Šta je novo?

Photoshop problem

• Začetnik teme Začetnik teme merlin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

merlin

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
649
Napravim neku sliku u kojoj ima teksta i zapamtim, kada sledeći put otvorim sliku dobijem poruku:

Some text layers might need to be updated before they can be
used for vector based output. Do you want to update these layers now?

Ako stisnem update promeni mi font u neki drugi
Ako stisnem no otvori fajl ali ako hocu da promenim nesto u tekstu opet promeni font.

Ima li leka.

To se i ja pitam... i meni pravi ponekad problem a ako kazem NE onda se na tom layeru pojavi znak uzvika...

Jel to na istom racunaru ?

Isti racunar, a verija photoshopa je 7.

takve gluposti obicno izbacuje ako si izbrisao font koji je korishcen.

zver je napisao(la):
takve gluposti obicno izbacuje ako si izbrisao font koji je korishcen.

Da, da poslusajte Zverku, to se desava, u koliko vise ne postoji font koji se nalazi na layer-u

Nop, izbaci poruku cak i ako nije izbrisam font.

Pazi ovako
napravim fajl odradim nesto (napisem tekst) upamtim zatvorim otvorim i eto ti ga...

Pa onda stvarno ne znam sta je u pitanju. Meni je sestica izbacivala takve poruke, ali samo ako je font STVARNO izbrisan...

Jeste probali sa reinstalacijom PS-a?

Na drugoj masini isti PS ne pravi takve zezancije... Da nije do samog fonta?

Ma dajte ljudi naravno da nije izbrisan font. Ista stvar mi se desava i na racunaru u firmi. A nije ni do fonta jer se desava sa razlicitim fontvima a jedan od njih je i Ariel.
Mislim da je problem do unicod-a, jer kad pisem nesto nasim slovima to se desava.

merlin je napisao(la):
Ma dajte ljudi naravno da nije izbrisan font. Ista stvar mi se desava i na racunaru u firmi. A nije ni do fonta jer se desava sa razlicitim fontvima a jedan od njih je i Ariel.
Mislim da je problem do unicod-a, jer kad pisem nesto nasim slovima to se desava.

E, izvini sto sam dosadan, a koji OS koristis....

Ja licno sam probao i na 2k i XP i uvek isto...

sinoc sam nesto gledao adobeovu support bazu i jedno od resenja problema sa fontovima, koje se najcesce pominje, je da se fontovi iskopiraju u folder /program files/common files/adobe/fonts/

Isto....

Nazad
Vrh Dno