Šta je novo?

Photoshop pitanje

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ovako, imamo 2 slike. Kako da napravim prelaz iz jedne slike u drugu (npr ako pogledate uvodni prozor kod verzije 7.0 vidcete bas taj prelaz iz jedne slike u drugu nesto kao gradient).Kako to mogu najlakse da napravim?

znači...
2 lejera, na prvom pređeš u Quick mask mode, uzmeš gradient od crnog ka belom, gornji desni ugao klikneš, razvučeš u pravcu donjeg levog, izađeš iz Quick mask, i udariš Ctrl-Shift-I iliti Invert, i udariš Del. Voila... ne može brže i prostije. A, da... Quick mask radiš na gornjem lejeru da bi ti se kroz njega video donji...

imam i ja jedno photoshop pitanje pa da ne otvaram novi topic:
Imam sliku i dve boje na njoj:crnu i crvenu.koji alat treba da koristim u photoshopu da bi na dodiru crne i crvene dobio blagi prelaz sa jedne na drugu boju?

Wakizashi... imas li precicu za flatten layers?

Troublemaker
... ne znam kakva ti je slika kojoj to hoćeš da uradiš, ali ako nema puno ivica koje se teško izoluju, tipa dve kocke se preklapaju, probaj da izoluješ po recimo 5 piksela sa svake kocke u selekciju, pa da odradiš gradient od crne ka crvenoj. Ako ne, probaj da rukom pređeš po prelazima sa Blur alatkom, sa relativno velikim brushom tipa 13-15 ali sa mekanim ivicama. Klikneš na brush veličinu i podesiš hardness. Recimo preasure za blur od 50% bi trebalo da ti odradi taj posao... I nemoj mnogo da ga lickaš da ga ne bi smrljo previše... Dovoljno je da prelaze pređeš recimo dva do tri puta... Eksperimentiši malo...

byMax
Ctrl-Shift-E da slepiš sve vidljive lejere što verovatno znaš
a Flatten Image, koliko znam mora kao kombo Alt-L pa F...
a objašnjenje od Deke McLelland-a je
"Flatten Image: This command merges all visible layers and throws away the
invisible ones. The result is a single, opaque background layer. Photoshop
does not give this command a keyboard shortcut because it’s so dangerous.
More often than not, you’ll want to flatten an image incrementally using the
two Merge commands."😎

Wakizashi je napisao(la):
znači...
2 lejera, na prvom pređeš u Quick mask mode, uzmeš gradient od crnog ka belom, gornji desni ugao klikneš, razvučeš u pravcu donjeg levog, izađeš iz Quick mask, i udariš Ctrl-Shift-I iliti Invert, i udariš Del. Voila... ne može brže i prostije. A, da... Quick mask radiš na gornjem lejeru da bi ti se kroz njega video donji...
OK odradio sam to za JEDnu sliku i dobio sam taj gradient..medjutim druga slika je ostala potpuno ista sto mi nikako ne odgovara

kUdtiHaEX je napisao(la):
OK odradio sam to za JEDnu sliku i dobio sam taj gradient..medjutim druga slika je ostala potpuno ista sto mi nikako ne odgovara
Uspeo sam:>>> josh malko vezbanja i to je to🙂

paaaa... na drugom lejeru uradiš isto samo obrnuto... gornji levi, donji desni.... nemam instaliran PS7 pa se ne sećam kako izgleda slika...
a možeš i taj gornji lejer da postaviš u Screen mode, pa će da ti se kroz njega pojavi donji lejer... mislim, daj negde okači kako to izgleda...

Nazad
Vrh Dno