Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
1. Masala sto kazu da je zvanicno supported samo u Visti
2. 8-12% dobitka u 64-bitnom modu -- toliko o dodatnim registrima
Ono sto je meni zanimljivo je kako Apple bez blama sece legacy kompatibilnost i kompanije poput Adobe-a se povinuju -- to je nesto sto Microsoft sebi ne moze da dozvoli.
Initially, Apple had planned to make both Carbon and Cocoa available in 64-bit incarnations, but Apple announced at the conference that only Cocoa would be.
Carbon je legacy i time sto ne prave 64-bitnu verziju oni bukvalno teraju ljude da predju na Cocoa API. Ja licno mislim da je to sto rade i nacin na koji to rade odlicno. Photoshop 64 ce stici kasnije na Mac ali ce biti bolji od Photoshopa 64 za Windows.
nista novo - prica se da je Apple zavrsio Carbon "layer" u Leopardu ali da su pre official release odlucili da ga izbace potpuno... (ima tekst na ArsTehnici)
kao sto si vec qvotovao Audio... 🙂
- od svih aplikacija jedino Adobe aplikacije brljave kad se ukljuci "QuartzGL/(Quartz 2D Extreme - kako se nekada zvao)" tako da bi mogli da srede to i predju na Cocoa framework... 😉
@audio mozda bi mogao da predjes na Mac 😉 ionako vec imas CoreAnimation... 😛
btw ako radis nesto sa grafikom u Windows-u da li windows automatski koristi DirectX da ubraza npr. zoom preko GPU-a?
EDIT: da li na Windowsu PhotoShop CS3 ima opciju za cekiranje "Enable 3D acceleration" ? Na Macu vec ima nekoliko grafickih programa koji rabe GPU.
A pre vise od godinu dana sam ovde otvorio "ImageCore fun house" thread sa Apple demo-om koji koristi GPU za PS-like effect koji rade u realtime-u na 1920x1200...
Pa dobro i to je nesto, SIMD svakako moze bolje da sljaka u 64-bitnom modu. Ucitavanje velikih slika je daleko brze zbog 64-bitne adresacije. Ima ljudi kojima ce to znaciti.
Pa dobro i to je nesto, SIMD svakako moze bolje da sljaka u 64-bitnom modu. Ucitavanje velikih slika je daleko brze zbog 64-bitne adresacije. Ima ljudi kojima ce to znaciti.
Ma pusti, monteboy ce sad da kaze da nisu iskorisitili svih 16 registara :d
@kovacm:
Ne mogu jos da predjem na Mac (dok ne podrze Intel Matrix RAID).
CS3 ima tu opciju pod Windowsom.
DX ne ubrzava nista ako eksplicitno ne koristis DX.