Šta je novo?

picture and fax viewer

• Začetnik teme Začetnik teme merlin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cao merlin, vidim jos ti niko nije precizno odgovorio pa ti mozda pomognu moje napomene. Dakle, predpostavljam da bi da ukines fax services zato sto ti neke ekstenzije (jpg tif...) on otvara po defaultu. Kada sam instalirao WinXP to je mene nerviralo, pa sam resio problem instaliranjem acdsee-a i cackanjem u file types (u windows eksploreru), i dodeljivanjem ekstenzija acdsee-u (i ako bi trebalo da to bude u redu odmah nakon instalacije acdsee-a). Sa par restarta, i nisam vise imao problem.

E sad, probaj (ja nisam to pokusao), da fax services (ako to hoces) potpuno deinstaliras sa windowsa, iz control panela (Add/Remove windows components) posto se on tamo nalazi. Predpostavljam da je to pravo resenje i da te fax i image viewer nece vise mucit.i

Tacno si pogodio zasto me nervira. Sto se tice fax services kod mene je ukinut, tako da nije do njega. Nista probacu cackanjem po file types. U svakom slucaju hvala.

Da, izgleda da je definitivno do ekstenzija (mada je cudno kako fax viewer prikazuje slke i ako je deinstaliran). Sad sam pogledao kako stoje stvari kod mene, pa vidim da ekstenzije (gif i tif) koje nisu eksplicitno chekirane u acdsee (ili irfanview koji koristim kao default default viewer za jpg), u win exploreru stoje dodeljene Window picture and fax view-eru.

&pozdrav!

Ne videx ZoNi-jev reply; u svakom slucaju tako je i lakse.

ACDSee: Tools - File Asociation - Select All... ne pomaze i dalje kada dvapt kliknes na neku sliku u Exploreru ona se otvori u picture and fax vieweru.
Problem sam resio kao sto rece DS9 u Explorer File types. Kad odem tamo stoji lepo za JPG - ACDSee. Kada sam ga ponovo potvrdio slike su pocele normalno da se otvaraju u njemu. Znaci sa sve formate koje hocu da se otvaraju sa ACDSee sam ponovo overio.

Cudni su putevi microsoftovi...nikad kraja zezanju.

Nazad
Vrh Dno