shone83
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 04.11.2015
- Poena
- 59
Pozdrav,
Napravio sam upload fajlova preko dropzone.js biblioteke odredjenih formata (.doc, .docx, .xls, .xlsx, .pdf, .txt, .ppt, .pptx, .accdb, .mdb, .jpg, .jpeg, .gif, .png, .zip, .rar, .7z) gde salje u folder uploads kao i u mysql tabelu koja se zove uploads i ona izgleda ovako:
a php kod za upload izgleda ovako:
i to radi. Medjutim, nikako da mi podje za rukom da napravim dinamicno download dugme za svaki fajl posebno koje ce da radi. Na drugoj stranici sam napravio da mi izbacuje to sto se okaci na prethodnoj i to radi sa ovim kodom:
Kako da, kad okacim neki fajl, on zajedno sa imenom dobije ispod i dugme za download?
Napravio sam upload fajlova preko dropzone.js biblioteke odredjenih formata (.doc, .docx, .xls, .xlsx, .pdf, .txt, .ppt, .pptx, .accdb, .mdb, .jpg, .jpeg, .gif, .png, .zip, .rar, .7z) gde salje u folder uploads kao i u mysql tabelu koja se zove uploads i ona izgleda ovako:
id | filename | filetype | filesize |
a php kod za upload izgleda ovako:
Kod:
<?php
if(!empty($_FILES)) {
$fileUpload = basename($_FILES['file']['name']);
$fileUpload = iconv("utf-8", "cp1251", $fileUpload);
$fileType = $_FILES['file']['type'];
$fileSize = $_FILES['file']['size'];
$temp = $_FILES['file']['tmp_name'];
$dir_separator = DIRECTORY_SEPARATOR;
$folder = "uploads";
$destination_path = dirname(__FILE__).$dir_separator.$folder.$dir_separator;
$target_path = $destination_path.$fileUpload;
move_uploaded_file($temp, $target_path);
mysqli_query($connection, "set names utf8");
$stmt = mysqli_prepare($connection, "INSERT INTO uploads(filename, filetype, filesize) VALUES(?, ?, ?)");
mysqli_stmt_bind_param($stmt, 'sss', $fileUpload, $fileType, $fileSize);
mysqli_stmt_execute($stmt);
confirmQuery($stmt);
}
?>
<form action="upload.php" class="dropzone"></form>
i to radi. Medjutim, nikako da mi podje za rukom da napravim dinamicno download dugme za svaki fajl posebno koje ce da radi. Na drugoj stranici sam napravio da mi izbacuje to sto se okaci na prethodnoj i to radi sa ovim kodom:
Kod:
$query = "SELECT * FROM uploads";
$select_uploads = mysqli_query($connection, $query);
while($row = mysqli_fetch_assoc($select_uploads)) {
$id = $row['id'];
$filename = $row['filename'];
$filetype = $row['filetype'];
$filesize = $row['filesize'];
?>
<p class="filename"><small> <?php echo $filename; ?> </small></p>
<?php
}
?>
Kako da, kad okacim neki fajl, on zajedno sa imenom dobije ispod i dugme za download?
Poslednja izmena: