Šta je novo?

PhotoShop pitanje

• Začetnik teme Začetnik teme MR.BIG
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

MR.BIG

Slavan
Učlanjen(a)
23.12.2004
Poena
350
Mogu li ikako otvoriti u PhotoShopu fajlove radjene u Corelu. Hteo bih ih dalje obradjivati u photoshopu. Naravno bez da imam Corel : )

Ne može.
Jedino da exportuješ to napolje iz Corel-a kao .tiff ili neki drugi format i nastaviš dalje u Photoshopu...

Jos bolje ti je da iz Corela izvezes *.AI fajl (adobe ilustrator) i onda taj AI uvezes/otvoris u PSu

Zar photoshop ne chita .eps ?

Mr. Big, nadam se da si svestan da je Corel (pod uslovom da si mislio na Draw a ne Photopaint) je program za vektorsku grafiku dok Photoshop to nije?

Shta photoshop nije ? Pa photoshop moze da radi sa vektorskom grafikom iako mu to nije glavna namena 🙂

Eksportuj to u eps pa uvuci u photoshop. Btw photoshop moze da radi i sa vektorskom grafikom.

Evo ovako je ispalo, znaci ovaj znak sam iz Corela prebacio u Photoshop malo ofarbao i sredio i nije tako lose. Ova slova su tu bezveze jer jos radim na tome.

Hvala svima na pomoci jer sam totalni pocetnik u ovim delatnostima : )

Prilozi

• sample 4.webp
    sample 4.webp
    8.7 KB · Pregleda: 105
Super, samo napred 🙂

driver je napisao(la):
Shta photoshop nije ? Pa photoshop moze da radi sa vektorskom grafikom iako mu to nije glavna namena 🙂
Da, u pravu si, a Adobe ima Illustrator chisto radi fazona za glupe ljude koji ne znaju da PS moze da radi sve shto i Ill... i nisam rekao da PS ne moze da radi _nesto_ sa vektorskom ali daleko od bilo kog ozbiljnijeg programa za vektorsku grafiku...

Da nismo malo iskomplicirale "obicno" eksportovanje iz Corel-a?
Jedino da exportuješ to napolje iz Corel-a kao .tiff ili neki drugi format i nastaviš dalje u Photoshopu...
To je tacno. Po meni najbolje je da se ekportuje u .psd fajlu. Nema frke... To je photoshop ekstenzija koja podrzava Corel i najkompatibilnija za dalje nastavljanje s radom u Photoshop-u. Sta je to .eps? Nije valjda isto?

Kad exportujes u .eps neki objekat... u PS ti se otvara sa transparentnom pozadinom,tako sam ja radio...a kad sam expotovo u drugim formatima dobijao sam full fotografiju tako da sam morao da isecam objekat koji mi je bio potreban...do duse to je bio stari Corel,mislim ver.8.0,mozda se promenilo do novijih verzija...neradim u Corelu samo u PS...al kad nesto zatreba...

Ajde mi jos malo pomognite: kako da napravim nalepnicu za CD u photoshopu, znaci treba mi bas ono sto ce da ide preko samog diska!!! Kao sto sam rekao teski sam pocetnik a ovo treba da uradim veceras jer ujutru ide na stampu. Posto treba da ima kojekakvih efekata ne odgovaraju mi programi tipa Nero Cover Designer itd... vec bi hteo to da uradim u photoshopu. Omot za DVD case sam vec uradio i u tom fazonu treba da uradim i ovo. Ima li neki tutorijal negde, ubih se trazeci ali ne ide : (
Help : )

Hvala

Poslednja izmena:
Generalno govoreci, ne preporucujem ti da stavljas nalepnice na CD. Koliko kod bio kvalitetan materijal na kome stampas, posle odredjenog vremena nalepnice se odlepljuju. Pogotovo su osetljive na promenu temperature. Mnogo je iskusnije obelezavati diskove sa markerom. Ako si vec zapeo za nalepnice, brze ces da ih uradis u Corel-u, najbolji specijalizovani program je Sure Thing - CD Labeler.

Coveku to treba da posaljem kao JPEG, zasto , ne znam ali on je gazda i narucio je tako. Znaci Sure Thing ili tako nesto ne dolazi u obzir.

Nazad
Vrh Dno