Šta je novo?

PHP i promenljive sa pocetka strane jel mogu da cekaju?

dj13

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2002
Poena
665
Vec vise puta sam naleteo na problem da mi neka promenljiva sa pocetka strane zavisi od nekih sql ili izracunavanje negde ispod u stranici koji i usput prave tabele ili neke forme. Najcesce je to kozmeticke prirode jer hocu bas u vrhu strane da mi se ispise ta promenljiva. Evo neki prosti brzinski skica primer:
echo $promenljiva
html
bla
bla
html
for(petlja) {
izracunavanja +- ...
$promenljiva=nesto}
html
bla
bla

Jel moze i kako da $promenljiva nekako saceka na serveru ili vec negde da se izvrsi petlja pa onda da se pokaze :). poz

Poslednja izmena:
a da lepo taj FOR izvrsis pre ispisa promenljive |>>
mada moze ajaxom bez problema... moze i cistim javascriptom verovatno (to gde bi ispisivao promenljivu proglasis strpas npr u neki edit box, pa mu onda dodelis vrednost kasnije), ali me mrzi da mislim trenutno, prvo resenje je najlaske i naravno najlogicnije i sasvim sigurno ce raditi u svim varijantama browsera |))

danijel00 je napisao(la):
a da lepo taj FOR izvrsis pre ispisa promenljive |>>
mada moze ajaxom bez problema... moze i cistim javascriptom verovatno (to gde bi ispisivao promenljivu proglasis strpas npr u neki edit box, pa mu onda dodelis vrednost kasnije), ali me mrzi da mislim trenutno, prvo resenje je najlaske i naravno najlogicnije i sasvim sigurno ce raditi u svim varijantama browsera |))
Pa moze, ali i ne moze. Zato sto np. sa tom petljom ili nekim drugih zahvatom np. while sql petljom iscrtavam tablu dok traje petlja. A tabla ima svoje mesto. Naravno da moze da uradim petlju pre promenljive pa da dobije vrednost, a posle da opet uradim petlju da nacrtam tablu. Malo mi je to razbacivanje resursa ako bas ne mora, tj ako ima neka laksa metoda, kao sto si pomenuo js ili ajax, ili mozda ipak postoji neki trik u php-u.

ako su ti 2 petlje komplikovane, kolko ce ti tek biti komplikovano da ista od ovih ostalih predloga skontas...

sta ti je razbacivanje resursa?
napunis niz na pocetku iz baze, izbacis vrednost i na kraju stampas tabelu... ovo je ubedljivo najjednostavnije resenje... nisam rekao da je najbolje |>

Mislim da je sa 2 petlje najlakse i najjednostavnije...
Isto preporucujem da, ako imas mogucnosti, predjes na smarty... (ne samo zbog ovoga, generalno je mnogo lakse da se radi...)

GOXY83 je napisao(la):
Mislim da je sa 2 petlje najlakse i najjednostavnije...
Isto preporucujem da, ako imas mogucnosti, predjes na smarty... (ne samo zbog ovoga, generalno je mnogo lakse da se radi...)
Tako i radim. Smartyja cu da ispitam. thx

Vrh Dno