Šta je novo?

PIC-E to parallel port kartica

NShappy

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
24.05.2004
Poena
1,035
Moja oprema  
Mobilni telefon
Huawei P30
Hej drugari.

Potrebna mi je kartica iz naslova. Dakle, PCI-E to parallel port kartica. Nije za stari štampač (USB to parallel su uglavnom samo za printer, a to mi ne radi), već za neke matore uređaje što se kontrolišu parelelnim interfejsom.

E sada, neke PCI-E to LPT koje sam probao su ******šina, jer se na njima nalazi PCI-E to USB, pa onda USB to PARALLEL konvertor. Kada ih ubodem, u device manager-u dobijem USB printer port. A ne treba mi to, ne radi.

Koliko sam proučio, ove sa Sunix chipset-om rade, i pitanje je, ima li to gde kod nas? Ili nešto slično. A da se dobije "pravi" parallel port.
Ostaje mi opcija poručivanja spolja, ali bih radije prvo probao da nađem ovde.

Ostaje ti Ebay ili, jos, mozda i jednostavnie resenje, da zamenis maticnu plocu..Ako je neka, koliko-toliko, aktuelna verzija, podnozja?
Ja, u poslednjih nekoliko dodina, za firme, skoro iskljucivo sklapam sa plocama koje imaju hardwerski LPT i Com port, bas zbog , kojekakvih fiskalnih stampaca, ribon stampaca, itd
Usb kombinacije, ne rade u bar 80% slucajeva..
http://www.ebay.de/sch/i.html?_odkw...0.Xpcie+to+lpt.TRS0&_nkw=pcie+to+lpt&_sacat=0
pozz

Baciću pogled sutra na svoj lager, mislim da imam jednu sličnu karticu pa ću ti javiti.
Naravno, ukoliko se nisi u međuvremenu snašao.

Ej, hvala svima koji su hteli da pomognu, ali evo, rešio sam problem.

Jedna takva kartica se pojavila u fijoci kod ovih mojih IT-jevaca u firmi. Ne zna joj se poreklo, otkud ona tu :p , ali radi.

Nazad
Vrh Dno