E pa to mi treba.Znaci kako se to proverava?Kad otkucam nesto u PHPu kako da to pokrenem i sl.Ajmo malo saveta.Totalni sam pocetnik!mikis je napisao(la):Od softvera, ne treba ti nista, sve se vec dobija u paketu. Proveri samo da li su instalirani Perl, PHP i Apache..
silverglider je napisao(la):Sta kako da proveris ? Pa preko web browsera, brate - vidis da su, recimo, i benchove strane kodirane u php-u.
I to sam pokusao i isti rezultat!mikis je napisao(la):Vidi ovako: PROCITAJ PRVO DOKUMENTACIJU koja ide uz Web server i PHP. Idi na onaj www.devshed.com, imaš tutorijale baš za početnike, sve objašnjeno korak po korak. E sad, pročitaj dokumentaciju od tog PHPTriada, pa vidi koji je default direktorijum za html dokumente. Recimo da je to c:\www\htdocs. E onda u taj direktorijum snimi taj probni php fajl, pa otvori browser i kao adresu kucaj: http://localhost/nesto.php. Ako je sve dobro podeseno, prikazaće se rezultat izvršenja PHP skripta.
PHP fajlove ne možeš otvarati dvoklikom iz Explorera, oni su u principu skriptovi (programi) koji se moraju izvršiti preko web servera.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari