Šta je novo?

Photoshop CS puca

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Od pre neki dan ozbiljnije sljakam u photoshopu CS
Ali mi ponekad pukne sam od sebe izadje onaj "alert" "run time error photoshop.exe " i pukne.
To mi se desava kada aktiviram help ali i tokom rada ovako...evo upravo mi je pukao kada sam 2 puta uradio "replace color"

Sta da radim sa tim

Da li si overklokovao mašinu? Photoshop je veoma osetljiv program, i ako mašina nije 100% stabilna, photoshop puca. Istestiraj memoriju sa npr. MemTest-om ili GoldMemory-em.

ne to je AMD XP 2000+ nimalo diran

Plasime da nije neko BUG

Ja nisam imao probleme sa PhotoShop-om (mada ga nisam nešto mnogo ni koristio od kada sam instalirao CS), ali mi Illustrator CS stalno puca. Starija verzija radi normalno. Ovaj mi se posle nekog vremena kod komplikovanijih crteža prvo zablokira, obriše ceo ekran (ceo ekran bude beo - taskbar, desktop, ikonice... posle se kontrole pojavljuju kada prevučem miša preko njih), prijavi da nema dovoljno memorije i na kraju prijavi runtime error.

Mislim da je tu problem u "distribuciji" koju koristimo...

Poslednja izmena:
mene isto zeza illustrator cs. naime opcija save for web radi samo kad imam jedan ili dva objekta u crtezhu...cim rad predje tu granicu nece da mi snimi za web.pojavi se onaj podeljeni ekran za optimizaciju ali tada prijavi problem i vrati se nazad.

cekaj moguce da je i meni isti problem kod photoshopa CS,i meni posle da kazem komplikovanije obrade pukne(ili kada aktiviram help)...mislim to sto ja radim vise neko samoucenje photoshopa i isprobavanje razlicitih mogucnosti...mada bi mi stvarno znacilp da mi bude stabilan u radu.
Ako je do memorije cudi me s'obzirom da imam 2X256 ddr rama(=512 ddr)

udji u preferences, pa plug ins&scratch disks, pogledaj da ti nije scratch disk na c:
ako jeste stavi FIRST = na neku drugu particuju koja ima najvise mesta. ako radis sa velikim slikama onda to moze biti problem!

btw velichina zauzeca na hardu nije identichna zauzecu u privremenoj memoriji prilikom rada na toj slici. vecina grafickih formata ima u sebi neki algoritam kompresije, ali ps, kao i svi ostali graficki programi, moraju da dekompresiraju te slike u privremenoj memoriji i onda tek moze da se radi na njima. u tvom slucaju (50-500kb) to i nije neki problem, ali nemoj da mislish da npr jpg od 2MB zauzima samo 2MB memorije

Igz da li sam ti ja snimio taj Illustrator?

Ja svakodnevno po vise casova koristim Photoshop CS i do sad mi nije pucao.
Probaj (sto rece "ima-li-koga-tu") da prebacis scratch disc na neki drugi disk ili particiju. Mada, moguce da imas neku bagovitu "originalnu" verziju 😉

meni je to scratch disk bilo na startup,pa sam stavio na C particiju.

I ja koristim Photoshop i po nekoliko sati ali nije pucao... losh crack?

Stefan1 je napisao(la):
meni je to scratch disk bilo na startup,pa sam stavio na C particiju.

a gde ti je photoshop instaliran na c: ili d: particiji? treba da stavis na particiju na kojoj ti nije photoshop.

Nazad
Vrh Dno