Šta je novo?

PHP Combo Box?

• Začetnik teme Začetnik teme ToxiC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ToxiC

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2002
Poena
679
radim u php-u neki konfigurator i treba mi mala pomoc!
naime uz pomoc koda:
<?php
$query="select field1, field5 from sheet1 where (ID between 840 and 857) and (field2 > '0,0')";
$result = mysql_query($query);
while ($row = mysql_fetch_assoc($result) ) {
echo"<option>$row[field1] ($row[field5]€)</option>";
}
?>

sam iz mySql tabele popunio combo box podatcima! taj combobox mi se nalazi u celiji tabele (ne znam da li je to bitno ali napominjem)!
Ja hocu da kada se recimo selektuje neka, recimo, maticna ploca, on da mi u sledecoj celiji tabele iybaci njenu cenu!
pomoc 🙂

Bolje ti je da popunjavaš ovako

echo"<option value=$row[field5]>$row[field1] ($row[field5]€)</option>";

tako ćeš imati za svako polje i value.
Sada napraviš JavaScript da ti se na onChange za taj combo ispiše vrednost iz tog combobox-a u neki textbox u ćeliji do (bolje da bude desno neki textbox, jer će i on imati onChange koji će posle računati sumu svih textbox-eva).

Malo sam zarđao sa JS-om i PHP-om, ali ovo ti je logika, ti ćeš već odraditi realizaciju.

Poz.

Obecao sam da necu vise pisati na ovom forumu, ali mislim da cu ovim pomoci nekom...

Prvo da i ja kazem da ono gore ne moze da se uradi bez javascripta, dakle php nije dovoljan... i ja sam imao slican problem. Uglavnom iskoristi i ono sto je nick rekao, a za manipulaciju formovima pomocu javascripta pogledaj link dole... tebi treba onChange property...

http://webmonkey.wired.com/webmonkey/98/04/index3a.html

ili ako nekog bas jako zanima javascript, tu je ceo tutorijal
http://webmonkey.wired.com/webmonkey/programming/javascript/tutorials/jstutorial_index.html

jedno pitanje vezano za Combo Box!
da li se moze posebno namestiti da mi width combo boxa i te liste, koja ispadne kada se klikne, budu razliciti!!!

Mislim da ne moze... onaj dropdown deo je meni uvek iste sirine kao prvi red...
Renderovanje comboboxa radi browser, pa su moguca odstupanja sa razlicitim browserima...
Po defaultu se sirina setuje na sirinu najsire opcije u boxu, a eventualno moze da se setuje size pomocu javascripta (mada nisam siguran da li uvek 100% radi).
Pretpostavljam da imas sire i uze stavke i da zelis da to estetski izgleda solidno.
probaj nesto kao
<select ... onchange="myform.select.size=myform.select[selectedindex].length">
moze da upali po meni...
probao bih sad ja, ali sam kuci, a ceo dan blenem u php i delphi, pa mi je sad malo muka...

edit:
Da se odmah ispravim, ovo gore navedeno, naravno ne radi... size u slucaju select-a daje samo broj vidljivih redova, a to opet ima smisla samo kad je multiple, kad je single nema...
Dakle nema ti pomoci, sirina ostaje fixna

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno