Šta je novo?

Photoshop-layeri

• Začetnik teme Začetnik teme Arahne
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Arahne

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
630
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Thinkpad p50
Mobilni telefon
Samsung S9+
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam dva plana (osnove) sa arhitekturom koju hocu da preklopim. Zelim da izbrisem (iskljuchim, da nestane osnova) belu i da imam samo crne linije. Inache je u pitanju bitmap tiff. Kako? HVala unapred.

hmm, malo je nejasno, to su dva razlicita fajla pretpostavljam? Da li je taj gde treba da ostanu samo crne linije slika koja ima samo crne linije na beloj osnovi ili je nesto u boji? Ako je takav slucaj (strogo crno-belo) onda otvori oba fajla u Photoshopu, prevuci taj belo crni na onaj drugi pojavice ti se kao novi lejer. Obelezi ga (ako slucajno nije obelezen - mislim na taj lejer) i gore iznad (mali padajuci meni u paleti lejera) promeni mod lejera u Multiply. To ce ti uciniti belu nevidljivom, a crna ce ostati ista...

Hvala, to je to, jedino shto mora u grayscale.

Ne mora u grayscale. U prozoru za namestanje Layera za layer koji je iznad umesto Normal stavi Darken

Pa ja sa bitmapovima ne mogu da dobijem layere😉

Pa kako mislis da ih preklopis onda???/

Copy iz BMP pa paste u drugi BMP preko kog hoces da preklopis pa onda sve ono navedeno

Ako ti je slika crno bela, tj kad odes u Image>Mode>Bitmap onda je promeni ili u GrayScale ili RGB tada ces moci da primenis efekte sa lejerima. Ako promenis u rgb onda ces moci i da farbas sliku kako hoces.

Nazad
Vrh Dno