Šta je novo?

Pioneer 108 vs DVD-mediji?

Chuck Norris

Slavan
Učlanjen(a)
09.10.2004
Poena
319
Dakle evo problema. DVR 108 reze CD-ove kao lud, cita sve sto gurnete u njega, ali kada sam pokusao preko Nero 6.6.0.1. da narezem data DVD na DVD-R 4X FUJIFILM 4.7GB on se samo zablokirao. Pa onda resetuj masinu itd. Odnesem ti ga ja na reklamacije, ljudi provere i narezu mi na SONY-ju i Princo DVD-ove i vrate sa porukom da je sve u redu. OK. Ja pokusavam da nateram onaj FUJI da se nareze i preko Nero CD-DVD Speeda ima neka opcija Create data disk i on mi ladno kao od sale nareze na FUJI! Obradujem se ja, znaci moze. Opet pokusam da narezem DVD (inace backup sa HDD mada sam pokusao i da iskopiram DVD) i opet blokada, pa reset...Dakle u cemu je stos? U pitanju je neka igrica pa moram da je rezem na UDF1 jer ima fajl preko 2GB. Sve podesim lepo, mada je ovaj Nero pravljen za majmune pa sve lepo sam odradi.

Jos jedno pitanje. Koji DVD-ROM Lite-on je najbolji. Ima ih n! modela pa me zanima u cemu je razlika? Gde ima da se kupe i za koje pare?

Sa kojom revizijom firmware-a je stigao? Aktuelni oficijelni je 1.18 pa updejtuj ukoliko imas stariji. Sa hakovanim http://gradius.rpc1.org/ gubis garanciju pa vodi racuna... Updejtuj i Nero za svaki slucaj na poslednju verziju, pa vidi sta se desava.

Sto se tice Liteon DVD romova, poslednji model je 167t, ne znam na koje n! modele mislis, ali u principu sve je to manje-vise isto (163,165,166) i njegove prepakovane verzije. Jedino treba imati srece i ne ubrati losu seriju.

To je sve lepo & krasno, ali ako jednom ubijes uredjaj "na mrtvo" (a ne "na zivo" gde jos daje neke znake zivota ;)) kako ces mu vratiti oficijelni firmware?

Ako koristis DVRFlash teshko da ga mozes ubiti na mrtvo...inace znam neke ljude koji imaju problema sa tim Nerom, ja radije volim koristiti 6.3.3.0

Drugari BEEN THERE DONE THAT...nego imate li vi nesto originalno i novo da preporucite? Ne resava se svaki problem sa firmware-om i novim Nerom. Gde ces noviji od 6.6.0.1. i firmware 1.18? Pogresan smer. U pitanju je neki software-ski problem, neko klanje, a ne to...Ima li iko zdravu ideju sta bi to moglo biti?

Poslednji Nero je 6.6.0.6 mada licno sumnjam da ce ti on resiti problem (u stvari, nikad se ne zna :D) pisanja po FUJI-ju, sto se tice problema sa medijima - da >90% problema jeste ili u samom drajvu (neispravnom ili polu-ispravnom) ili firmwaru. Instaliraj Nilov/Gradiusov ako ti je bas toliko stalo pa vidi sta se dalje desava.

Chuck Norris je napisao(la):
Drugari BEEN THERE DONE THAT...nego imate li vi nesto originalno i novo da preporucite? Ne resava se svaki problem sa firmware-om i novim Nerom. Gde ces noviji od 6.6.0.1. i firmware 1.18? Pogresan smer. U pitanju je neki software-ski problem, neko klanje, a ne to...Ima li iko zdravu ideju sta bi to moglo biti?

Probaj sa nekim drugim programom da iskopiraš tu igru. I startuj DVDInfoPro pa pogledaj šta ti kaže za medije i koje se brzine nude u samom firmware-u.

Roxio Easy cd-dvd creator.

Mada iskreno mislim da ti je uletela losa serija fuji-a (bila je neka skoro), i da ces morati da ih bacis u djubre. Nosi kod nekog da probas na drugom rezacu.

Jel normalno da mi reze na 2x brzine DVD 30 minuta, i onda jos 50 minuta verifikuje. U pitanju je Verbatim DVD-R 4x???

Geek_master je napisao(la):
Roxio Easy cd-dvd creator

Dosta vise sa preporucivanjem Easyja. Ljudi koriste Nero i time im necemo pomoci

vukx je napisao(la):
Jel normalno da mi reze na 2x brzine DVD 30 minuta, i onda jos 50 minuta verifikuje. U pitanju je Verbatim DVD-R 4x???

Vreme snimanja je normalno, a vreme verifikacije je abnormalno. Otprilike prosecna brzina citanja ti je 1-1.2x. Ili si rezao neverovatan broj malih fajlova, ili ti rezac radi u pio modu, ili je jednostavno slab citac
Ili je bag u tvojoj verziji Nera pa verifikacija traje nenormalno dugo, moguce je i to mada sumnjam

Narezivao sam DVD video, koji je u sebi imao dva video klipa, pise da mi radi u Ultra DMA mod 4, a naravno u pitanju je Pioneer 108.
Firmware je bio 1.14, a danas sam ga update-ovao na 1.18. Trenutno nemam praznih DVD diskova da proverim kako radi...
Mozda je problem sto stoji na istoj grani sa starim CD citacem Teac CD-540E, ali nisam ga koristio u isto vreme?

Znaci ne verujem. Mislio sam da ja jedini imam problem rezanja DATA podataka na DVD preko pioneera 108D.
Od kad sam pre 3 nedelje flashovao firmwire sa 1.06 na 1.18, svi PRINCO diskovi pucaju kad ocu da narezem DATA DVD, a kad rezem DVD film sve je ide glat. E sad, pucali su mi na isti nacin, tj zaglavljivali ceo PC , i dok je bio na 1.06, ali sad nece ni jedan jedini da nareze. imam Nero. Imam osecaj kao da se HDD "zapali" i ne moze da postigne brzinu rezanja. I obavezno krene da pada onaj donji (kraci) buffer, a onaj gori ostaje na 100%, iako bi trebalo obrnuto da bude. ...i tako padne na 15,30 ili 50tak % i zaglavi ceo PC.

Novi prilozi za biografiju 108D + Nero:

-Snimanje Data CD-a i DVD-a, kao i DVD Video sadrzaja na single layer DVD, sve bez ikakvih problema, na raznoraznim medijima

-Snimanje audio CD-a, prodje OK, ali verifikacija (ovo do skora u Neru nisam vidjao???) UVEK prijavljuje greske na odredjenom broju mesta, a kojih UVEK ima koliko i pesama na CD-u. Ipak, nema nikakvih problema sa reprodukcijom tih audio CD-a, rade k`o Doxa i u standalone CD playeru i na racunaru. Grebovanje istih sa EAC-om ne prijavljuje nikakve greske i anomalije.

-Dual Layer DVD Video, snimio dva komada.

Slucaj 1 (gradius 1.14 FW + Nero 6.3.x.x):
Snimanje proslo OK, verifikacija trokirala na drugom layeru, ne moze da ga "procita". Cak sta vise, 108D uopste ne moze da pridje tom drugom layeru, ni za reprodukciju, ni za grebovanje na hard. Isti DVD perfektno radi na standalone Pioneeru 575

Slucaj 2 (gradius 1.18 FW + Nero 6.6.x.x):
Snimanje proslo OK, verifikacija "presla" i na drugi layer, ali prijavljuje silne greske na odredjenim sektorima. DVD se startuje i u PowerDVD-u i na Pioneeru 575, i glavni sadrzaj (film) radi kako treba, ali u oba slucaja ima identicnih problema sa menijima (ne cuje se prateca muzika na glavnom meniju, a u podmenijima nije moguce birati opcije, tj. ne moze se prici dodatnim sadrzajima). Inace, to sto sam snimio na DVD, dakle grebovani sadrzaj originalnog DVD-a, savrseno radi kada se pomocu PowerDVD-a pusti sa harda.

I`m going slightly mad...

Poslednja izmena:
Zorro je napisao(la):
Novi prilozi za biografiju 108D + Nero:

-Snimanje Data CD-a i DVD-a, kao i DVD Video sadrzaja na single layer DVD, sve bez ikakvih problema, na raznoraznim medijima

-Snimanje audio CD-a, prodje OK, ali verifikacija (ovo do skora u Neru nisam vidjao???) UVEK prijavljuje greske na odredjenom broju mesta, a kojih UVEK ima koliko i pesama na CD-u. Ipak, nema nikakvih problema sa reprodukcijom tih audio CD-a, rade k`o Doxa i u standalone CD playeru i na racunaru. Grebovanje istih sa EAC-om ne prijavljuje nikakve greske i anomalije.

-Dual Layer DVD Video, snimio dva komada.

Slucaj 1 (gradius 1.14 FW + Nero 6.3.x.x):
Snimanje proslo OK, verifikacija trokirala na drugom layeru, ne moze da ga "procita". Cak sta vise, 108D uopste ne moze da pridje tom drugom layeru, ni za reprodukciju, ni za grebovanje na hard. Isti DVD perfektno radi na standalone Pioneeru 575

Slucaj 2 (gradius 1.18 FW + Nero 6.6.x.x):
Snimanje proslo OK, verifikacija "presla" i na drugi layer, ali prijavljuje silne greske na odredjenim sektorima. DVD se startuje i u PowerDVD-u i na Pioneeru 575, i glavni sadrzaj (film) radi kako treba, ali u oba slucaja ima identicnih problema sa menijima (ne cuje se prateca muzika na glavnom meniju, a u podmenijima nije moguce birati opcije, tj. ne moze se prici dodatnim sadrzajima). Inace, to sto sam snimio na DVD, dakle grebovani sadrzaj originalnog DVD-a, savrseno radi kada se pomocu PowerDVD-a pusti sa harda.

I`m going slightly mad...

Taj rezac snima potpuno citljive i bez silnih gresaka DL DVD-ove. Provereno na DVD playeru Marantz DV4200. Posle mog prvog neuspesnog (zbog moje greske) rezanja, snimljena sva tri DVD Star Wars izdanja na DL Verbatim diskove. Scan test potpuno OK, svi ostali testovi OK. FW 1.18 zvanicni, Nero 6.6.0.3
PS. Kada smo o ovome pricali ranije na forumu, slao sam ti PM da isprobamo neuspelo narezane diskove na tvom i mom stanalone playeru, ali ti nista ne odgovori ?

Borko je napisao(la):
Taj rezac snima potpuno citljive i bez silnih gresaka DL DVD-ove. Provereno na DVD playeru Marantz DV4200. Posle mog prvog neuspesnog (zbog moje greske) rezanja, snimljena sva tri DVD Star Wars izdanja na DL Verbatim diskove. Scan test potpuno OK, svi ostali testovi OK. FW 1.18 zvanicni, Nero 6.6.0.3
PS. Kada smo o ovome pricali ranije na forumu, slao sam ti PM da isprobamo neuspelo narezane diskove na tvom i mom stanalone playeru, ali ti nista ne odgovori ?

Hm, sad ces jos da me nateras da pljunem 900 din za Verbatim DL...

Naravno, 108D bi TREBALO da snima DL DVD-e bez problema, to mu je u specifikacijama :) .Cenim da kod mene ipak nije problem u nekakvom "pogresnom" snimanju, vec da je do samog uredjaja. Eventualno u medijima na koje sam snimao (Traxdata, Ridata), mada sumnjam da je to resenje.

A zar ti nisam nista odgovorio? Sorry, mora da sam zaboravio. Mozemo sada da se organizujemo, mada ne vidim da bi nesto mogli da razresimo time - ti srecan, ja nesrecan, ostace status quo sta god ustanovili...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno