Šta je novo?

PHP - pitanje u vezi sa sessionima

Raptus

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2002
Poena
610
Konkretno, pitanje je u vezi sa session expiry-om. Potrebno mi je da saznam da li je korisnik slucajno/namerno zatvorio prozor explorera/netscapea/opere...itd, i da u slucaju da jeste odradi izvesne izmene na nekim fajlovima, i plus, ako istekne npr sat vremena od poslednje akcije ili logina, da se odradi isto.. postoji li ugradjena funkcija, ili cu na trikove morati sam da analiziram vremena i sl?

Ja koliko znam postoji promenljiva session.gc_maxlifetime
kod mene je podesena na "1440"
mmislim da je to vreme zivota sesije na serveru ako joj niko ne pristupa tj. ako je niko nije ubio

Ovo ne radi na Windowsu zato sto ne postoji last access time ili tako nesto

Evo sta kaze PHP manual

session.gc_maxlifetime integer
session.gc_maxlifetime specifies the number of seconds after which data will be seen as 'garbage' and cleaned up.

Note:
If you are using the default file-based session handler, your filesystem must keep track of access times (atime). Windows FAT does not so you will have to come up with another way to handle garbage collecting your session if you are stuck with a FAT filesystem or any other fs where atime tracking is not available.

FAT ne radi, ali NTFS bi trebao to da radi.

mm.. ok, za sada ce mi trebati windows, ali cu verovatno preci na linux u najskorije vreme.. kako da iskoristim doticnu maxlifetime da nakon toga ukloni ODREDJENE stvari iz fajlova (koji ce mi jos trebati)?

Vrh Dno