Šta je novo?

Pingtest.net: merenje pinga Internet konekcije

sad vidim unable to test packet loss :hm:
pa sam ponovo i opet isto kaze for some reason this test failed?

Poslednja izmena:
Telekom 2Mb/s

ADSL 2048/192

Kome nece da uradi test za packet loss treba da instalira javu. Kada se pojave rezultati sa mestima za kopiranje forum linka i direktnog linka, ispod njega ce se pojaviti informacija da za packet loss treba Java, zajedno sa linkom za DL.

Poslednja izmena:
Sbb 1536/128
1742937.png

1743072.png

1743360.png

Brzina uh

Evo zasta ja placam 1400 dindzi, - MAM**U im JE@em. Inace paket je 1024 mb/s

Prilozi

• speed test oktobar.jpg
    speed test oktobar.jpg
    53.5 KB · Pregleda: 67
Evo zasta ja placam 1400 dindzi, - MAM**U im JE@em. Inace paket je 1024 mb/s

Ne vidim zbog cega bi se bunio osim pinga... Izvlacis 88% za DL i 86% za UL, sto su OK rezultati.

Evo pogledaj moj rezultat, ADSL 2048/192:

87% za DL i 69% za UL, sto je gore nego tvoj rezultat. Sto si udaljeniji od DSLAM-a, to ce ti procenti, tj. brzina sve vise opadati.

Da bi imao brzine vrlo bliske teoretskih 1024/128, morao bi da imas centralu/DSLAM u susednoj sobi.

Poslednja izmena:
STCable na poslu sa statichkom IP adresom 1mbps

Izmericu kuci kad dodjem moj kablovski - isti provajder, isti paket, samo bez statichke IP adrese. Rezultat ce biti loshiji sigurno poshto me provajder okarakterisao kao heavy downloadera i dobio sam low prioritet naspram ostalih pa imam laga koliko necesh i ping mnogo veci...

EDIT:
Jel moze neko da mi objasni shta je to Jitter ??

Poslednja izmena:

telekom 16 mbita adsl... da vidim kabl koji ovo moze :)

fore radi, evo rezultata i do Budimpeste

Poslednja izmena:

telekom 16 mbita adsl... da vidim kabl koji ovo moze :)

fore radi, evo rezultata i do Budimpeste

Ortak na ptt kds ima 6ping / 1 jitter na kds ptt kablu 1mb paket.... :D Bacicu link sutra

A i cinjenica da ti ocigledno zivis u centrali ne pomaze :p

Poslednja izmena:
STCable na poslu sa statichkom IP adresom 1mbps

Izmericu kuci kad dodjem moj kablovski - isti provajder, isti paket, samo bez statichke IP adrese. Rezultat ce biti loshiji sigurno poshto me provajder okarakterisao kao heavy downloadera i dobio sam low prioritet naspram ostalih pa imam laga koliko necesh i ping mnogo veci...

EDIT:
Jel moze neko da mi objasni shta je to Jitter ??

Evo i kuci isti paket - i to mereno je sad kad bi vec net trebao da bude rasterecen:

Telekom ADSL:

Koliko je bolji online gaming sa ovim ADSL-om... Igram COD4 i na serverima gde mi je ping bio 80-90 ms sa puno laga na kablovskom sad je pao na 35-40 ms bez laga. Ko bi rekao da se sa snipom tako lako gadja protivnik...

Poslednja izmena:

PTT KDS 1mb/128Kb paket , mereno u 14h , posle ponoci to spada na 5-6ms /1jitter :D

1.5Mb/128Kb SBB

Poslednja izmena:
ADSL 1M, Telekom

server NIS

server MOSTAR

server BUDAPEST

server TOKYO

server NAIROBI

MORATE DA KORISTITE TEST BEZ OPTERECENJA, ZNACI U POZADINI NE SME NISTA DA SKIDA, SALJE I RADI. SAMO LER ODNOSNO U PRAZNO!

Poslednja izmena:

od kako je krenuo sneg jos gore, inace novi korisnik ikoma, kvalitet signala odlican, a packet loss i ping katastrofalan

Hmmmmmmmmmm........

Ah sto me nervira, na poslu evo rezultata, odlicno dok na sbb-u losije , kako cujem Kragujevac je prikljucen na optiku i ping je bolji ali opet minimum duplo gori od telekoma, veceras cu ostaviti sliku od kuce, razumem da sbb radi lose sa telekomom, ali prema svim provajderima.... jedino rade madjari i nemci fino kod mene...

Poslednja izmena:
3625563.png

Na poslu

ovako je kad uzmem za server bg

a ovako nesto drugo

inace kad odradim redovno ping (s velikim paketima) rezultati su zadovoljavajuci..normalni...ping nije ni blizu 500+
..nemam pojma zasto

Vrh Dno