Šta je novo?

Photoshop - transparencija

Endimion

Čuven
Učlanjen(a)
02.03.2004
Poena
604
Kako da postignem transparenciju (gradijentnu) na delovima slike, ako program prepoznaje samo BMP, a sama slika ce biti prikazana na tv izlazu (preko mixete koja podrzava luminentnu transparenciju, dakle uklanja crne delove)?
?:-(

ne razumem se u miksete ali se razumem u kompozit softver (after effects,premiere, vegas video) kod kojih se transparencija postizhe pomocu alfa lejera koji su ili u samoj slici, odnosno deo nje (psd, tif 32, png pa cak i gif), ili se prilikom snimanja neke slike u npr 3ds moze snimiti taj alfa lejer (zovu ga neki i opacity lejer) kao odvojena slika i primeniti posle kao alfa maska. ja mislim da bi ovaj drugi postupak tebi odgovarao.

Iguana je napisao(la):
snimanja neke slike u npr 3ds moze snimiti taj alfa lejer (zovu ga neki i opacity lejer) kao odvojena slika i primeniti posle kao alfa maska. ja mislim da bi ovaj drugi postupak tebi odgovarao.

Da, znam, nista od toga mi ne pomaze u ovom slucaju. Problem je tome sto ne mogu da predefinisem transparentnost (barem ne na uobicajen nacin) vec moram da je dobijem preko mixete. Postoji nekakav trik, negde sam citao o tome, ali vise ne mogu da se setim gde :wall:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno