ???

auuuuu, nisam bas toliko profi... :( Ajd malo pojasni :)

Slayer je napisao(la):
kada brisem obican RW izbaci mi gresku "Power Calibration Error"

A kada brisem DVD+RW izbaci mi gresku posle nekih 20% da DVD nije Rewritable...

Ova greska se javlja kad laser ne moze da se kalibrise prema datoj mediji. To se meni ranije dogadjalo na nekim Verbatim medijima, jednostavno matori CD-RW nije mogao da ga reze brzinom od 4x (davno to bese).
Hmm, jesi stavljao najnoviji firmware tom Pioneeru? Ako nisi trebao bi...

Twix je napisao(la):
imam isti rezac + winOnCD 6 DVD Edition.......(sa sp2 za woc).....sve radi savrseno.......
Da li ti radi u multi-word dma mode 2 ???

Ovo nije klasican ATA33 mod. Karakteristican je za neke PIO uredjaje kojima windows dodeljuje ovaj mod rada, pri cemu se opterecenje procesora solidno smanji (pretpostavljam da je neka softverska fora, jer ne mozes nateratio PIO da emulira ATA 33 :)).

desni klik my computer,propertis,hardware,device manager,ide ata/atapi controlers,primary ili secondrai ide chanel,pa advanced settings; tu nadjes na kojoj ti je grani dvd-rw,i ako nepise multi word bla,bla, onda stavis dma if aveliable,a ako to vec stoji a ispod toga nema ono multi word,izbrises kontroler i restartujes racunar..........
ako sve to ne uspe,probaj nove drajvere za plocu (99% sadrze nove drivere za kontroler).....

Javi sta si uradio.....

uopste nemam Advanced Settings...hm, a drivere za plocu cu potraziti..

Javicu sta sam uradio...

Eh da. Lepo sam izbrisao i narezao Verbatim CD-RW, dok No Name nije hteo. Probirljivi cd :rolleyes:

Ali me DVD+RW i dalje zestoko *****ava...

Moras da imas,ako imas XP.....
Evo ti screen gde se nalazi....

pa jedino sto mogu da nadjem za moj Epox 8k3a su Via4in1 driveri...

nema bas drivera za plocu :ne:

Twix je napisao(la):
Moras da imas,ako imas XP.....
Evo ti screen gde se nalazi....

Te stavke kod mene nema :evil: :evil: :evil:

Stavi VIA Hyperion 4in1 najnoviju verziju....(mislim da je 4.50,proveri).....

OK, instalirao sam nove via4in1, i dobio sam advanced opcioju. I vec mi je sve podeseno na DMA if available...Ajd videcu ima li neke promene

Ja imam DVR106D i radi odlicno...Probao sam nekoliko razlicitih tipova medija i sve sam rezao bez problema.

ma i ja sam rezao dve DVD medije skroz OK. Verbatim, Princo, Plasmon, DTk, Sony. Ali RW me je zezao. Evo otkad sam instalirao nove 4in1 drivere, sve radi OK. :da:

Jupi :happy:
Problem resen :mrgreen:

:D

Hvala puno :d

evo sada mi se DVD-ovi ripuju na dve brzine??? Sta je sada ovo?? Milim da se to desilo kada mi je Decoder prvi put trazio da izaberem region...Da li je moguce da je biranje regiona (sto je bilo neizbezno) nesto usralo??

eh da, kada sam vec otvorio temu o pisachu da pitam jos nesto. Da li upgrade-ovanje firmware-a narusava garanciju??? Hocu da stavim Region Free firmware, pa zato pitam

pa naravno da morash da upgrade-ujesh firmware, inache ce ti se zakljuchati zona ;)

Slayer je napisao(la):
eh da, kada sam vec otvorio temu o pisachu da pitam jos nesto. Da li upgrade-ovanje firmware-a narusava garanciju??? Hocu da stavim Region Free firmware, pa zato pitam

Ne bi trebalo, to mu dodje nesto kao update biosa na maticnoj ploci. Niko od trgovaca ko nije bas zlonameran ne bi smeo da ti zbog toga odbije garanciju. Ako taj od koga si nabavio rezac ima nameru da ne ispostuje garanciju uvek moze nesto da smisli. A ti takodje mozes da vratis originalni firmware kasnije (samo ga skini odnegde).

Mozda je mislio da pogreshno flashovanje (fw od nekog drugog uredjaja) gde CD u vecini sluchajeva biva 'mrtav' :) mada to je vec drugao stvar...

ne, ne, mislio sam stvarno na normalno flash-ovanje...Sta ja znam da li su ludi da zapisuju koji je firmware :d

Na uspesan fles niko ti nece odbiti garanciju.
Na neuspesan ce ti svi odbiti :)

fleas-ovao sam - uspesno :)

Nego zasto mi ripuje DVD ove koji su zonirani samo na dve brzine, one koji su free zone na punih 12 (16)

Vrh Dno