Šta je novo?

PHP: Vise dugmica u jednoj Form'i ?

jhirlo

Čuven
Učlanjen(a)
02.12.2003
Poena
601
Da li mogu u jednom Form´ñu da postavim nekoliko dugmica koji ce vrsiti razlicite operacije nad istim podatkom (recimo da se pozivaju na razlicite php fileove) - probao ali mi nesto ne ide od ruke ...

jhirlo je napisao(la):
Da li mogu u jednom Form´ñu da postavim nekoliko dugmica koji ce vrsiti razlicite operacije nad istim podatkom (recimo da se pozivaju na razlicite php fileove) - probao ali mi nesto ne ide od ruke ...
Mozes , ali to radis pomocu javascripta, pozivas iz OnClick eventa odredjenu funkciju kojoj prosledjujes URL :

function SubmitInsertFormLogin(urlName){
document.musicForm.action=urlName;
document.musicForm.submit();
}

OnClick="javascript:SubmitInsertFormLogin('login.asp')"

Nadam se da si na to mislio

Aladine najverovatnije je to to .... Ne mogu da postujem kod ni da probam nisam @home nekoliko dana, ali mi se cini da ce ovo sa jscriptom ici...
Pozdrav!

jhirlo je napisao(la):
Aladine najverovatnije je to to .... Ne mogu da postujem kod ni da probam nisam @home nekoliko dana, ali mi se cini da ce ovo sa jscriptom ici...
Pozdrav!

Pa i ne moze drugacije jer se ACTION na klasican nacin moze povezati samo sa jednim fajlom....

Sa standardnim HTML-om morao bi da napravis jedan ogroman IF (ili SWITCH kako ti volja) u PHP fajlu koju obradjuje formu.

samo jedna mala ispravka.

<a href="javascript:Function();">link</a>

a za ONCLICK="Function();"

ako svude trpas, da nazovemo prefiks, javascript sem u href, postoji mogucnost da ti nece raditi u ostalim citacima (Opera, netscape ...)

Vrh Dno