Šta je novo?

PHP u HTML kod - kako ?

• Začetnik teme Začetnik teme Golden
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Golden

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Mozda ce zvucati glupo PHP ?

neide mi nesto PHP a imam neki brojac na www.xxxyyy.com/counter/count.php pa kako da u HTML kod ubacim samo link pa da mi prikazuje recimo "Stats: 55" znaci onaj link gore u html ??

Tnx.

Ajde ljudi pomagajte od par hiljada clanova kao sada niko nezna programirati PHP, pa ovo je sitnica samo treba malo volje

ajd,ajd 🙂

Koliko ja vidim tamo nema nikakvog brojacha.

Inache to sve nema veze sa PHP-HTML itd. Imash gomilu brojacha, statistickih servisa itd. Nadji neki pa cesh dobiti HTML kod, koji treba da ubacish na stranicu. A vecina hostova ima i nekakav counter.cgi.

Ako ti host podrzhava PHP, javi, pa cu ti dati prostu PHP skriptu za brojanje...

brojac je na www.ruskeslovo.com/counter/counter.php
a namerno ocu da bude na ovom serveru gde je i sajt cisto zbog brzine itd.
Gledao sam besplatne ali opet trebalo mi je nesto jednostavno samo da vrti brojcanik, jer kod provajdera gde fostujem imam celu statistiku.

Nego imam osecaj da je jednostavno staviti PHP kod u htm, tj. samo liniju (gore navedenu) koja ce mi prikazati broj tj. vrednost.
Mislim da ime nesto <? php include www. ??????

ajmo programeri ?

Golden je napisao(la):
brojac je na www.ruskeslovo.com/counter/counter.php
a namerno ocu da bude na ovom serveru gde je i sajt cisto zbog brzine itd.
Gledao sam besplatne ali opet trebalo mi je nesto jednostavno samo da vrti brojcanik, jer kod provajdera gde fostujem imam celu statistiku.

Nego imam osecaj da je jednostavno staviti PHP kod u htm, tj. samo liniju (gore navedenu) koja ce mi prikazati broj tj. vrednost.
Mislim da ime nesto <? php include www. ??????

ajmo programeri ?

To ide ovako: <? include("counter_script"); ?>

Mozhesh staviti i relativnu stazu i absolutan URL za counter script...

nazalost ubacio sam kako si rekao tj. : <? include("http://www.ruskeslovo.com/counter/counter.php"); ?>
ali neradi tj. nista neizbacuje kao da neradi.
Mozda negde na drugom mestu gresim ?

Moguce je da counter trazhi neke dodatne parametre.
Konzultuj nekoga sa hosta u vezi uputstva...

Chekaj ne kontam jel ti hocesh da ti se uchita HTML strana i da ti se na njoj ispishe broj?
Moracesh da uchitavash php stranu.. ajd poshalji mi na mail taj counter.php i obajshnjenj shta vec hocesh i gde da ti se pojavi pa cemo da sredimo.. BTW nastavljamo putem maila😉

Ahhhh.... pa ako ti ta stranica ima ekstenziju html nece raditi sigurno 🙂

Menjaj ekstenziju u PHP!

Skini counter koji se zove phphits. Sve ti je to na php.resourceindex.com

Tamo ces naci sve sto ti treba, a ovaj phphits obavezno skini.

I dete od 12 godina bi znalo da ga namesti, stvarno odlicna statistika.

Koristi Bazu Mysql + php.

E pa daaaa kada promenim extenziju u PHP onda radi 🙂)) ali vidim da malo treba doterivanja, ali radi i prikazuje.

Znaci nemoze da ostane HTM a da unutar nje stavim PHP tag koji ce pozivati nesto sa neke adrese i da prikaze na HTM strani ?

Kada server dobije komandu da prikazhe html fajl, on ce ga samo proslediti ka browseru i neizmenjenom obliku. A ako je fajl sa php ekstenzijom onda se on prvo 'progura' kroz PHP interpreter.

Inache obichno su PHP stranice prepune html koda. U obratnom sluchaju ce ti se nece PHP kod interpretirati, tj. poslace se browseru direktno.

Hvala vam sredio sam tako da sve radi, a i oni linkovi su mi dobro dosli 🙂

Golden je napisao(la):
Znaci nemoze da ostane HTM a da unutar nje stavim PHP tag koji ce pozivati nesto sa neke adrese i da prikaze na HTM strani ?

Mislim da moze, probaj sa prostim IFRAME-om, koji ce upucivati na apsolutni URL do PHP caunter strane. ,)

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Mislim da moze, probaj sa prostim IFRAME-om, koji ce upucivati na apsolutni URL do PHP caunter strane. ,)

Tako sam do sada koristio, ali mi se nesvidja taj pristup.
Resio sam u PHP 🙂

Nazad
Vrh Dno