Šta je novo?

Pinnacle PCTV Rave & Panasonic DV camera

no_surrender

Cenjen
Učlanjen(a)
30.04.2009
Poena
154
Dakle, evo o čemu se radi:

Nemam Firewire port na računaru pa tragam za načinima prebacivanja video materijala sa mini dv trake na računar.

Imam Panasonicovu staru mini dv kameru, sa izlazima Composite i S-Video.

Imam Pinnacle PCTV Rave karticu sa S-Video i Composite ulazima, i LineIn izlazom za zvučnu karticu. Kablom je spojena sa Creative Live karticom. Zvuk na tv programima je ok.

Kada spojim kameru sa karticom, bilo kompozitnim kablom ili S-Video kablom imam sliku, ali nemam zvuk. Kompozitni mi u kameru ide kao bananica 3,5mm, a ka kartici se račva na 2 činča. Međutim, kartica ima samo jedan činč kompozitni ulaz.

S-video je normalan, običan muški-muški kabl i sve paše kada je reč o slici. Međutim, tona nema.

Nadam se da sam uspeo da objasnim problem.

Pitanje: Da li je moguće i kako dobiti zvuk i sliku na monitoru iz mini dv kamere via tv kartice?

hvala unapred na odgovorima!

Izgleda nemoguće. Jedna varijanta je da taj drugi činč povežeš na line-in ulaz Live kartice i to kablom sa činčem na jednoj a 3.5 bananicom na drugoj. Ali to je budženje bez veze.

Najbolje ti je da kupiš PCI karticu sa Firewire portovima (po sajtovima domaćih firmi vidim da ima i za 700-800 dinara) i lepo prikačiš tu kameru kako treba. Tad možeš da prebaciš materijal sa trake u pc u izvornom obliku, bez konverzije koju prolazi kroz činčeve i s-video varijante.

Izgleda nemoguće. Jedna varijanta je da taj drugi činč povežeš na line-in ulaz Live kartice i to kablom sa činčem na jednoj a 3.5 bananicom na drugoj. Ali to je budženje bez veze.

Najbolje ti je da kupiš PCI karticu sa Firewire portovima (po sajtovima domaćih firmi vidim da ima i za 700-800 dinara) i lepo prikačiš tu kameru kako treba. Tad možeš da prebaciš materijal sa trake u pc u izvornom obliku, bez konverzije koju prolazi kroz činčeve i s-video varijante.

Da, i ja sam mislio da probam da ubodem bananicu u soundblaster. Probacu i tu varijantu.

Za PCI Firewire nije problem lova nego to sto nema PCI slota slobodnog na ploci...

Resen problem!

Evo, ako nekome zatreba no-firewire solucija za prebacivanje materijala sa DV kaseta, a ima TV Tuner:

Poveze se S-VIDEO sa kamere na S-VIDEO na TV kartici (muski-muski kabl).

Spoji se AV izlaz na kameri sa MONO 3,5mm bananicom (na oba kraja kabla je 3,5mm MONO; ne moze stereo jer onda je zvuk izoblicen posto je izlaz Audio-Video a ne samo Audio) na LINE IN ulaz na zvucnoj karti.

Otvori se aplikacija za gledanje TV programa, izabere S-VIDEO kao source i sve radi, i slika i zvuk.

Odabere se rezolucija, kvalitet snimka i to je to.

Tema moze da ostane neko vreme ako nekome zatreba, ili moze u delete, neka admini odluce.

Ja sam nešto slično radio tako što sam u kameru priključio 3,5mm stereo bananicu.
Sa druge strane sam imao činč... Crveni i beli... Dakle stereo. I kupio sam adapter, koji mi je činč pretvorio u bananicu 3,5mm i tako sam imao oba kanala, dakle stereo.

Nazad
Vrh Dno