Šta je novo?

Photoshop benchmark

Alexandar

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
709
Evo jednog benchmark-a koji ispituje realnu upotrebu procesora, a ne neko tamo računanje Pi broja :d
Test upošljava sve raspoložive mogućnosti procesora (uključujući i 64-bit ekstenzije sa XP64 OS-om)

Ko je raspoložen može ovde da se oproba, jedino realno ograničenje je min 512MB rama.
BTW Photoshop CS je nešto brži u testu od PS 7.0, pa ako ćemo upoređivati rezultate bilo bi poželjno da se test odradi u CS-u.

Test i uputstva možete preuzeti sa http://www.driverheaven.net/photoshop/

Poslednja izmena od urednika:
Ajmo rezultati:

Intel 2.4C @ 3.42 (285FSB) Memorija 229Mhz (2.5-4-4-8) 2x512MB, Photoshop CS CE

1: Texturiser Test (1)
3,8 s
2: CYMK Colour Conversion
5,0 s
3: RGB Colour Conversion
6,2 s
4: Dust and Scratches
6,9 s
5: Watercolour
38,1 s
6: Texturiser Test (2)
4,1 s
7: Stained Glass
6,7 s
8: Lighting Effects
7,5 s
9: Mosiac Tiles
21,9 s
10: Extrude
52,2 s
11: Smart Blur
40,5 s
12. Underpainting
38,1 s

UKUPNO:
231 s

Podesavanja

Photoshop CS

5,9 s
3,3 s
5,9 s
6,2 s
37,4 s
4,3 s
6,7 s
8,9s
21,1 s
48,3 s
39,6 s
12. Underpainting
35,2 s

UKUPNO:
222 s

"AMD-ovci" su izgleda okupirani racunanjem broja Pi, nikako da ga izracunaju 😉

:wave: svima.

Baš me zanima ko će prvi da kaže kako je ovaj test kao i Photoshop optimizovan za Intel pa dobijeni rezultati nisu relevantni. 🙂

@SoSo
E jes ga kloknula, alal ti ćufte. 😀

Poslednja izmena:
Nije tačno da nisu relevantni. Atlon 64 dobija lep boost performansi u 64-bitnom okruženju u ovom testu. Uostalom, ovo je samo akademsko poređenje :d

Baš bih voleo da vidim kako se ponašaju AMD-i novije generacije u Photoshop-u, ranije je ovo bio Intelov teren.

Poslednja izmena:
Ju Ju nemoj da pominjes Photoshop Benchmark u Overclocking sekciji jer je ljudi svasta da pomisle posle skorasnjih dogadjaja :d :d

Priznajem da je naslov nesrećno izabran 😀 🙂

Stvorenje je napisao(la):
Baš me zanima ko će prvi da kaže kako je ovaj test kao i Photoshop optimizovan za Intel pa dobijeni rezultati nisu relevantni. 🙂

@SoSo
E jes ga kloknula, alal ti ćufte. 😀

Pa jeste optimizovan, kao i gomila drugog softvera... Ali neki ovde nikako nece da shvate da je to je ono sto se placa sa cenom hardvera. Da ne treba mozda da iskljucim HT prilikom benchmarka, a onda kada zaista radim u PS-u da ga ukljucim 😀

Vidis Stvorenje da nisu skupili snage ni da objave rezultate, a kamoli da filosofiraju o njihovoj relevantnosti.

Ajmo sinovi junacki, mozete vi to 🙂

Alal mi cufte? Hehehe.

:wave:

P.S. U slicaju da neko nema PS CS raznosim u krugu od 50km trial verziju zarad testiranja, u zamenu za javno objavljivanje rezultata 🙂

Poslednja izmena:
Možda su zauzeti ljudi računanjem onih silnih Pi brojeva te nemaju vemena za ovaj benchmark. 🙂

Photoshop 7.01, CPU/RAM
win2k+SP4, 1Gb ram-a, MemoryUsage:
50% 80% 90%

2.6 2.4 2.4
6.1 6.0 6.1
6.5 6.5 6.6
5.3 5.2 5.2
21.7 19.2 19.1
4.1 2.5 2.5
140.2 138.6 134.6
6.9 7.0 6.5
14.5 13.6 14.1
46.8 46.0 45.8
21.6 22.4 23.8
12. Underpainting
26.6 26.0 26.2
UKUPNO:
302.9 295.4 292.9

sad cu i CS da probam, koristim 7-cu, al' moram zbog ovog StainedGlass testa, opasno me buni vreme za taj efekat 😀

Evo, CS...

5.4
5.2
6.6
4.9
32.5
4.3
9.2
6.9
19.4
63
44.7
12. Underpainting
44.3

UKUPNO:
246.4 s

Toliko o tome da je CS brzi od 7-ce :-devil-:

Poslednja izmena:
Odlično, konačno i jedan test sa A64. I nije tako loše prošao sem Stained Glass-a, pretpostavljam da je do verzije Photoshopa.

SoSo je napisao(la):
Pa jeste optimizovan, kao i gomila drugog softvera... Ali neki ovde nikako nece da shvate da je to je ono sto se placa sa cenom hardvera. Da ne treba mozda da iskljucim HT prilikom benchmarka, a onda kada zaista radim u PS-u da ga ukljucim 😀

Vidis Stvorenje da nisu skupili snage ni da objave rezultate, a kamoli da filosofiraju o njihovoj relevantnosti.

Ajmo sinovi junacki, mozete vi to 🙂

Alal mi cufte? Hehehe.

P.S. U slicaju da neko nema PS CS raznosim u krugu od 50km trial verziju zarad testiranja, u zamenu za javno objavljivanje rezultata 🙂
Au, pa ti si postala nazzesci jastreb u Intel "klanu"! :d
Ova mi je dobra: "Pa jeste optimizovan, kao i gomila drugog softvera... Ali neki ovde nikako nece da shvate da je to je ono sto se placa sa cenom hardvera.
Smatram da bi ti trebala da napises jedan editorijal na ovu temu! E vo ja cu biti neskroman da ti predlozim naslov: "Packa AMDovc(a)ima"!
Ono sto je meni u tvom prvom postu interesanto jeste da su ti mnogi rezultati gori od Popajevih ikao imas respektivno brzu masinu? Pitam se koji je uzrocnik tome. Poenta Benchmarkovanja nije u suvoparnom isterivanju brojki, vec u mogucnosti njihovog razumevanja i objasnjavanja drugima. Znamo sta SupePi forsira i njegov rezultat predstavlja odraz dela mogucnosti nekog procesora. Mnogo bi bilo interesantnije da si nam ti ovde objasnila zasto su ti neki rezultati takvi kavi jesu nego sto si ovako slatko, kako samo zene umeju, isprovocirala forumsku vecinu 🙂
Sto se tice Popajevih tvrdnji da AMD pod x64 "prozorima" dobija na performansama, slutim da je to zbog adekvatnog "otkrivanja" SSE2 optimizacije u uslovima 64bitnog OS-a.

btw Soso, namesti li taj Brazil render? Nesto ti puno treba za instalaciju :d :d :beat:
da uporedimo malo, pusti ovaj bagoviti fotosop 😛

Poslednja izmena:
Nemoj tako Neđo, sada će Genijalčina morati da replicira. 😀

CS bench🙂

Test >>> Mashina <<<

Photoshop CS winXP/memory usage 90%

3.6
6.9
8.8
5.3
40.3
6.8
11.0
8.8
24.8
75.1
60.3
12. Underpainting
47.9

TOTAL:
299.6

...btw Ji 4Tze kako i u kom Max-u da namestim Brazil render (ako je u uopste u max- u :S: ???)

poz A :-devil-:

Nedjo je napisao(la):
Au, pa ti si postala nazzesci jastreb u Intel "klanu"! :d
Ova mi je dobra: "Pa jeste optimizovan, kao i gomila drugog softvera... Ali neki ovde nikako nece da shvate da je to je ono sto se placa sa cenom hardvera..

Smatram da bi ti trebala da napises jedan editorijal na ovu temu! E vo ja cu biti neskroman da ti predlozim naslov: "Packa AMDovc(a)ima"!

Mislim da si razumeo da mislim na uzrocno-posledicne veze. Intel, instrukcije, softverske optimizacije...Ne znam stvarno ko koga juri i zbog cega. Ne kazem da volim kad bilo gde, bilo ko,iz bilo kojih razloga diktira neke uslove, ali realnost i zivot su takvi: surovi 😀

Sto se tice editorijala. Mozda. Samo ako jako dobro placate. Mada...Mislim da je lojalnost zaboravljena rec u nekim krugovima 😀 :d 😀

Nedjo je napisao(la):
Ono sto je meni u tvom prvom postu interesanto jeste da su ti mnogi rezultati gori od Popajevih ikao imas respektivno brzu masinu? Pitam se koji je uzrocnik tome. Poenta Benchmarkovanja nije u suvoparnom isterivanju brojki, vec u mogucnosti njihovog razumevanja i objasnjavanja drugima.

Ja bih jako volela da udjemo u sustinu rada photoshop-a i da vidimo sta, gde i kako radi. Samo se plasim da je to nemoguce kada ovako negativno prisupate svemu sto ne radi bolje na AMD-u, pa bila ti i "velicina" kao sto je PS. Evo i kolega se ogranicio na jedini render koji daje bolje rezultate na AMD-u nego na Intelu, uskracujuci sebi mogucnost da proba i druge rendere, mozda bolje. Moje iskustvo sa 3d modelovanjem je jako malo, ali sam sigurna da Brasil nije jedini render vredan paznje.

Nisu mnogi rezultati gori,kao sto ti Nedjo kazes, vec samo dva i to za po manje od 2 sec. S obzirom da poznati problem dubine pipilinea kod Prescott-a od citavih 31-og koraka, mene ne cude 5% bolji rezultati, pri 12% vecem kloku i manjem FSB-u (274 kod mene naspram 285 kod Aleksandra). Veliki udeo naravno imaju i latencije DDR2 memorije, a ni hard disk mi nije brzinski sampion...Verovatno treba uci u sustinu problema i sagledati problem iz raznih uglova... Da sada znam odgovore na ta pitanja verovatno bih radila tvoj posao Nedjo u nekom drugom casopisu za mnogo cache-a (ni L1, ni L2, nego onog papirnog 🙂 )

P.S. Urose, molim te, nemoj da se ukljucujes u raspravu. Ja sam velika devojcica i vreme je da ovde pocnem sama da vodim svoje bitke. :wave: ljubavi.

Poslednja izmena:
Bilo bi pametno da pre benchmarkovanja "pogasis" sve one programe koji jedu dragoceno CPU vreme.

SoSo je napisao(la):
PS. Evo i kolega se ogranicio na jedini render koji daje bolje rezultate na AMD-u nego na Intelu, uskracujuci sebi mogucnost da proba i druge rendere, mozda bolje. Moje iskustvo sa 3d modelovanjem je jako malo, ali sam sigurna da Brasil nije jedini render vredan paznje.

BraZil, ne braSil.
A koristim 4 rendera, kako kad, po potrebi... vRay (u poslednje vreme najvise, osrednje ga poznajem), Brazil (vec 3 godine), Mental Ray (samo par features-a jer ostali nemaju to) i Scanline (sa i bez Radiosity-a). Istina, MentalRay su prilichno lepo optimizovali za HT od verzije 3, ali ko sto napisah, ne poznajem ga niti me zanima u toj meri da mogu da napravim pristojnu test scenu.
Brazil ume itekako da iskoristi svaku caku kod obe platforme, a ovaj test sam stavio jer sam vec unazad isprobao na 3 platforme, pa me zanimaju rezultati (athlonXP, prescott, a64)...A nije da ne koristim svaku mogucu shansu da 'proturim' i da ubedim ove testere, a njih po obichaju mrzi da probaju/instaliraju 3dmax i testiraju procesore u pravom, realnom testu (no dobro, znam da smaram, al eto 😀), toliko o tome ko kome shta uskracuje 😛

Nego, back to topic, HDD u ovom testu nema nikakve veze, ni sa 90% memorije date fotosopu, u CS verziji, ukupno zauzece ne prelazi vishe od 600-njak MB, za razliku od testa u 7-ci gde oce da ode i preko 1GB.
Drugo, nezgodan je test, Photoshop jako retko daje iste brojke za isti test, svaki put je drugachije vreme.
Dalje, ne svidja mi se nimalo ono sto sam video u rezultatima, ispalo je potpuno suprotno od onoga sto sam ocekivao, nova verzija photoshopa je prilichno sporija (generalno gledam rezultate) od starije, sad znam i zasto i dalje koristim 7-cu 🙂
eto, valjda sam nesto korisno napisao, ajde ljudi dajte rezultate pa da napravimo jednu lepu tabelicu, smara bre onaj super Pi :whip:

Poslednja izmena:
Nista, potrudicemo se da testeri ubuduce budu raspolozeniji za svaku vrstu saradnje 🙂

Na brzaka sam preletela rezultate na zvanicnom forumu i ucinilo mi se da su ljudi koji su imali neke reptore u RAID-u imali nesto bolje rezultate. Sekund-dva razlike ili tako nesto. Naravno da se radi o minimalnim razlikama i ocigledno je da je autor testa pokusao da neutralise ulogu HDD-a.I sam autor kaze da uticaja ima, ali da je jako mali. Sam fajl naraste na 80MB u delu kada se konvertuje u CMYK, da bi se opet smanjio kada se vrati u RGB.

Menu su razlike bile akademske prirode, 1-2%. Ji, nesto nisam razumela u vezi tvojih rezultata...Po onome sto si postovao i tebi su u CS-u reultati bolji za oko 20 procenata.

Poslednja izmena:
Masina: evo ovde
WinXP+SP2, Photoshop CS

8.7
7.7
8.6
5.1
33.2
5.9
11.0
8.3
22.4
73.4
59.2
12. Underpainting
48.6

UKUPNO:
292.1

Nije se bas proslavio AMD ovde 😀
Ovi procesorko-zahtevni testovi bas ubijaju u pojam... Dok zavrsi extrude prodje cela vecnost 😉

SoSo je napisao(la):
Ji, nesto nisam razumela u vezi tvojih rezultata...Po onome sto si postovao i tebi su u CS-u reultati bolji za oko 20 procenata.

pogle malo bolje, testovi 1,5,6,9,10,11,12, poslednja 4 pogotovu. StainedGlass su oprimizovali 😀

Ma da, uopste nisam pazljivo pogledala. Ja sam se malo igrala i zanimljivi je da kada iskljucim virtuelnu memoriju rezultati su samo bolji za oko 1-2 procenata u proseku, a kada podesim vrednost paging file na "one koje odgovaraju PS-u" ubrzanje bude vece. Ko sto bi Lukija rekao, ko zna sta Windows i PS "valjaju iza brda".

Xith je napisao(la):
Nije se bas proslavio AMD ovde 😀
Ovi procesorko-zahtevni testovi bas ubijaju u pojam... Dok zavrsi extrude prodje cela vecnost 😉

Pa super su tvoji rezultati, mislim da "tamo" niko nema rezultat ispod 300 s sa Bartonom.

Poslednja izmena:
Nedjo je napisao(la):
Ono sto je meni u tvom prvom postu interesanto jeste da su ti mnogi rezultati gori od Popajevih ikao imas respektivno brzu masinu?

Ima kod mornara i boljih rezultata, ali nije poenta u tome, dame imaju prednost 😉

Hteo sam da vidim da li je A64 dorastao PIV u PS CS-u. Očigledno ne, moraćemo sačekati novi os i novi PS pa da ih ponovo uporedimo.

Da vidis da li je PIVo doraslo PostScriptumu u Counter Strike-u ?! :d :d

@gx-x

Zavrti malo tvog atlona, da vidimo rezultate i Tbred jezgra sa 256K keša.

bas se spremam, sad sam skino bench sa heavena.

Evo rezultata :
XP2000+ TB-b @2100mhz (210x10) hynix d443 11-4-4-3 (krsh memorija)

17.2
7.3
9.3
6.8
41.8
7.9
13.4
9.5
27.5
77.3
62.0
12. Underpainting
52.2

UKUPNO:
332.2 s

jako sam nezadovoljan 🙁 Moram uzeti svoju V-datu nazad da probam ovo na 230fsb 🙂

9.4
5.5
6.4
4.6
22.5
4.5