Šta je novo?

PINNACLE PCTV - sound problem

Coboco

Čuven
Učlanjen(a)
08.02.2002
Poena
609
Evo o cemu se radi, vec nekoliko godina posedujem ovu karticu i radi OK...
e sad... pre neki dan sam promenio plocu (Gigabyte P35) ... koja pozadi ima mnostvo prikljucaka za zvucnike... itd...
po standardu sve je prilkjuceno kako treba... i zvuka ima... ali kada smanjujem ili pojacavam (ili mute) ... ne reaguje na zvuk. Kada odem u Master Volume (ikonica zvucnika pored sata) mogu da smanjujem zvuk koristeci klizac Rear Blue In ... ali mi ta opcija nije ponudjena u okviru PCTV software-a... dakle ne mogu nigde da odaberem putanju da prati zvuk "odatle"
(ranije je samo nudio opciju Line In... i resen problem)

probao sam i sa drugim software-om Chris TV ... isto...
ima li neko resenje?
Unared zahvalan

moram da dodam... skinuo sam najnoviju verziju Chris TV... tu moze da se podesi... dakle sada radi... ali i dalje ostaje problem... posle 21 dana... kada istice licenca...
dakle nemam crack...
i vracam se na problem... da li je resiv za Pinnacle software PCTV Vision

Okacio sam i sliku... za one koji mozda nisu razumeli sta gore napisah :)

inace, Nisam hteo da smapujem ... ali ne mogu da nadjem opciju za editovanje poruke :wall:

Prilozi

• pinnacle.gif
    pinnacle.gif
    70.2 KB · Pregleda: 87
Uh, i moja sestra ima isti problem. Ima istu TV karticu na GA-965-p-S3 ploči. Kada sam joj prvi put instalirao Pinnacle PCTV softver nekako sam uspeo da podesim da se zvuk čuje. Posle toga je ona ponovo instalirala Pinnacle PCTV i sada zvuk nikako ne radi. U opciji TV playback input takođe se ne može izabrati izvor zvuka za TV playback i mislio sam sa je to razlog zašto nema zvuka. Tim pre što zvuk postoji na snimljenom TV programu, što mi je i logično jer se u opciji "Sound recording input" može izabrati izvor ulaznog signala za snimanje. Sad me buni kako ti imaš zvuk tokom gledanja TV-a kada ne možeš da izabereš source za playback?
Sestri sam savetovao da reinstalira program, ali tebi je možda bolje da ne diraš ništa, jer bar imaš zvuk :)

Poslednja izmena:
Uh, i moja sestra ima isti problem. Ima istu TV karticu na GA-965-p-S3 ploči. Kada sam joj prvi put instalirao Pinnacle PCTV softver nekako sam uspeo da podesim da se zvuk čuje. Posle toga je ona ponovo instalirala Pinnacle PCTV i sada zvuk nikako ne radi. U opciji TV playback input takođe se ne može izabrati izvor zvuka za TV playback i mislio sam sa je to razlog zašto nema zvuka. Tim pre što zvuk postoji na snimljenom TV programu, što mi je i logično jer se u opciji "Sound recording input" može izabrati izvor ulaznog signala za snimanje. Sad me buni kako ti imaš zvuk tokom gledanja TV-a kada ne možeš da izabereš source za playback?
Sestri sam savetovao da reinstalira program, ali tebi je možda bolje da ne diraš ništa, jer bar imaš zvuk :)

hvala na postu... ali mi to ne resava problem... :d
... idemo dalje

Ipak na kraju nisam bio isuvise lenj... pa sam resio da odradim "premetacinu" sa novim softverom Chris TV... podesio sam profile.ini tako da daljinac moze da se koristi ... za taj program ...
dakle... da skratim... uputstvo za tvoju sestru je sledece... skini neku od verzija Chros TV-a... mislim da ima verzija 5.10 free... u njoj mozes da podesis Rear Blue In... cuce se ton... i moci ce da se smanjuje i pojacava... (bitno je da pre toga skine vision tv... -miro-ov, ali neka ostavi PCTV remote).... sve ostalo radi samo... doduse... ja sam startovao neki mali fajl... koji povezuje pctv remotre sa chris tv-om... (ako ti treba poslacu ti) ... i to je sve...
jos ako zelis... mogu ti poslati i profiles.ini (gde su podeseni tasteri za daljinac-prema mom nahodjenju) ... ako je nesto nejasno... slobodno salji pm...
poz

Poslednja izmena:
HVALA!, probaću kad odem kod nje

Nazad
Vrh Dno