Šta je novo?

Php 4

blenta

Čuven
Učlanjen(a)
29.10.2003
Poena
619
Knjige ???

Sve sto sam video su mi preskupe preko 1000din.
Gde mogu naci slicne ili polovne za manje pare (tipa PHP 4 od pocetak)
Treba mi ono PHP&SQL

blenta je napisao(la):
Knjige ???

Sve sto sam video su mi preskupe preko 1000din.
Gde mogu naci slicne ili polovne za manje pare (tipa PHP 4 od pocetak)
Treba mi ono PHP&SQL

Mozes na netu pomocu servisa za ramenu fajlova (kazaa, winmx itd)

Pogledaj tutorijale na www.ionbee.net o PHP-u i skini PHP Manual (www.php.net). Veruj mi, nisam davao 1000 din. da bih naucio PHP. Na netu imas toliko literature da ti nikakva knjiga ne treba...

Pozdrav...

Ilija Studen je napisao(la):
...

Mozes na netu pomocu servisa za ramenu fajlova (kazaa, winmx itd)

Pogledaj tutorijale na www.ionbee.net o PHP-u i skini PHP Manual (www.php.net). Veruj mi, nisam davao 1000 din. da bih naucio PHP. Na netu imas toliko literature da ti nikakva knjiga ne treba...

Pozdrav...
Hvala pogledacu!
Video sam nesto na sajtu www.pdf.org.yu u ebook sekciji PHP & SQL ne znam da li valja, ne mogu da sknem treba mi neki poseban dl manager ....

pogledaj na irc serveru *********** takodje su sve na engleskom ... za pocetak ti preporucujem "pocket book" te "cookbook"... neznam koji su autori ja sam sinoc skinuo te dve i hrpu drugih... sa ovog servera..:)

problem je sto su na engleskom

p.s.
pocket book je narocito jednostavna ako znas sintaksu za C... ili bar da znas osnove bilo kog prog. jezika

Na zalost, na forumu nije dozvoljen warez. Ukoliko ima indikacija da se ne radi o warezu na linku, molim kontakt na PP ili mail.

Ako ti bude trebalo više od 1 dan da shvatiš ... :eek:)

http://www.mysql.com/articles/ddws/

kefalo je napisao(la):
Na zalost, na forumu nije dozvoljen warez. Ukoliko ima indikacija da se ne radi o warezu na linku, molim kontakt na PP ili mail.
NHF ali :confused: :confused: :?: zar i ebook's spadaju u warez ?
Pa ostale knjige koje sam skinuo sam nasao preko postova s ovog foruma samo iz drugih diskusija.

A, taman sam se ponadao da cu skinuti nesto kad ono prc, a taman sam imao wireless :( .

Samo da vamkazem szaknjigu sa pdf.org.yu skinuo sam i dl manager i knjigu (3 sata) i zip file je pokvaren :cuss: ....

...da li mi mozete poslati taj server na PM, moilinm,hvala

Ne, nije reagovao forum automatski, nego moderator :) pise u editovanom postu ko je editovao od skora.

Elem, ukoliko je knjiga izdata samo u stampanom izdanju (i na nju glasi odredjeni copyright), a moze da se nadje u nekom ovakvom formatu, onda je logicno da nije tu bas sve cisto po pitanju piraterije. Sa druge strane, neke firme daju svoja uputstva free & legalno u html, pdf odnosno ebook izdanju. Znaci, takva izmena posta ne mora uvek da bude konacna i zato sam i napomenuo - ako imate da mi date neki hint ili link gde se vidi da je to jedna od tih free/legalnih verzija, ja cu rado da ponovo prepravim post i vratim link.

Za sada je takvo pravilo, a mi cemo da vidimo moderatori da potegnemo temu koliko cemo striktni da budemo oko konkretno ovog medijuma (ja bih licno rado da malo olabavimo oko knjiga dok se kod nas ne pocnu pojavljivati malo cesce aktuelni naslovi u prevodu ili originalu - ali to ostaje da vidimo).

silverglider je napisao(la):
Ne, nije reagovao forum automatski, nego moderator :) pise u editovanom postu ko je editovao od skora.

Elem, ukoliko je knjiga izdata samo u stampanom izdanju (i na nju glasi odredjeni copyright), a moze da se nadje u nekom ovakvom formatu, onda je logicno da nije tu bas sve cisto po pitanju piraterije. Sa druge strane, neke firme daju svoja uputstva free & legalno u html, pdf odnosno ebook izdanju. Znaci, takva izmena posta ne mora uvek da bude konacna i zato sam i napomenuo - ako imate da mi date neki hint ili link gde se vidi da je to jedna od tih free/legalnih verzija, ja cu rado da ponovo prepravim post i vratim link.

Za sada je takvo pravilo, a mi cemo da vidimo moderatori da potegnemo temu koliko cemo striktni da budemo oko konkretno ovog medijuma (ja bih licno rado da malo olabavimo oko knjiga dok se kod nas ne pocnu pojavljivati malo cesce aktuelni naslovi u prevodu ili originalu - ali to ostaje da vidimo).
OK, to naravno ima smisla...
Ali, licno mislim da bi trebali biti liberalniji po tom pitanju.

Necu mnogo da ulazim u razloge (sigurno ste ih i sami svesni), ali prvo mnogo tih knjiga jednostavno nema ovde (npr.taj "pocket i cookbook"),
zatim za razliku od soft. wareza mi ovde ipak dobijamo "sakat" verziju, ko jos voli da cita sa monitora (sem ako nema tft, pa se fino opruzis, a tft na grudi, papir je zakon)... Da ne tonemo u "levicarske" komenatre pominjuci cene neke od tih knjiga ;).

Sve u svemu, bio bi vam prevelik posao da proveravate za svaku da li je "cista" ili ne, preporucujem vam metod "Sve ili nista".

Pozdrav!

p.s. bi ja koristio kazu i MX, ali kako da ih instaliram u internet cafeu...
p.s.s. Ilija procitao sam tutoriale, OK su pogotovo je dobro leglo
poredjenje sa Pascalom :)...
p.s.s.s. to ~mihailo: :D

Ne, problem je u tome sto nepostojanje stampanih naslova kod nas, kao i njihova cena nisu nasa krivica, a sa druge strane ono sto se pojavljuje na ovom forumu predstavlja nasu odgovornost (i u pravnom smislu, podvlacim). Svesni smo mi i cena i manjka i svega ostalog, ali je vrlo nezahvalna odluka za nas "gde povuci liniju"; voleli bismo mi vrlo rado da je sve free i sve dozvoljeno, ali sto se mi vise igramo Robin Huda, sve vise stavljamo glavu u torbu, pravno gledano (pricam za pirateriju uopsteno). U ovim nesigurnim vremenima tranzicije, to moze da predstavlja igranje sa sibicama - a mi bismo rado da zadrzimo ovo mesto i nastavimo sa radom sa manjim obimom tema, nego da "zatvaramo butik".

Mada, imam osecaj da ce knjige dobiti zeleno svetlo do daljnjega.

silverglider je napisao(la):
Ne, problem je u tome sto nepostojanje stampanih naslova kod nas, kao i njihova cena nisu nasa krivica, a sa druge strane ono sto se pojavljuje na ovom forumu predstavlja nasu odgovornost (i u pravnom smislu, podvlacim). Svesni smo mi i cena i manjka i svega ostalog, ali je vrlo nezahvalna odluka za nas "gde povuci liniju"; voleli bismo mi vrlo rado da je sve free i sve dozvoljeno, ali sto se mi vise igramo Robin Huda, sve vise stavljamo glavu u torbu, pravno gledano (pricam za pirateriju uopsteno). U ovim nesigurnim vremenima tranzicije, to moze da predstavlja igranje sa sibicama - a mi bismo rado da zadrzimo ovo mesto i nastavimo sa radom sa manjim obimom tema, nego da "zatvaramo butik".

Mada, imam osecaj da ce knjige dobiti zeleno svetlo do daljnjega.
Brate mili niko ne kaze da je Vasa krivica ;) .
Sto kaze Mile nisam veverica, cuo sam i ja za copyright :D, pa ako mozete da snosite neke konsekvence zbog ebooks linkova, sto bi bili ludi i pustali njihovo postovanje (moram priznati da me ovo interesuje, a vi sigurno znate, ko je nadlezan za kontrolu ovakvog sadrzaja (sem savesti:)) i po kojim zakonima se vrsi sankcionisanje?), s obzirom na veliki br. sajtova koji se samo time bave... A, ja sam se iznenadio zato sto sam vec video takve linkove na ovom forumu...

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno