Šta je novo?

Pink ekran

Učlanjen(a)
24.09.2004
Poena
301
U zadnje vreme mi na par minuta blago "porozi" ekran, nekad ostane tako duze, nekad krace.
Izgleda prilicno psihodelicno, ali sve mi se cini da je to indikator nekog crkavanja? Da li neko zna sta je u pitanju? Hansol 720p je u pitanju, nema pravila kada ce se "efekat" pojaviti, ili bar jos uvek nisam zapazio neku zakonitost. I da, da li je moguce da je u pitanju graf. kartica?

Poslednja izmena:
U pitanju ti je kabal koji ide u graficku, on ti se tvojom nepaznjom precikovao.Resenje je kad ti se to desi da ga malo iskrivis , kod prikljucka na koji ide na graficku.Ovo je i meni bilo sa Siemensom CRT ;)
Pozdrav...

Poslednja izmena:
Vrlo je moguce da je ovo u pitanju. Sledeci put kada se desi pokusacu sa zongliranjem kabla.

pa ako je psihodelicno, meni vise zvuci da ti se namagnetise ekran, pa probaj degaus ;)

Ma kakvi, 100% je zbog kabla ili samog konektora na monitoru, redje na grafickoj.

Cable.Poznata boljka Hansol CRT-ova.

Ne nije kabl (90%). Imao sam 5 Hansol-a u igraonici i svi su mi posle godinu, godinu i po pocrveneli (ili "popinkili" :D ).

To je poznato kod Hansol-a. Moj najtopliji savet je ako ikako mozes uvaljaj ga nekom., jer ce za mesec-dva biti neupotrebljiv (nonstop pink). To sam video makar kod 15 takvih monitora. Ista stvar - u pitanju je nesto "unutra" (mozda kaskada :D :D :D )

Mada mozda je i kabl , ali kao sto sam rekao ne verujem...

Poslednja izmena:
kabl imam taj slucaj na poslu,doduse u pitanju je Philips,ali malo mrdnes kablu i eto normalne slike!

Nazad
Vrh Dno