Šta je novo?

Philips televizori

Televizor bez DV-a i HDR-a ne bi uzimao ni za 150 din🙂
To nisu ti isti filmovi kad se gledaju. A ako nekom jesu onda moze i na mob da se gleda, pogotovo sto su fini Oled ekrani🙂
Philips daje "malo" u odnosu na cenu a takodje i Samsung.

Mozda 10% korisnika TV-a gleda HDR sadrzaj i juri filmove od 50+ GB specificnih formata...vecina gleda kablovsku/mts/yettel...youtbue i sl, eveeentualno ako se gleda Netflix ili HBO a i tu vecina njih nema pojma koja rezolucija se koristi, koji format, pola njih ima to instalirano na nekom box-u od provajdera pa ovaj jadnik od boxa ni ne pisalje hdr snimak televizoru...

A za ono sto prosecan Srbij koristi tv, vecina televizora ce biti sasvim dovoljna a onda se gleda sto veci TV a ko ima para na bacanje (a najgore i kad nema) kupi OLED (jer jelte to je naibolje) i gleda kanale u rangu Pinka...

Zašto misliš da je kupovina OLED bacanje para, šta je trenutno najbolje što se može naći kod nas i zašto misliš da ljudi koji imaju (i koji nemaju) kupuju da bi gledali kanale u rangu Pinka a ne nešto više?

Naprotiv, sve je baš suprotno - prosečan kupac u Srbiji kojeg si opisao (možda ne baš 90% koji nisu onih 10% koje si pomenuo)ne vidi razliku između najobičnijeg entry LED i OLED i ubeđuje druge da nema razlike pa kupuje one jeftinije TV jer kanali ranga Pinka izgledaju dobro i na njima a oni koji kupuju OLED rade to jer znaju da je slika na istim po mnogo stvari znatno bolja jer gledaju filmove u najboljem kvalitetu sa Dolby vision/HDR 10/HDR 10+ gde je crna crna a brightness ipak znatno veći. Meni gledanje filmova treba da bude max ugođaj u najboljem kvalitetu koji u ovom trenutku mogu sebi da priuštim (nikad se ne protežem više nego što sam dug) i zato ne smatram to bacanjem para tj. ne vidim to na isti način poput tebe.

Zašto misliš da je kupovina OLED bacanje para, šta je trenutno najbolje što se može naći kod nas i zašto misliš da ljudi koji imaju (i koji nemaju) kupuju da bi gledali kanale u rangu Pinka a ne nešto više?

Naprotiv, sve je baš suprotno - prosečan kupac u Srbiji kojeg si opisao (možda ne baš 90% koji nisu onih 10% koje si pomenuo)ne vidi razliku između najobičnijeg entry LED i OLED i ubeđuje druge da nema razlike pa kupuje one jeftinije TV jer kanali ranga Pinka izgledaju dobro i na njima a oni koji kupuju OLED rade to jer znaju da je slika na istim po mnogo stvari znatno bolja jer gledaju filmove u najboljem kvalitetu sa Dolby vision/HDR 10/HDR 10+ gde je crna crna a brightness ipak znatno veći. Meni gledanje filmova treba da bude max ugođaj u najboljem kvalitetu koji u ovom trenutku mogu sebi da priuštim (nikad se ne protežem više nego što sam dug) i zato ne smatram to bacanjem para tj. ne vidim to na isti način poput tebe.

Ako vecina ljudi ne vidi razliku izmedju jeftinijeg tv-a (ne mislim na najeftinije moguce modele, neki prosecan Mini LED koji je i dalje doosta jeftiniji od OLED-a) i samog OLED-a, takvi ljudi nemaju nikakve koristi od istog jer verovatno i ne gledaju stvari gde prednost OLED-a dolazi do izražaja pa zato i ne primecuju razliku.

E problem je kad takvi ljudi po svaku cenu kupuju OLED (kredit da ne spominjem) da bi imali najbolje, a to najbolje ne znaju da iskoriste niti da primete.

Ja sam tehnicki potkovan, razumem tehnologije korištene u danasnjim televizorima, imam mogucnost da kupim OLED ali sobzirom kakav sadrzaj gledam i za sta koristim tv (ubrajam se u onih 90%) meni je neki prosecan Mini LED sasvim dovoljan (ja imam 55U7Q Pro) i necu da bacam pare na OLED.

Kad neko koristi TV kao ja, ja mu uvek pre pereporucin neki Mini LED nego OLED osim ako po svaku cenu hoce najbolje, e onda nek bacaju pare ako hoce.

Ja samo kažem da takvi prosečni, koji gledaju samo TV i kanale ranga Pink uopšte i ne kupuju OLED (naravno uz po koji izuzetak) i da isti kupuju oni koji gledaju kvalitetniji sadržaj a znaju da podese Plex, da poste isti preko recimo Stremia, da gledaju Netflix, Prime, Max sadržaj...

I da, ako neko baš hoće najbolje a što jeste OLED, a ne kompromis u vidu odnos cena-kvalitet a što jeste mini LED, pa još može to sebi da priušti (nikom nikad ne gledam u novčanik) onda ja to ne gledam kao bacanje para tako da kao što rekoh ne posmatramo stvari na isti način sa tom razlikom da ja ne kritikujem ničiji izbor...

Rodjak me zamolio da mu dam iptv listu , ali koristi neki philips tv, i kad ukuca IPTV u pretrazi, nudi mu ove aplikacije.
Moze neko od vas da mi kaže koji od ovih programa na philipsu je free i koji podrzava portal/MAC liste, a koji m3u liste?

Prilozi

• IMG-4f08d71d57691d5a4b54f4699d369db3-V.jpg
    IMG-4f08d71d57691d5a4b54f4699d369db3-V.jpg
    94.7 KB · Pregleda: 59
Rodjak me zamolio da mu dam iptv listu , ali koristi neki philips tv, i kad ukuca IPTV u pretrazi, nudi mu ove aplikacije.
Moze neko od vas da mi kaže koji od ovih programa na philipsu je free i koji podrzava portal/MAC liste, a koji m3u liste?
Koji model TV ima rodjak? SSIPTV bi trebalo da je besplatna.

Titan OS requires less system resources, TP Vision (Philips) can provide input that steers the development, it has more control over the looks and features of Titan OS, and it allows them to explore new revenue streams.
The latter likely means that they get a bigger cut of any ad-revenue, we do hope however that Titan OS will stay away from non-content related advertising.
Nema klasični Kinezi i insistiranje na njihovom softveru sa reklamama i uštedama 🙂

UMUL2nfwEVMaatCLFUqbV5-1200-80.jpg

You'll notice that we are mentioning only UK pricing; this is because Philips unfortunately doesn't sell this range in the USA or Australia. You will find Philips-branded TVs in these markets, but they are manufactured by Funai/Skyworth, not TP Vision.
This is the world's first OLED TV to support Dolby Vision 2 Max. HDR10, HLG and HDR10+ are also on board, making this among the most versatile TVs around when it comes to HDR format support.

KQBJBg24wSHb9Gk5PLHaN6-1600-80.jpg

Not to mention, of course, that the OLED 911 utilises the same second-gen version Tandem OLED created by LG.

Poslednja izmena:
Stvarno šteta što su potpuno prešli na Titan. Philps kao brend mi je uvek bio simpatičan i pravili su dobre televizore. Imam jedan The One u spavaćoj sobi sa androidom i stvarno sam prezadovoljan. Mislio sam da će mi budući glavni tv biti philips ali sada definitivno ne.
Pa šta su oni umislili, da su LG ili Samsung pa da mogu da imaju svoj OS!

Meni OS na televizoru uopste nije bitan, da ne koristim SBB box koristio bi sigurno neki drugi (bolji, bar oni sad vise nisu skupi) i onda bi ga drndao do mile volje umesto tv-a.

Recimo na starom LG-u sam na pocetku instalirao sta sam stigao (jer SBB tad nije imao smartbox) i ono sto sam primetio je da se tv znacajno vise greje nego kad gledam obicne tv programe (sto je razumljivo, jer tada sluzi skoro kao obican monitor).

Od tada praktikujem sve da instaliram na box-u, cak sam razmisljao da uzmem neki bolji box, instaliram EON aplikaciju i resim se ovog jadnika iz SBB-a (prva verzija boxa).

Kupio sam PHILIPS 65MLED 920
slika odlicna
ambilight jos bolji

ono sto me nervira su tanki titlovi tj slova koja u osnovnoj konfiguraciji ne mogu ili ne znam da podesim
ako neko zna koji alternativni player da instaliram u kome se mogu birati fotnovi

imam 3 sony lcda starija ... svi pod androidim i koristim KODI koji je mama za ovaj u Philipsu

O tome i pričamo, na AndroidTV-u ima 4-5 odličnih plejera, dok za Titan malo teže da ćeš naći...

obecavam da cu se potruditi da probam i da izbrojim te local dimming zone i onda cu se ponovo oglasiti
Bolje da nisam obecao 😂🤣😂🤣 pustio sam opet dosta onih YT klipova koji rade test local dimminga i meni to sve ok izgleda , trudio sam se da budu pusteni u mraku ( uz negodovanje prisutnih 😂🤣😂 ) gledao sa strane i kroz kameru telefona dal sam mozda trebo da pustim klip da ide sporije ? ( uffff obrisah sve sto napisah 🤣😂🤣 preopsirno a nista ne objasnih 🤣) u svakom slucaju nisam ja taj koji moze to da tvrdi , barem mogu da kazem da na Netflixu ne okida DV nego HDR znaci da nije podrzan DV kao uostalom i kako navode

Bolje da nisam obecao 😂🤣😂🤣 pustio sam opet dosta onih YT klipova koji rade test local dimminga i meni to sve ok izgleda , trudio sam se da budu pusteni u mraku ( uz negodovanje prisutnih 😂🤣😂 ) gledao sa strane i kroz kameru telefona dal sam mozda trebo da pustim klip da ide sporije ? ( uffff obrisah sve sto napisah 🤣😂🤣 preopsirno a nista ne objasnih 🤣) u svakom slucaju nisam ja taj koji moze to da tvrdi , barem mogu da kazem da na Netflixu ne okida DV nego HDR znaci da nije podrzan DV kao uostalom i kako navode
Tek sad mi nista nije jasno, meni i dalje misterija taj mled820…

Izvinjavam se ako su moji postovi uneli zabunu , ovo je dobar tv i dobar izbor u skladu sa cenom , ono sta je napisao proizvodjac to i dobijes

ok da je teze
nego da li postoji ?

zna li neko ?

stvarno mi nije jasno u 21 veku da neko postavi ona id***ski tanak font i da se ne moze promeniti

tv je odlican
ali je titan oS smece na kub

To i jeste glavna mana philips-a. Bio je ubedljivo najbolja kupovina, mislim na šta se dobija za novac dok je imao android. Imam jedan iz 2021. godine i još je fenomenalan.
Da su zadržali android/googletv ništa drugo ne bih ni gledao od brendova za kupovinu tv-a. Ovako, mrka kapa

jel moguce da nisu u stanju normalan player da zakace ?

vec vidim da cu nabosti neki android stick
ima li neko preporuku sta da uzmem ?

Vidim da ima u G radnji da se kupi Philips 55oled820 iz 2025. godine, on nije sa Titan OS nego je Google tv i deluje mi sasvim ok po karakteristikama, čak možda i bolji nego LG C5 a i jeftiniji je. Čitao sam recenzije i sve su pozitivne.

Razmišljam se o

PHILIPS 75PML8709/12​

kakva su iskustva sa ovim tv?
Neko mišljenje o njemu?
Trenutno imam LG i TCL 55" i 50", ali QLED panele.

Kad smo kod OLED-a, zena koja generalno nema nikakav osecaj za razlike u ekranima i nije je puno briga, kad smo otisli u bioskop posle duzeg vremena kaze "sto je ovako los snimak" 😁

Doduse bio je to LOTR drugi deo, remaster verovatno, ali slika svakako dosta losija nego na 65" OLED..

Kod mene je 65OLED706 oko 4 godine, sve je kao prvog dana, kao i bugovi koje sam tad imao 😁

@-vorens- model za koji pitaš je LCD sa MiniLED i bez Ambilight a @ivanbass1 ima OLED sa Ambilight. ne znam baš kako bi ti pomogao

@momsab ,kakav je po tebi ovaj filips, vredi li šta? Mogu da ga pazarim za nekih 88k dinara.
Možeš mi dati i neku sugestiju za Hisense tv, da mu parira.. Kakav je onaj Hisense E7Q u poređenju sa ovim?
Daj neku pomoć i mišljenje. Iden na 75 inca.

Nazad
Vrh Dno