Šta je novo?

Pioneer CD player za kola

acca

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2002
Poena
619
Zanima me koji je pocetni model Pioneer-a koji ima onu grafiku na ekranu (znate ono, delfini, voznja kroz grad, helikopter i td...). I da li jos neki od proizvodjaca (Clarion, Alpine, Sony i Kenwood dolaze u obzir) ima nesto slicno i koji modeli konretno?

Pozdrav!

Ja imam,ako se ne varam,DEH 7600 model (nije samo CD,vec mp3 plejer),i on ima te delfine,avione... ali u plavoj boji,zato i manje kosta,a ako hoces kolor ekran e onda... plati pa se klati! ;)
Pozdrav ,)

Mislim da Alpine prednjaci sa tim "glupostima",ali necu da tvrdim,zato shto sad malo vishe pratim pojacal,trenutno me to vishe zanima!

Pa i nisu bas gluposti!Mislim nije da su nesto potrebno,ako bi buljio u njih slupao bih se ali je zbog njih veci ekran,stane vise teksta,grafika izgleda lepse (antena kad si prikljucen na radio,CD kad slusas CD...) a inace je malo teze naci dobar mp3 player sa ekranom na koji stane vise od nekoliko slova iz naziva pesme!Ja sam zadovoljan! :)
Pozdrav ,)

Hvala na odgovorima. Mada jos uvek cekam pravi. Naime na netu sam video sliku Pioneer-ovog modela DEH 6800, koji mi se dopao na prvi pogled, pa me zanima da li mozda on ima te animacije, ili to tek pocinje sa serijom 7. Naravno dobro dosle su preporuke i nekih drugih proizvodjaca, mada sam nekako veran Pioneer-u jer uglavnom njihove modele kupujem... Vidim da je u Tehnomaniji doticni model nesto ispod 20000 din, pa je to neka gornja granica, do koje bih isao sto se cene tice...
Pozdrav i hvala svima....

Pioneer 6800mp i alpine, ne znam tacno koji model, imas na Dorcolu na bazenima Alpine servis, idi pa pogledaj...
Moj glas ide alpine...
I sam sam postao ponosni vlasnik Alpine HU...

Tragajuci po netu, video sam na nekoliko mesta da se pod istom oznakom prodaju (nude) razliciti modeli. Pa tako npr. kod nas DEH 4800 ima vidljiv otvor za CD, tako je i na sajtu za koji predpostavljam da je zvanicni Pioneer sajt, dok sam vidjao isto DEH 4800 kome otvor nije vidljiv, nego se mora "oboriti" plocica da bi se stavio CD. Kod modela DEH 5800 je jos "gora situacija" (veca razlika). Negde je plavi displej sa narandzastim dugmicima, a negde je visebojni displej i za razliku od 4800 (gde je razlika samo u otvoru za CD) je i dizajn totalno drugaciji.... E da i negde se dobija i daljinski, a negde ne.... Nista mi nije jasno.... Zna li neko u cemu je fora?

Sa daljinskim je fora u tome da se ako kupujesh kod ovlashcenog dilera morash da doplatish 15 evra i to je cena za sve player-e,a shto se tice slika,kace sve i svashta,koju sliku nadju tu ubace,a imash modele koji imaju razlicito osvetljenje i zbog toga su malo skuplji/jeftiniji,najbolje otici u radnju ili gledati po stranim sajtovima,kod njih nema greshke!

Modeli za evropsko i americko trziste se razlikuju.
Ako pogledas pionirov sajt za evropu videces da su modeli identicni kao ovi koji se nude kod nas.
Inace, nije u izgledu jedina razlika.Vecina uredjaja za americko trziste nema rds, radio hvata samo neparne stanice... ali imaju neke druge stvari koje su kod nas neupotrebljive.
Mislim da je 6800 bolji izbor.Pre svega ima tri izlaza za pojacalo(a), organski displej i, po meni, bolji (savremeniji) izgled.Displej je plave boje, a dugmici mogu da budu crveni ili zeleni.Mislim da mu je cena oko 200e.Pogledaj na novobeogradskom buvljaku i na sajmu.Pozdrav.

Ukratko, to je displej koji omogucava delfincice... :)

Foki je napisao(la):
Modeli za evropsko i americko trziste se razlikuju.
Ako pogledas pionirov sajt za evropu videces da su modeli identicni kao ovi koji se nude kod nas.
Inace, nije u izgledu jedina razlika.Vecina uredjaja za americko trziste nema rds, radio hvata samo neparne stanice... ali imaju neke druge stvari koje su kod nas neupotrebljive.
Mislim da je 6800 bolji izbor.Pre svega ima tri izlaza za pojacalo(a), organski displej i, po meni, bolji (savremeniji) izgled.Displej je plave boje, a dugmici mogu da budu crveni ili zeleni.Mislim da mu je cena oko 200e.Pogledaj na novobeogradskom buvljaku i na sajmu.Pozdrav.

tacno tako. nemamu rds jer ovde niko ne slusa radio. umesto toga recimo ima sirius ready pa se slusa satelitski radio i sl.
inace ti ekrani su zesce bacanje para. mislim na te ekrane koji nemaju nikakvu svrhu, ne mislim na onde sa gps-om. pored toga sto ne sluze nicemu i znacajno podizu cenu ocajno se vide na suncu. meni to mnogo znaci kod odabira jer me mnogo smara da ne vidim ekran....

acca je napisao(la):
Da izgleda je u tome stvar.

A sta je to organski displej?

evo ovo. sluzi da djuska u toku voznje. uglavnom korisna oprema ako se ide na splavove i slicno:d

Naprotiv, konkretno kod Pioneer-a ekran je vrlo koristan, pošto ima bulumentu opcija sa kojima bi se vrlo brzo izgubio na kasičnom ekrančiću, ovde to sve pregledno izgleda, a i puno više informacija se prikazuje odjednom.

acca je napisao(la):
A sta je to organski displej?

Ajd ja posto ti niko nije dao prezican odgovor, tip displeja, kao npr. LCD ovde je to OLED. To ti je LED (light-emitting diode) koji pogoni neka organska komponenta, neki alkohol npr. Ne treba im back light.

Definitivno sam se odlucio za DEH 6800, e sada jos da nadjem gde je najjeftiniji. Isao sam u Petak u Tehnomaniju i tamo ga nemaj vec duze vreme, bez obzira sto im je sajt updejtovan nedavno i tamo ga ima u ponudi. Svojevremeno je alarm servis Gile iz Zemuna / Zemun Polja imao jako popularne cene, mada to je bilo pre 7/8 godina dok je jos bio na pocetku poslovanja. Od kada je presao u ovaj nov veliki servis izjednacio je cene sa ostalima. Da li mozda ima neki novi Gile, sa povoljnijim cenama?

dexx je napisao(la):
Naprotiv, konkretno kod Pioneer-a ekran je vrlo koristan, pošto ima bulumentu opcija sa kojima bi se vrlo brzo izgubio na kasičnom ekrančiću, ovde to sve pregledno izgleda, a i puno više informacija se prikazuje odjednom.

zato postoji ono sto se naziva "preferencije potrosaca". ja jednom kad sve podesim vise ne diram. nakon toga ostaje samo jedan kriterijum kada je ekran u pitanju-kakva je citljivost ekrana u 2 popodne. Tu je oled mnooogo losiji od ekrana koji koristi alpine na srednjoj i visokoj klasi kao na primer

http://www.alpine-usa.com/en/products/product.php?model=CDA-9856

Upravu si što se tiče čitljivost, (a da ne govorimo o boljem zvuku), međutim u ovo doba svakojako kodiranih MP3-ca, vrlo se često poteže za postavkama zvuka.

Nazad
Vrh Dno