Šta je novo?

PHP problem.

implant

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2003
Poena
619
Tek pocinjem da ucim web programiranje (tu sam apsolutni pocetnik) i imam mali problem...

Instalirah apache2 i PHP5 i juce mi je sve radilo kako treba. Instalirao sam tu jos nekih editora Dreamweaver i PHP DESIGNER 2006... I juce je sve radilo OK, medjutim danas imam problema sa PHP engine-om. Izgleda mi kao da je mrtav. Neke test strane kad pokrenem nista mi se ne desava, browseri mi ne prepoznaju ni :

<?php
phpinfo();
?>

(?) Nemam pojma kako da ovo resim i gde bi mogao da bude problem...

Poslednja izmena:
Evo da odgovorim samome sebi. Iako i dalje ne razumem u cemu je stos. Mozda bi mogao neko da mi odgonetne...

PHP engine ne radi samo sa jednim fajlom, a to je fajl koji sam koristio juce za vezbu i zove se hello.php... Kada apsolutno isti kod napisem u nekom drugom fajlu sve radi najnormalnije...!!!!!!!!?????????? (???????????)

Totalna zona sumraka....

Kako ih pokrenes?
dvostrukim klikom ili ukucavanjem putanje localhost/imefajla.php

Mora ukucavanje putanje.

Da li si fajl imenovao kao .php
Na vecini servera mora da se zove .php

Ovo su sve glupi predlozi, ali posto si pocetnik ovo su najcesce greske pocetnika.
Sorry ako sam te uvredio 🙂

ljtruba je u pravu. Kad pozivas taj fajl mora da ukucas localhost/tvojfajl.php, i ja sam skoro poceo i malo sam se raspitivao i sad koristim XAMPP, u kome imas php, mysql, phpMyAdmin i jos dosta stvari, nemam mnogo iskustva sa serverima ovakog tipa ali meni je ovaj extra, pa ti ga savetujem da probas : http://www.apachefriends.org/en/xampp.html

Nazad
Vrh Dno