Šta je novo?

pinsoft ili PCCentar

Anti Patriota

Čuven
Učlanjen(a)
21.12.2002
Poena
620
gde da kupim cannon a40? ovi navedeni su kao zastupnici pa reko od njih da uzmem i jos kad bi neko sa foruma mogo da mi pomogne da dobijem dilersku cenu ...

ne mogu da odolim, a da ne prokomentarisem, mislim zasluzeno sa moje strane
pinsoft je po meni bar korektnija firma, ne desava se da prodaju dtk kucista sa ne-dtk napajanjem, po ceni dtk i po sistemu ako prodje prodje, vezano za jedan moj raniji thread

Trenutno ima u Imtelu, malo zagreban u trnsportu za 280 evra !!!

e ljudi

eve i da odgovorim ja.
zakljucio sam i ja da je pinsoft nekako vise ok firma, jes da imam jedan post al nisam bas tolko neupucen. za imtel(i slicne) znam, i mogu da uzmem po njihovim "dilerskim" cenama ali to su bre lopovi jer se ugradjuju strasno(bar za te digitalne aparate i jos stosta).
u imtelu bre canon a200 po pseudo-dilerskoj ceni 260eur a u pccentru u prodavnici lepo za kesh 250eur taj isti aparat(a dilerska cena ispod 200)
elem ako neko moze da pripomogne meni da uzmem ovaj a40 iz pinsofta(kod njih na sajtu videh cenu od 315eur za krajnje kupce) ili pccentra(mada oni ne nude jos ovaj a40), verovatno je neka pseudo-dilerska cena dosta ispod 300eur. bio bi zahvalan...
p0zdrav i cujemo se.

Ne zaboravi kod PINa jednu sitnicu....znas ona fraza:"Cene su bez poreza na promet" :(
Cak i kada se utvrdi sta spada pod racunarske komponenete, a sta ne digitalci tu nece ni ulaziti u razmatranje!!! i opet :(
Oo sto mene brine kod ovog A40 u Imtelu jeste poreklo, jer se jedan takav ("ostecen u transportu") dugo motao po newsu, a sada ga oni prodaju...
BTW ja sa Imtelom nisam imao nikada problema, cene su OK, a tebi ako ne odgovara niko te ne bije po usima da tamo nesto kupis ;-)

Koliko sam ja video u poslednjem cenovniku Imtela nov a40 je 355,imas i onu radnju u Piramidi Digital world koja se reklamira na Sezamu. Sto se tice A200 taj aparat je u Becu kostao pre mesec dana 238 eura a kad ti vrate porez izadje ti nesto manje.Inace zastupnik Canona je Profi foto pa vidi i kod njih.

Re: e ljudi

uzmem po njihovim "dilerskim" cenama ali to su bre lopovi jer se ugradjuju strasno
Cemu takve kvalifikacije? Pravo je svakog da se ugradi koliko god misli da moze, kao sto je i pravo svakog da ode i kupi na drugom mestu. To se zove 'trziste' a ne 'lopov'... :(

Sto se tice A200 pretpostavljam da su u pitanju ostaci od prosle ture kad su placeni preko 200eu (+ transport, uvoz...). Videcemo kad stigne sledeca tura, po ovim novodoslim primercima u gradu - verovatno su cene znatno pale zbog novogodisnjih/bozicnih rasprodaja.

Inace, ne mozes se osloboditi poreza na promet za dig.photo cak ni izjavom 'osn.sredstvo' osim ako imas registrovanu foto-radnju i misljenje Ministarstva trgovine da ti je to sredstvo za rad. Dakle, 200 -> 240.

Re: Re: e ljudi

ZorMi je napisao(la):
Cemu takve kvalifikacije? Pravo je svakog da se ugradi koliko god misli da moze, kao sto je i pravo svakog da ode i kupi na drugom mestu. To se zove 'trziste' a ne 'lopov'... :(
.

Potpuno se slazem da to nije lopovija. Medjutim, ovde ljudi ponekad malo zanesu u komentarima u pokusaju da se spasu a i da spasu druge od trpanja para u dzep nekorektnim trgovcima, koji se agresivno reklamiraju kao naj...sta god.
Moje je misljenje da je to "lopov" malo preostro, ali ne zameram coveku, jer je "trziste" kod nas prezasiceno takvim "postenjacinama". Sa druge strane, ne bih da te etiketiram, ali mi se cini da si jedan od trgovaca koji nudi na sezamu "povoljno" robu i to nije strasno, kao ni moj trip da petljas sa Imtelom. Ipak je indikativno da si se nasao prozvanim na ovakav komentar?!

Nista licno, ne zameri, ideja je da se pomogne coveku da to pazari najjeftinije moguce, i iskoristi "pravo da ode i kupi na drugom mestu". Ipak lepo je da se zna kako ko radi i koliko se ugradjuje.

Profi foto je zastupnik Canona, a oni u radnjama koriste EPSONE od 3.3 MP... za slikanje :) (inace, unutra je olympus)

Re: Re: Re: e ljudi

Ipak je indikativno da si se nasao prozvanim na ovakav komentar?!
Naravno, radim u pomenutoj firmi vec 15 godina (razvojno odeljenje, dakle ne direktno prodaja ni nabavka). Niko nije savrsen, ali mislim da se za foto aparate ipak malo 'ugradjuju', prakticno isto k'o za memorije i drugu konfekciju. Mozda nije neki izvor (Singapur)...

Usput, nisam nikad koristio izraze 'najjeftinije', 'najpovoljnije'... to je za one koji to moraju jer im je cena jedina referenca. Najjeftinije moguce traze hobisti i to robu koja im u sustini ne treba samo bi voleli da je imaju pa se pravdaju sto su nasli 'super cenu'. Oni kojima nesto treba da zavrse posao na kome ce zaraditi traze: rok, kvalitet, kompletnost (sve na jednom mestu) uslugu, garanciju, podrsku... a cena samo treba da bude razumna. Najjeftinije moguce cesto ispadne skupo na kraju. :(

Firma ti je ubitacna

Garancija .....
Servis.....
1. HDD 40gb 5400 ispravan je zakljucak servisera, ne vrsimo
zamenu, on radi itd a kopiranje filma traje 3,5h, formatizovanje diska
25 h.
2. Zamena procesora Intel III na 733mhz od avgusta kad je reklamiran,
do danas nista, a CPU nije radio ni 1 sekund
3. Korisceni FDD 2 komada - greska prilikom pakovanja iz 97 godine
verovatno se malo zadrzali negde u nekoj kutiji, sta ako su korisceni,
imas garanciju od godinu dana, posle dva dana, cekanje od 7 dana da
se doticni zamene ....

ps. nikad vise nista od legendarne firme
a prodao sam od tada samo 24 masine i gomilu
hardwera, sad i ja kupujem u S.....U kao i doticni

Kao sto rekoh, samo da se zna kako ko radi i kako se ponasa.

prvo da vi se izvinem

prvo da se izvinem sto sam reko lopovi - dobro de,malo sam se zaneo ali nisam mislio bukvalno. al sta ces kad su odredjeni ljudi u situaciji da oderu druge onda ih ponekad i oderu ... al to nema veze sad ... nego videcu kako stoje stvari u profi foto ... al to sto kazete da ne moze bez poreza ne znam sta da kazem. znam da je moglo pre u fazonu uzmes peglu telefon i procesor i napisu ti preko racuna kao PC-Sklop i ne platis orez ... ili recimo ko se bavi web dizajnom opet mu treba digitalni aparat da bi bio efikasniji u poslu ...
"sve moze i sve ne moze"
aj pozdrav.

Re: Firma ti je ubitacna

Minotaur je napisao(la):
Garancija .....

Ja bas po ovom pitanju nisam imao problema sa ljudima. Tj. jesam imao problema sa te strane da su komponente crkavale, ali su mi sve istog momenta menjali za novo osim HDD koji je bio 7 dana pred istekom garancije (Quantum AS40GB) i zamenili su mi ga za novog Maxtora istih karakterisitka. Zadrzali su ga na proveri nekoliko dana.

e bre nemo da sirite temu odlutali ste nego najgori su oni kad nemaju da ti zamene stvar za novu pa ti traze da doplatis za nesto sto ne zelis i opet te oderu ...

Kako ce se resavati sledece:
Imas i815 chip set koji je strava, ali se vise ne proizvodi.Sta ce prodavac da radi kada ti ista n ne daj boze, vrisne.S cime ce da ti menja kada se isti ne proizvodei vise?

Re: Firma ti je ubitacna

Garancija .....
Servis.....
Rekoh niko nije savrsen, ne radim ni u prodaji ni u servisu, ali mislim da se max. izlazi u susret klijentima. S obzirom na ogroman promet mora da bude i nekih nezadovoljnih.

Par opstih napomena (korisnih i za druge i za bilo koju firmu):

- dajte precizan opis kvara. ako pise 'ne radi' onda se samo ukljuci i vidi da radi, prodje par elementarnih testova i to je to. Ako pise preciznije onda se detaljnije i trazi kvar (momci u servisu pregledaju stotinak diskova dnevno a ima ih dvojica-trojica). Ako ima kvara a ne pronadju ga - vratis ponovo u servis.

- podsetite povremeno isporucioca na reklamacije, procesor je verovatno zaboravljen jer se vise ne pravi pa ne stize (pravilo je da se od pristigle ture prvo odvoje reklamacije i dugovi pa tek ostatak ide u prodaju), onda trazis kompenzaciju u parama ili neki jaci model (kod svog referenta).

Posle nekog vremena i puno prometa te iznervira bilo ko (veruj, radim sa 10tak isporucioca i par hiljada klijenata... niko nije savrsen), ali se ipak nadje neki nacin za saradnju - samo kulturan dogovor o iskrslim problemima...

Re: prvo da vi se izvinem

znam da je moglo pre u fazonu uzmes peglu telefon i procesor i napisu ti preko racuna kao PC-Sklop i ne platis orez ... ili recimo ko se bavi web dizajnom opet mu treba digitalni aparat da bi bio efikasniji u poslu ...
Nisu vise inspekcije nepismene kao ranije, znaju sta je digitalni foto aparat i da ne moze da se ugradi na motherboard. Sve je onda stvar rizika prodavca, ozbiljne firme nece da rizikuju sa takvim kombinacijama.

Sto se tice sredstva za rad, nazalost ne priznaje se opisno 'treba mi za posao, radim to i to' nego mora da bude prilozeno uz fakturu bez poreza misljenje ministarstva ili da je doticna firma registrovana bas za foto delatnost. Otprilike kao sto moze osnovno sredstvo biti i namestaj ali nije oslobodjeno poreza. Srecom, svaka firma bilo cime da se bavi moze da uzme PC za osnovno sredstvo (makar za knjigovodstvo) pa tu nema problema.

Moze digitalac da se uzme na p3 uz jos neke delatnosti. Npr ako imas stampariju, a u opisu delatnosti imas i pripremu, graficku obradu i jos kojesta....

borab je napisao(la):
Kako ce se resavati sledece:
Imas i815 chip set koji je strava, ali se vise ne proizvodi.Sta ce prodavac da radi kada ti ista n ne daj boze, vrisne.S cime ce da ti menja kada se isti ne proizvodei vise?
pa nisi pazio na casu - da se zameni onim sto je priblizno danas kao sto je i815 bio tad (ili necim boljim) - bez doplate! odgovorio bih ti konkretno ali ne pratim intel chipsete i procesore.
imtel je bio do sad ok sto se toga tice - meni su menjali diskove i memorije za slicne bez doplate btw dali su mi "bolji" "brand" memorije i novije (bolje) modele diskova bez doplate ...

Hoces nov Canon A40 sa 1 god garancije(nije Imtel),za 335 evra?

Nazad
Vrh Dno