Šta je novo?

PHP i HTML i tabela ??

• Začetnik teme Začetnik teme pTomic
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pTomic

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
31.01.2002
Poena
660
Moja oprema  
Ostale periferije
Mac Mini M4
Steam
petar.tomic
Pristup internetu
  1. Optički internet
[code:1]
...
<td>
<?php include "./CJpoll/poll.php"; ?>
</td>
...
[/code:1]

'ajd' sad neka mi neko objasni kako ovo ne radi ??
Ako pozovem ovaj PHP fajl iz browser-a on radi ko lud, ali ovde gde treba da stoji nece ni makac. I IE i Opera mi prikazuju jednu crtu, tj. prazno polje.

Mozda sam fajl u kome ti je kod nema PHP ekstenziju.

Fajl mora imati .php ekstenziju da bi se PHP izvrsavao. Retki su serveri koji su podeseni da i .htm fajlove parsirau kao PHP

[code:1]
rootdir
|_www
|_Cjpool(dorektorijum)
|_index.php(koji poziva pool.php kroz include)
[/code:1]
onda include koji je kod tebe ima ./ viska... ne treba ti, samo Cjpool/poll.php
probaj tako
odnosno ako ti treba da izadjes iz direktorijuma gde su ti html-ovi jednom "gore", pa da udjes u cjpool, onda je "/../" odnosno "../" ako se ne varam...
Ima logike i prethodni post, jer ako je taj fajl koji ti poziva .php pool, sa .html ekstenzijom bojim se da ga PHP parser nece tretirati uopste...

Ma hocu da iz index.html pozivam PHP, ali da se ubijem nece.

Tesko ce ti to tako raditi... uglavnom je .php ili manje koriscena .php3 ekstenzija potrebna da bi parser to odradio...

Ali zar nije dovoljno ako kazem da je to <?php ... ?> ili <script language=php>...</script>

Nije, jer kada ti opleteš po www.nesto.com on prvo gleda neke ekstenzije tipa standardne index.html index.php index.asp index.stavec.
I kada web server vidi da je startna strana .html ekstenzija, on ti je pošalje, pa se tvoj browser cima sa njom. Znači izvršava se na klijent mašini. Kada stigne zahtev za .asp, .php, .aspx i ostale server side jezike, on ti ne šalje stranu, nego pogleda u listu isapi filtera i vidi da je tamo za .php ekstenziju zadužen neki php.exe ili php4isapi.dll. E onda on uposli php.exe da parsira taj .php fajl, i kada ga isparsira i prevede u čist html onda ti ga pošalje. i on se pojavljuje u tvom browseru kao .html bez obzira sto ima ekstenziju .php i ako ga pogledaš videćeš čist html kod bez ikakvih <? tagova... Zato se i zove server side... Ukratko o tome, mada ako sam negde pogrešio neka me neko ispravi.
Dovoljno je da mu kažeš da <?php samo ako je dokument snimljen sa ekstenzijom .php. I onda on kada ga pošalje na php.exe ovaj počne da ga obrađuje, vidi php tag, obradi ga u ovom slučaju ode do Pool.php, obradi ga, pretvori u html i pridruži ostatku koji će takođe biti html kada ga ti dobiješ obrađenog... Uf, nadam se da si bar nešto pohvatao, možda sam bio malo konfuzan 😉

Uspeo sam da na svojoj lokalnoj masini poteram da mi radi iz HTML-a, ali kako ?
:brow:
[code:1]AddType application/x-httpd-php .php .html[/code:1]
Dodao u httpd.conf za Apache, ali to nije resenje, jer je pitanje da li ce kad uploadujem stranicu postojati takvo podesavanje na serveru. Koliko sam shvatio samo sam rekao da PHP parsuje HTML, zar ne ?

Da. Ja se ubi od IIS-a a ti koristiš Apache 🙂
Zanči ti si mu rekao da kada dobije zahtev za .html on to pošalje php parseru... To na živim online serverima teško da ćeš da nadješ... Prosto zato što zahteva više procesorskog vremena jer će svaki html da ide na php obradu...

Znam. BTW A sto ne probas sa Apache-m ? :happy:

Ma probao sam ja apache, odlican je, samo mi je lakse da radim pod IISom kad je vec tu u kompletu sa sWINjom... A i ne moram da se patim sa .asp stranicama koje su mi povremeno potrebne...

Znam, ali mi onda pobrljave tabele i ne izgleda kako treba. :S

Kako ne postoji nikakav razlog za tako nesto
Evo ti primer mog sajta
www.hifi.co.yu/index.php

index includuje
www.hifi.co.yu/header.php
www.hifi.co.yu/footer.php

kao i anketu ciju putanju ne znam napamet

Ne znam
Mislio sam da je u pitanju nasledjeni CSS od ankete ali izgleda da nije.
Pre ce biti da se tebi zezne cela tabela zato sto je lose napravljena. Ako sam shvatio koristio si ImageReady i Word kao tekst editor. U tabeli imas colSpan=16 sto je veoma neuobicajeno.
Pokusaj da napravis cistiji HTML kod.

ljtruba je napisao(la):
Ne znam
koristio si ImageReady i Word kao tekst editor. U tabeli imas colSpan=16 sto je veoma neuobicajeno.
Pokusaj da napravis cistiji HTML kod.

Radio sam sa ortakom, pa je on to uradio u FrontPage-u. Znaci da poizbacujem taj colspan ??

UF
ne colspan sluzi za spajanje celija u tabeli. Samo sam primetio da je HTML kod pun djubreta i da spajanje 16 celija je stvarno previse. Mislim da tvoj problem lezi u lose napravljenim tabelama koje se raspadnu kada se ubaci anketa.

Nazad
Vrh Dno