Šta je novo?

PHP zadatak

bane8866

Cenjen
Učlanjen(a)
25.02.2010
Poena
154
Molim vas ako neko radi u php-u da mi uradi ovaj zadatak to mi je za ispit, ja nisam dobro naucio php pa neznam da ga uradim , a moram u ovom roku da ga polozim , ako neko ima slobodnog vremena i dobre volje pomozite mi molim vas

Zadatak:

Za projekat morate uraditi bilo koju aplikaciju koja zadovoljava sledeće uslove:

1. opis aplikacije:- čemu služi aplikacija, koja je njena logička struktura, ko su korisnici, i koje poslove taksativno mogu da obave pomoću ove aplikacije
2. ER model baze podataka ili minimum opis tabela baze podataka, i kada se u kojoj aplikaciji i zašto koristi koja tabela
3. kod, pisan u php-u sa mysql upitima, detaljno komentarisan, najmanje po jedna insert, update, delete i select naredba u kodu. Najmanje jedan select sa joinom nad najmanje dve tabele
4. korisničko uputstvo sa slikama ekrana i detaljnim uputama kako se aplikacija koristi i koji su preduslovi za korištenje, eventualna ograničenja
5. dnevnik rada-koji su problemi sa kojima ste se sretali pri izradi, i kako ste ih rešili
6. zaključak -da li aplikacija radi to što treba da radi, i da li radi kako treba da radi. Šta bi se mogolo promeniti, poboljšati, dodati,...
7. korištena literatura

Jednostavan primer, napravi online telefonski imenik. Sam vidi u bazi sta ti treba, evo ja cu da ti dam sad kod osnovni za konektovanje na bazu i sesiju( logovanje korisnika) pa mozda zajedno uradimo nesto. Ceo projekat nemam vremena da ti radim.

dbclass.php
PHP:
<?php

include'/config.php';
class MyDb
{

var $MyHost; //host za bazu
	var $MyUser; //Korisnicko ime
	var $MyPass; //Lozinka
	var $MyDbName; //Ime baze sa kojom radimo
	var $con; //nasa konekcija

var $lastERR;

function __construct() //konstruktor klase
	{
		$this->MyHost= MY_SQL_HOST;
		$this->MyUser= MY_SQL_USER;
		$this->MyPass= MY_SQL_PASS;
		$this->MyDbName= MY_SQL_DB;
		$this->db_connect();
	}

function db_connect()  //konektovanje na bazu, moze i da se pozove u konstruktoru
	{
		$this->con=mysql_connect($this->MyHost,$this->MyUser,$this->MyPass);

$n=10; //Broj koliko ce puta pokusati da se konektuje
		for($n=0;$this->con==false and $i<n;$i++)
		{
			$this->con=mysql_connect($this->MyHost,$this->MyUser,$this->MyPass);
		}
		if(! $this->con)echo mysql_error($this->con);

mysql_select_db($this->MyDbName,$this->con);
	}

function db_query($my_query)
	{
		$this->lastERR = "";
		$result=mysql_query($my_query,$this->con);
		if(!$result){
			$this->lastERR = mysql_error();
		}
		return $result;
	}

function db_delete($table,$id) //brisanje iz tabele po ID-u, napomena: tabela mora imati ID kolonu
	{	$this->lastERR = "";
	$my_query="DELETE FROM ".$table ." WHERE id='". $id . "'";
	if(!$result){
		$this->lastERR = mysql_error();
	}
	return $result;
	}

function is_there($table, $key, $value)
		{
			$my_query="SELECT COUNT(*) FROM ".$table." WHERE ".$key." = '".$value."' ";
			//echo $my_query;
			//die();
			$rez=mysql_fetch_assoc($result);
			if($rez['COUNT(*)']>0)
				return true;
			else return false;
		}

}

class Mysession
{
	public static function start()
	{
		session_start();
	}

public static function auth($user,$pass)
	{
		global $db;
		$result= $db->db_query("SELECT * FROM korisnici WHERE korisnicko_ime='".addslashes($user)."' and
									lozinka ='".addslashes($pass)."';");

if($row=mysql_fetch_array($result))
		{
			$_SESSION['user']=$row['ime'];
			$_SESSION['access']=$row['pass'];
			return(true);
		}
		return(false);

}

public static function is_admin()
	{
		if($_SESSION['user']!="")
		{
			return $_SESSION['access'];
		}
		else return -1; //ukoliko nije ulogovan
	}

public static function get_name()
	{
		if($_SESSION['user']!="") return $_SESSION['user'];
		else return "";
	}
	public static function is_logged()
	{
		if ($_SESSION['user']!="")
		return 1;
		else
		return 0;
	}

}

$db=new MyDb();
Mysession::start();
?>

config.php
Ovde imas samo osnovne parametre za bazu:
PHP:
<?php

define('MY_SERVER_ADR', "http://localhost/evident");
define('MY_PATH', "C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\Evident");

define("MY_SQL_HOST", "localhost");
define("MY_SQL_USER", "user");
define("MY_SQL_PASS", "pass");
define("MY_SQL_DB", "database");
?>

login.php
Logovanje na sistem, pazi ovde se koristi sesija, mogu i cookie-i
PHP:
<?php
require_once "inc/config.php";
require_once "inc/dbclass.php";

$prebaci_na=$_GET["prebaci_na"];
if (empty($prebaci_na)) $prebaci_na=MY_SERVER_ADR;
if(isset($_REQUEST["potvrdi"]))
{
	if(Mysession::auth($_POST["user"],$_POST["pass"]))
	{
		header("Location: ".$prebaci_na);
		die();
	}
	else
	{
		?>
<script type="text/javascript">
		alert("Greska u loginu, molimo pokusajte opet");
		</script>
		<?php
	}
}

?>

<center><br>
<font class="Arial12"><b>Prijava na sistem</b></font>
<form method="POST"
	action="login.php?prebaci_na=<?=urlencode($prebaci_na)?>">Korisnicko
ime: <input type="text" name="user" size=15><br>
<br>
Lozinka: <input type="password" name="pass" size=15><br>
<br>
<input type="submit" name="potvrdi" value="Prijavite se"></form>
</center>

Ovo sto sam ti dao je univerzalno, sta god da radis trebace ti. sad ti vidi sta i kako mislis, pa javi, pa mogu da ti pomognem. Sad odo na beer fest 🙂

PS:Izvini sto mesam engleki i srpski u kodu, to mi je ruzna navika kada programiram.. 🙂

Poslednja izmena:
ma mislio sam nesto naj prostije ako moze nesto da sastavimo samo za 6 , ajd kad uhvatis malo slobodnog vremena pa cemo zajedno polako od pocetka da pocnemo pa da nesto sastavimo da radi cisto samo da prodjem, evo ti moj mail pa se javi kad budes imao vremena da uradimo [email protected]

Pazi ako cemo da radimo radicemo ovde da i drugi clanovi nauce nesto. Ja sam ti vec rekao da nemam vremena da radim ceo projekat, imam nekoliko stvari na kojima radim + ispit koji moram da dam + devojka, tako da ono. Ja sam ti dao osnovnu klasu za konektovanje na bazu i logovanje korisnika, ti smisli sta bi radio, i kako bi zapoceo, mogu da ti pomognem i mislim da ovde ima jos korisnika koji mogu, i bi ti pomogli. Ako trazis nekog da ti odradi ceo projekat, onda imas deo oglasi, pa daj oglas. Nemoj da se ljutis samo iskreno ti kazem, ne verujem da ce iko da radi tako obiman projekat, a jeste obiman ma koliko jednostavno delovao, trazi par sati kodiranja i testiranja da se covek posveti tome za dzabe. Tako da, smisli osnovnu ideju, pomocicemo ti koliko mozemo.

Pazi ako cemo da radimo radicemo ovde da i drugi clanovi nauce nesto. Ja sam ti vec rekao da nemam vremena da radim ceo projekat, imam nekoliko stvari na kojima radim + ispit koji moram da dam + devojka, tako da ono. Ja sam ti dao osnovnu klasu za konektovanje na bazu i logovanje korisnika, ti smisli sta bi radio, i kako bi zapoceo, mogu da ti pomognem i mislim da ovde ima jos korisnika koji mogu, i bi ti pomogli. Ako trazis nekog da ti odradi ceo projekat, onda imas deo oglasi, pa daj oglas. Nemoj da se ljutis samo iskreno ti kazem, ne verujem da ce iko da radi tako obiman projekat, a jeste obiman ma koliko jednostavno delovao, trazi par sati kodiranja i testiranja da se covek posveti tome za dzabe. Tako da, smisli osnovnu ideju, pomocicemo ti koliko mozemo.

Veoma korektan i nesebičan stav.
Pošteno, nema šta.
Moje poštovanje na iskazanom.

PS.
Ukoliko neko želi 'leba brez motiku, mora da poznaje bar osnovnu ''matematiku'' daš-dam. 😉

Da li se to još kaže tante za kukuriku a sir za pare.

Molim vas ako neko radi u php-u da mi uradi ovaj zadatak to mi je za ispit, ja nisam dobro naucio php pa neznam da ga uradim , a moram u ovom roku da ga polozim , ako neko ima slobodnog vremena i dobre volje pomozite mi molim vas

Bez uvrede, ali bar literature za php i mysql ima na tone i dosta lako se nabavlja.Morao bi barem više da se potrudiš ako već želiš da završiš školu/fakultet.Ovde će ti mnogi pomoći, ali kao što je već rečeno, niko ti ceo projekat neće uraditi.
:wave:

P.S. Ja se u php i mysql uopšte ne razumem.

Čak i da neko sedne i napiše kompletan kod (bilo džaba bilo za pare) ti i dalje imaš problem i to ne mali...

4. korisničko uputstvo sa slikama ekrana i detaljnim uputama kako se aplikacija koristi i koji su preduslovi za korištenje, eventualna ograničenja
5. dnevnik rada-koji su problemi sa kojima ste se sretali pri izradi, i kako ste ih rešili
6. zaključak -da li aplikacija radi to što treba da radi, i da li radi kako treba da radi. Šta bi se mogolo promeniti, poboljšati, dodati,...
7. korištena literatura

pogotovu stavka broj 5! Razmisli malo o zagrevanju stolice
Srećno!!

Nazad
Vrh Dno