Šta je novo?

PHP problem

• Začetnik teme Začetnik teme lendak
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

lendak

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2002
Poena
604
Imam prilicno velik PHP file (PHP i HTML mesano), i jos sam sa require ukljucio neke druge PHP file-ove sa obicnim PHP funkcijama. Do neke granice je to radilo OK, ali u poslednje vreme enormno dugo traje ucitavanje doticne PHP stranice u IE5 (cca 30s). Da li ima PHP ogranicenja tipa najveci file koji se moze normalnom brzinom parsirati?
Inace koristim Apache+PHP+MySQL na Duron 900MHz, 256MB RAM, Maxtor 7200rpm, Win98SE.

Probaj sa include, obzirom da ako ti nisu bitni za sam rad php fajla, ne treba ti require. Require koristiš recimo, imaš stranicu, koja iz baze vuče nešto. Konfiguraciju na bazu imaš recimo u config.php i koristiš require.... kbuh....😉
1. koristiš ga kada:
[code:1]
<?
require ("config.php");
//onda dalje radiš izvlačenje iz baze
@mysql_query ("UPDATE flash SET view=view+1 WHERE id='$id'");
//primer konkretno sa moje prezentacije
?>
[/code:1]
2. ne koristiš ga recimo za
[code:1]
<?
include("navigacija.php");
include("baner.php");
?>
[/code:1]
Probaj tako, ako ne, prekontroliši sors, i uključi u php.ini da ti prikazuje sve greške. Proveri temp i session putanje..... Pričam na pamet gde bih ja gledao. Proveri i da li si u require ako ti je potreban dobro uneo ime fajla....
Nadam se da sam ti bar malo pomogao...

Problem je bio u nekim ogromnim string promenljivama, koje se nalaze u jednom od file-ova, ukljucenih sa require.

Nazad
Vrh Dno