Šta je novo?

Pioneer 108 crk'o ?

milosn

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
609
Imam pioneer 108.

Sinoc mi je sprzio dva dvd-a a posle je poceo da otkazuje poslusnost. Nista ne cita i nista ne prepoznaje, a Windows ga "vidi" u device manager-u. :trust: Moze li neko da me razuveri da je otisao bogu na istinu? Bilo bi lepo da ja negde gresim, uzasno me mrzi da trzim neki novi pisac.

p.s.

koliko traje garancija za doticni pisac?

hvala unapred

Garancija je skoro uvek 1 godina, ali je pitanje gde si uzeo i koliku garanciju oni daju.

Ako ubacis CD i nece da ga procita...nema greske...mrtav je ko konj...

Imam identican rezac i taman kad je poceo da se muci sa citanjem diskova, ja sam mu ocistio laser i sad cita odlicno, probaj sa ciscenjem pre nego sto ga sasvim otpises.

Mozda je *****sko pitanje, ali cime si ga cistio? Ja imam jos od ranije neki CD Philips za ciscenje sa nekakvim cetkicama, moze li to? Ne znam kako da ga iskoristim, posto on podrazumeva da se "pusti" kao obican CD sto podrazumeva da je prepoznat, a ovaj moj to odbija ...

Cistio sam ga vrlo pazljivo obicnim stapicima za usi, to sa diskovima za ciscenje nisam probao ali moja sestra je probala na muz.stubu koji je inace isto odbijao da cita diskove i posle te "operacije" sve je bilo u redu.

Imam i ja 108D. Od kada sam poqsao da citam sa njim, neke ostecene noname dvd diskove, postao je mnooogo manje tolerantan, tako da nije retko da nece neki disk da cita.
Zanimljivo je da i dalje reze dobro.

Bolje ga ocisti rucno, koliko sam cuo, ti diskoci sto "ciste" samo josh vise zabrljaju...

Eto, ja probao da ga ocistim, ali nije vredelo :( Ni da bekne :wall:

Danas sam pazario jedan BenQ DW1640 za 45 evrica. Povezem ga lepo na secondary master (slave je jedan stari CD Samsung 52X), stavim DVD+R Verbatim 16X, pustim reckanje, a on puce :crash: Probam drugi, k'o velim ne valja DVD, desava se, kad ono i on puce. Da skratim, sprzio sam u raznim kombinacijama sest komada, u medjuvremenu uspesno snimio jedan DVD+RW PrimeDisc 4x i pao u potpuno ocajanje. A onda se setim neceg neverovatnog. Internet. Kazu da je koristan u trazenju resenja raznih problema ($#%$#^$&% magarac) Naravno za 15 minuta nadjem resenje. "DMA Driver Error, CRC Error", sto je prijavljivao Nero, se resava prostim skidanjem slave drajva sa kabla. Tako mi i treba kada sam ... :mad:

Sada sve lepo radi, samsung se odmara, a BenQ je bogami opravdao sve pohvale koje sam citao. Jako je tih, tray je jaci od pioneer-a 108, brzina je tu negde (subjektivni utisak), a vec pomenuti DVD+R Verbatim 16X se lepo narezuje na 16X, a ne na 12X kao na pioneer-u. Ima super prateci softver u kome moze sve da se lepo podesi pa i booktype za +R medije, solidburn i jos neke stvari koje jos nisam probao.

Sve u svemu, kada sam vec morao da puknem pare, ovo je ispalo super.

Pa koliko je stara ta 108-ca, si je kupio novu ili polovnu.

Decembar 2004 (pre PDV-a ... ), kupljena nova kod renomiranog prodavca !!!!

samo 10 dvd, onda mora da si ga mnogo koristio da gledas dvd filmove?

Ne mogu da poverujem da je riknuo a tako malo koriscen, ja bih ga probao kod ortaka.

Probao sam ga na drugoj masini i ne radi. Cinjenica je da je dosta koriscen za sve varijante gledanja, grebovanja i snimanja. Sta da se radi, uvek moze da se desi neki felerican primerak.

Stvarno me interesuje koliko si DVD diskova narezao sa njime.
Ja posedujem ASUS 1604p koji je identican sa 108-com, i do sada sam narezao oko 1000 DVD diskova i jos 150-200 CD-ova i jos nemam nikakvih problema kuc, kuc.
Jos jaci podatak je da je jedan moj prijatelj sa 108-com narezao oko 3500 DVD filmova i da ga je posle toga zamenio 110-kom, iako je radila bez problema.
Zasluzena penzija.

Ne znam tacno, ali mislim da sam tu negde oko 200-300 DVD-ova i toliko CD-ova. Usput je sluzio i za citanje i grebovanje. Nije bas radio non-stop, ali nisam ga ni stedeo.

Nazad
Vrh Dno