Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Ja imam Pioneer 109D ne duze od 4 i po meseca i dosad sam narezao bar sigurno 200 dvd-a i bar zasad je sve kako treba Uglavnom rezem na TDK,Emtec i Maxell diskove ...
NEC-ovi DVD rezaci stepenasto menjaju broj obrtaja i kod njih je to sa baferom normalno, kod 108-ice je ta promena linearna tj. motor stalno menja brzinu, a kod 109 bi trebalo da je isto tako, sem ako nisu nesto menjali. Ako su menjali onda je kao kod NEC-a, tj. prekid traje 2-3 sekunde i ravnomerno se dogadja, tj. na svakih 10% (punog diska), ako i 109-ka radi isto ovo onda je jasno sta je, ali ako se to dogadja cesto ili neravnomerno, tj. ne postoje "koraci" onda je nesto drugo u pitanju.
Ja imam Pioneer 109D ne duze od 4 i po meseca i dosad sam narezao bar sigurno 200 dvd-a i bar zasad je sve kako treba Uglavnom rezem na TDK,Emtec i Maxell diskove ...
I evo quote sa jednog 4uma vezano za opadanje bafera na Pioneer 109ci:
As said before, it's supposed to be so, it's okay.
The drive starts at 6x, then clears the buffer and stops for seconds to shift the speed up to 8x. It has to do with the burning speed & the writing method.