Šta je novo?

php mysql: proizvoljno sortiranje podataka

februarski

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2006
Poena
304
Pozdrav dobri ljudi.
Da pojednostavim stvar, koji je najelegantniji nacin da se sa realizuje proizvoljno sortiranje podataka iz tabele? Svaki unos recimo da ima za to namenjeno polje, prost intidzer po kom ce se vrsiti sortiranje u upitu, ali kako elegantno realizovati pomeranje gore-dole praveci neki cms a da bude "juzer frendli"? :S:

na kraju sam napravio jedno relativno jednostavno rešenje sa html formom gde korisnik pored svake stavke upisuje poziciju na kojoj ce se naci, pa ako nekome zatreba neka viče. ,)

Najlepse da se to odradi bi bilo preko AJAX-a. Tu mozes da imas listu cije ces pojedinace delove da pomeras proizvoljno gore dole (drag i drop sa misem) i na kraju kliknes samo na submit dugme i to se snimi. Koristio sam script.aculo.us za ovo. U suprotnom bi morao da imas strelicu za gore i dole pored svakog item-a i da kad se klikne na to uradis uz pomoc PHP-a ili bilo cega u cemu radis da promeni to polje u tabeli za order na odgovarajucu vrednost. Ako neces AJAX jedino sto mi pada na pamet je ova peske varijanta ali onda mozes da dodas i move to top, move to bottom, i custom polje u kom user moze tacno da odredi na koju poziciju zeli da postavi dati item iz liste (ovo sto si ti vec uradio).

Evo ti link kako je to u script.aculo.us uradjeno http://www.gregphoto.net/sortable/index.php

Poslednja izmena:
hehe super fazoni za sortiranje, krenuo da se bakcem ajax-om bukvalno pre par dana, vidim da se moze svasta. hvala dobri covece.

Nazad
Vrh Dno