Šta je novo?

Kućna multimedija Philips Oled ili Hisense

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

desp

Znamenit
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poruke
9,482
Poena
1,025
Kolebam se između dva modela TVa.
Prvi je Philips 55OLED706 (oko 125k)
Drugi Hisense 55U8GQ (oko 90k)
Takođe jebu igri 65" verzija Hisense modela (oko 105k). Ali to zavisi i od prostora.
Najviše sam "uplašen" softvera kod Hisense uređaja. Čitao sam svašta, a ponešto od toga i vide kod komšije na nekom starijem modelu. Softver mi je bitna stavka i ne želim tu mnogo kompromisa.
Dalje, najčešće se gleda TV, zatim sadržaji na Netflix, HBOmax, Disney. Sport prilično retko.
Soba ima veliki prozor, ali može da se lepo zatamni roletnom.

Pošto je 65" Hisens prilično povoljan, klackam se i da li uzeti taj umesto 55 Oled....
 
HBO, Netflix i Disney zaboravi na Hisense softveru.
Ako rešiš da kupiš Hisense spremi pare i za dobar android box.
 
Hm... ipak možda malo razmislim.
Sad sam oba video u G radnji. Deluje mi i Hisense stvarno dobro, bar u prodavnici.
Jeli radi bar korektno Eon aplikacija na njemu?
Ko ima sličan Hisense, značilo bi mi neko iskustvo. Hisense 65 plus nvidia shield tv koštaju koliko i 55oled. Veličina ekrana znači, ali ne bih da zbog toga napravim prevelik kompromis.
 
Koliko mi je poznato, taj Philips OLED je najjeftiniji OLED koji se može pronaći na našem tržištu. Što se tiče vrste panela mogu ti samo reći da kad jednom pređeš na OLED sigurno nećeš hteti nazad. Konkretno o tom Philips modelu ne znam ništa, ali sam razmatrao i njega kad sam bio u potrazi za televizorom.

Pomenuo si utisak koji si stekao u radnji, sa tim svakako treba biti obazriv jer je jedno ono što vidiš u radnji pod neonskim svetlom i na max brightness podešavanjima sa programom koji je namerno podešen da istakne prednosti TV-a, a sasvim drugo kad gledaš TV kod kuće.

Na kraju, meni lično Hisense brend uliva poverenje, a i sam sam gledao modele u radnjama i bio sam pozitivno iznenađen.
 
Sigurno bolji Philips od Hisense tog.
 
HBO, Netflix i Disney zaboravi na Hisense softveru.
na HBO može da zaboravi. Netflix je oduvek podržan, a na aktuelnim verzijama operativnog sistema VIDAA U i Disney+

@desp za utiske oko Hisense televizora najbolje da vidiš/pitaš u ovoj temi
inače, prošlogodišnji U8GQ je IPS sa Quantum Dot-om, stepenik ispod najjače prošlogodišnje serije U9GQ
 
Ако размишљаш о Hisense - у мишљења сам да је U8QF бољи од U8GQ, а и јефтинији је, понеси на флешу неки видео садржај па сам испроба у неким боље опремљеним радњама,ако је реч о истој дијагонали 55" vs 55" иди на Oled, ако је 55" VS 65 " ја сам ишао на LED јер са 3 метара и више удаљености 55" је скоро дупло мањи од 65",видећеш и сам.
 
Ja imam 65OLED706. Pre toga sam imao X90j koji vazi za jedan od boljih LCD-a. Philips je bolji u svakom smislu, osim po softveru gde je Sony vrhunski.

Izmedju ta dva ne bih razmisljao o Hisense-u uopste. AndroidTV, OLED, Ambilight, sta ces vise :)
 
Ако размишљаш о Hisense - у мишљења сам да је U8QF бољи од U8GQ, а и јефтинији је,
65U8QF je oko 140k trenutno, dok je 65U8GQ oko 105k.
U sobi gde će biti postavljen taj TV, gledaće se sa oko 2.2 - 2.3m razdaljine. Merio sam juče tačno od glave to TV-a :) Mislim da se obe dimenzije uklapaju?

@ivanbass1 Što se softvera tiče, najradije bih se držao LG TV-a. Kod dvoje prijatelja koji imaju Sony, oboje su imali neke čudne ispade sa softverom (tipa prestala da radi net konekcija nakon ažuriranja softvera), pa smo rešenje našli na netu.
Za oko 10k više u odnosu na Philips može da se nađe i LG Oled55B13(za oko 135k), ali iskreno nisam video prednost u odnosu na Philips model (osim možda softvera) i magic daljinskog upravljača. Takođe, više nemaju akcijsku garanciju na 5 godina.
 
I ja sam hteo LG, ali u EU razlika izmedju OLED706 i LG C1 je tipa 100-200e, a kod nas 700e za 65" verziju.
 
C1 je pao na 1400e za 65". Pocelo je to da me svrbi jako :D
 
C1 je pao na 1400e za 65". Pocelo je to da me svrbi jako :D
То је већ одлична куповина.
Edit : с'тим што LG не подржава DTS тако да RIP пиратерија😂
 
Poslednja izmena:
Kako u isti koš OLED i local dimming LED LCD televizor?

Ne znam kakav je taj Philips konkretno, ali za sadržaje koje si naveo da ćeš gledati, u popriličnoj je prednosti taj tip panela. Čak mi se čini premala razlika u ceni da bi imao dilemu.
 
Preko je osetno pala cena i Philipsu OLED806,tako da ako si u mogucnosti takve nabavke,mislim da bi gao mogao dobiti po toj ceni OLED706 ovde.
Inace neke radnje su izasle vec i sa ponudom OLED807 modela,ali su cene preterano skupe. 48oled807 2000e. A kad su ga najavili rekli su da ce cena biti u rangu OLED806... verovatno je cena takva jer je ponuda nikakva,a kada se pojavi na vise mesta cena ce drasticno pasti.Iskreno meni OLED807 po svim specifikacijama deluje najprimamljivije,ali po ceni od nekih 1200e recimo. Ima i onaj navodno 30% svetliji ekran sto se u svetu OLED tehnike mnogo vrednuje. Sto se tice preporuke uvek pisem ovde,samo procesiranje tj.najvise upscaling slike,ambilight i android su na strani Philipsa (u odnosu na sve proizvodjace). Iritirajuci im je meni koji je godinama isti,ali ako koristis kao ja recimo MTS IPTV meni koristis prvi put za podesavanja i nikad vise,tako da i nije neki problem.I ono sto licno mene iritira je VOLUME funkcija,na veceini TVa pojacas na jacinu 6-7 i to je to,na Philipsu guras do izmedju 20-30 sto je dosta vise utrosenog vremena,i sve nekako sporo funkcionise. Eto,to je otprilike to. Android je najfluidniji od svih ostalih proizvodjaca koje sam probao,e sad,dal se to na novijim modelima sta promenilo,ne znam
 
Stigao je TV. Slika je top; razlika u odnosu na led mnoogo drugačija. Drugi TV koji imam je LG serija SK8500 koji je takođe dobar, ali je Oled ipak klasa ili dve iznad.
Minus, za mene, je softver. Po mom skromnom mišljenju, WebOS je daleko bolje rešenje od Android TV. Takođe, tek sad kad direktno poredim, vidim koliko je magic daljinski vrhunsko rešenje.
 
Nije ovde problem AndroidTV, vec Philips implementacija. Sony isto ima ATV/GoogleTV, ali je UX dosta bolji nego na Philipsu. Zato Sony OLED kosta ravno duplo vise.
 
Ali isto tako (bar kod starijih modela) Philips je cepao sve ostale kad je u pitanju rad i stabilnost androida.Sad ne znam da l se sta promenilo. Sony je vecito imao bagovit android
 
Nijedan bag na Sony TV nemam :)
 
Nijedan bag na Sony TV nemam :)
Mozda je bagovit na jeftinijim modelima, na X90J fercera.
Ali isto tako (bar kod starijih modela) Philips je cepao sve ostale kad je u pitanju rad i stabilnost androida.Sad ne znam da l se sta promenilo. Sony je vecito imao bagovit android
Solidno je stabilan. Par bagova na koje sam naisao:
-Iako su iskljuceni u podesavanjima, krene da se cuje zvuk sa TV zvucnika
-Nakon duzeg vremena bez restarta nekad se desi da krene da pada framerate u filmovima/serijama, kao da je Motion podesavanje skroz iskljuceno
 
Juče mi se dva puta desilo da EON app ne prikazuje sliku niti ton (bude crn ekran) nakon što par puta prebacim na TV signal, pa se vratim na EON app. Rešio sam tako što sam TV isključio iz struje, onda je EON app proradila.
Nadam se da to nije nešto što mora tako na ovom Philipsu.
 
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno