Šta je novo?

pijani laptop

djole34j4

Slavan
Učlanjen(a)
27.02.2007
Poena
319
Za Novu godinu, laptop se napio malo piva :D...tj. ortak je prosuo casu, i laptop je plutao u pivu dok neko nije konstatovao....Ne, ceo, ''samo'' njegova leva strana....

Posle toga je bio skroz prolupao, a posto se verovatno osusio sve je radilo kao i pre, osim naravno dugmica na koje je pivo prosuto. Znaci sada ne radi strana tastature koja se napila...

Odradio sam sto je bilo u mojoj moci, vadio tastere, brisao, susio...al ne vredi...

Ima li spasa, sta ciniti, da li ga nositi u neki servis, isplati li se, itd...

Ako je samo tastatura, onda se da srediti. Nosi u servis.

Pa trebalo bi da jeste...sad sve radi ok, osim dela tastature...Znaci servis ne gine...dobro da samo moz se sredi...

Znaci i kad izvadim dugmence i pritiskam ne reaguje...dal jos nesto mogu da ucinim...

razmisljao sam ako nema pomoci il ako bi moralo se menja cela tastatura, sto bi verovatno dosta kostalo, da uzmem neku manju eksternu...pa ako neko zna neki model...

Poslednja izmena:
Pa mozda mogu da ti zamene kontaktnu traku (ne znam kako se to tacno zove) u tastaturi, ionako se povezuje na laptop preko flet kabla. Ajd raspitaj se koliko to kosta (cena bi trebala da bude umerena, nisi ti prvi koga je takva radost snasla) pa javi.

Ma kupi bilo koju usb tastaturu i spoji u laptop.

mom ortaku se desilo to, samo nije bilo pivo u pitanju, nego votkaredbul :)... hp je u pitanju, i simptomi su bili skoro identični... on je pametnjakovič odneo komp u comtrade, i uzeli su mu nekih 100 evara, al to je bilo pre 2 godine tačno nekako oko nove godine! verovatno je sad jeftinije! rešenje sa drugom tastaturom je besmisleno, osim ako laptop ne iznosiš iz kuće, pa ti ni ne služi kao laptop!

Vrh Dno