Šta je novo?

Pioneer 115D

Moja 108-a jos uvek sljaka. Mislio sam da ce da otkaze pre jedno godinu dana ili malo manje ali ciscenje je sredilo probleme.
Sa DVDRW uredjajima se desava isto ono sto se desavalo sa CDRW uredjajima pre nekoliko godina. Smena odnosno zamena tehnologije.

Ko zna, mozda bi resio problem sa mojom 108D kad bi ga ocistio... no u svakom slucaju bi morao da uzmem novi SATA rezac zbog novog kompa sto treba da pazarim skoro.
@Overkill

Si ti tvoju 108-cu sam otvarao i cistio ili si ga nosio u servis?

Probao sa 115D. Za sada nije los, ma u stvarnosti isto s... samo drugo pakovanju u odnosu na moj bivsi 111D.

Mislim da ovaj 115D ima nekih problema. Disk koji sam narezao na 111d i koji je imao odlican scan, ovakav je na 115D.
Takodje, na 115d narezani dvd slicno, ocajno, izgleda.

Moja 108-a jos uvek sljaka. Mislio sam da ce da otkaze pre jedno godinu dana ili malo manje ali ciscenje je sredilo probleme.
Sa DVDRW uredjajima se desava isto ono sto se desavalo sa CDRW uredjajima pre nekoliko godina. Smena odnosno zamena tehnologije.

ljudi koji firmware koristite za 108? treba mi neki koji ce mi omoguciti 1x rezanje!
ja trenutno koristim 1.2
Mislim da je ovaj rezac ponudio najbplje sto je DVD tehnologija ikad imala

Mislim da ovaj 115D ima nekih problema. Disk koji sam narezao na 111d i koji je imao odlican scan, ovakav je na 115D.
Takodje, na 115d narezani dvd slicno, ocajno, izgleda.
zato je i izbacena podrska za sve pioneer rezace u novijim verzijama ovog programa, na zahtjev pioneer-a (imam i mail od autora vezano za to, ako treba :d ). Uopste se ne opterecujem sa tim, disk narezan sa 115 ima bolje skenove nego narezan sa 108 (skenirano sa 108-com).
ljudi koji firmware koristite za 108? treba mi neki koji ce mi omoguciti 1x rezanje!
ja trenutno koristim 1.2
Mislim da je ovaj rezac ponudio najbplje sto je DVD tehnologija ikad imala

A dje ces naci 1x diskove? :d Imas temu ovdje na benchu, provjereno rezanje npr. 16x diska na 4x daje losije skenove nego npr. 8x ili 12x. Totalno nepotrebno...

Poslednja izmena:
zato je i izbacena podrska za sve pioneer rezace u novijim verzijama ovog programa, na zahtjev pioneer-a (imam i mail od autora vezano za to, ako treba :d ). Uopste se ne opterecujem sa tim, disk narezan sa 115 ima bolje skenove nego narezan sa 108 (skenirano sa 108-com).

A dje ces naci 1x diskove? :d Imas temu ovdje na benchu, provjereno rezanje npr. 16x diska na 4x daje losije skenove nego npr. 8x ili 12x. Totalno nepotrebno...

Isti san scen dobio i na disku koji je narezan na 115D ?
Znaci, plac majke Bozije.

znam, jednostavno disk ne radi skeniranje kako treba, pa sta? Nije mu to ni namjena, bitno je da su diskovi dobro narezani, a daju dobre skenove kad se vec gledaju sa nekim drugim rezacem. Evo i maila:
Hello,

Yes, unfortunately this feature was disabled at Pioneer's request.

Best regards,
Erik
-----------------------------------------------
Nero CD-DVD Speed developer
http://www.nero.com
http://www.cdspeed2000.com

PS Kako nisam juce ubio 108, nije mi jasno: ubacih greskom 2 diska odjednom :d E kakav je to lom bio jedno par minuta, prvo nisam ni skontao da zvuk dolazi iz kucista. Sto je najjace, rezac i dalje radi kao i ranije :)

Evo uporedni test ISTOG dvd-r diska, procitanog na 115D i 111D.
Nije mi jasno o cemu se radi, a i nije bitno.

Sutra cu da uzmem iz magacina pa cu da ga stavim na 212D.
Najednom ispade da scan diska nije bitan, a samo tako smo se przili na tu mogucnost.

kod mene je 212 normalno radio skenove, mada su se BAS razlikovali od skenova istog diska na 108 (vidjeces i kod tebe slican rezultat, imho)

Poslednja izmena:
bogami i stari ;) (recimo 108)

Pa ne bih se sa time slozio bar sto se tice moje 108 koja jos uvek radi super ali vise voli DVD- diskove ;)

Kao sto rekoh , evo i scena Pioneer-a 215D, :(

Odlicni us novi Pioneeri, ali za izbegavanje.

ne znam sta je problem, pa ne rade skeniranje kako treba?!? Ni 108 nije skenirao CD-e kako treba (u poredjenju sa nekim Sony CDRW koji imam), ali ih dobro cita i reze. Sad treba izbjegavati nesto sto sam Pioneer kaze da ne radi dobro, izbaceno je iz novih verzija programa, a i nije svrha rezaca da reze.

Ako hoces da napravis poentu, narezi disk, pa ga skeniraj sa npr. 108-com, da vidis rezultat... Ja sma zadovoljan :)

ne znam sta je problem, pa ne rade skeniranje kako treba?!? Ni 108 nije skenirao CD-e kako treba (u poredjenju sa nekim Sony CDRW koji imam), ali ih dobro cita i reze. Sad treba izbjegavati nesto sto sam Pioneer kaze da ne radi dobro, izbaceno je iz novih verzija programa, a i nije svrha rezaca da reze.

Ako hoces da napravis poentu, narezi disk, pa ga skeniraj sa npr. 108-com, da vidis rezultat... Ja sma zadovoljan :)

Samo sam zeleo da uporedim ov 3 modela. Naravno da ce svoju grsku u firmweru ili mehanizmu da sakriju tako sto ce u novim verzijama nero toola-a da izbace scan diska za Pioneera?

Nisam poznavalac optike bas dobro, ali da li taj scen diska ima veze sa kvalitetom citanja. Po meni ima mnogo. Ako daje ocajan sken imace isto takav problem sa citanjem diskova, znaci malo losiji disk i cao podaci.

Ostajem ja na mom P 111D.
Kada rikne, tada cu da razmisljam o novom modelu.

Evo i sken istog diska na 212D.
Gotovo.

disk koji sa 108 daje quality score 99, na 115 ce dati nula, ali ce ga savrseno procitati. Takodje, kod mene 115 bolje cita ostecene diskove, mada to mozda ima veze i sa dotrajaloscu 108ce.

Anyway, za 25e sam sasvim zadovoljan kako radi :)

Tako je. Sve je to cista manufaktura. Napravljeno da bude jeftino i kada rikne pravo u recycle bin.
Mislim da ovaj thread treba da bude closed.

Vrh Dno