Šta je novo?

Photoshop 6.0 kako ...

stefan2

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
620
Imam 4 skenirane slicice koje bih da prebacim na desktop ali tako da svaka slika bude u jednoj cetvrtini ekrana.Razumem opciju da isecem sliku,ali neznam kako da sliku ubacim u odredjeni deo cetvrtine pa da sve 4 slike budu kao jedna na desktopu.

1. File>New>kreiraj novi file velicine desktopa.
2. Otvori fajlove od kojih zelis da napravis kolaz i prostim copy>paste ih prebaci u taj novi file.
3. Svaka od tih slicica koju si paste-ovao u novi file bice u zasebnom layer-u koji mozes da pomeras gde hoces sa move tool-om.

Verovatno ces morati da uradis resize pre nego sto ih paste-ujes u novi file da bi bile tacno jedna cetvrtina desktopa-a...

Pre snimanja uradis Flatten Image kako bi sve Layere spojio, sliku snimi u .bmp ili .jpg formatu.

ne mora da radi flatten image jer niti bmp niti jpg fajlovi ih ne podrzavaju. pored psd valjda samo tiff fajlovi mogu imati lejere

mali tip: Kad od rulera izvlachis guidelines, snap-uju na polovini [i horizontalno i vertikalno] dokumenta ili layer-a [ovde racuna "bounding box" chini mi se] tako da lako podelis dokument/layer na cetvrtine...

Iguana je napisao(la):
ne mora da radi flatten image jer niti bmp niti jpg fajlovi ih ne podrzavaju. pored psd valjda samo tiff fajlovi mogu imati lejere

Pa bas zato i _mora_ da uradi flatten image da bi mogao fajl da sacuva kao jpg... kada kopira te cetiri slicice u novi fajl one ce biti u zasebnim layer-ima, da bi mogao da sacuva tu sliku kao jpg mora prethodno da uradi flatten...

Mali tip 02: Pre kreiranja novog fajla dovoljno je stisnuti "Print Screen" pa ce dimenzije desktopa vec biti upisane u polja za velicinu nove slike...

netizen_k je napisao(la):
Pa bas zato i _mora_ da uradi flatten image da bi mogao fajl da sacuva kao jpg... kada kopira te cetiri slicice u novi fajl one ce biti u zasebnim layer-ima, da bi mogao da sacuva tu sliku kao jpg mora prethodno da uradi flatten...
Ne mora... ps će automatski da zamenari layere kad bude izabrao jpg

Da, zaboravio sam da je u novijim verzijama to automatski... ranije si morao da uradis flatten pre nego sto uopste mozes da izaberes jpg kao file type.

netizen_k je napisao(la):
Da, zaboravio sam da je u novijim verzijama to automatski... ranije si morao da uradis flatten pre nego sto uopste mozes da izaberes jpg kao file type.
A mogao si i da radiš 'Save As Copy' type;

Nazad
Vrh Dno