Šta je novo?

Philips LCD kvar

= IGY =

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2006
Poena
465
Imam PHILIPS LCD TV 32PFL7962D/12.

Posle grmljavine se samo ugasio i vise nece da se upali.
Istekla mu je garancija i nosen je u servis u kome su utvrdili da je crkla "SSB" ploca ako sam dobro razumeo.

Ne znam kako ali nisu u mogucnosti da nabave drugu, zvali su i u centrali servs u BG(barem tako su mi reklu ovde u tom servisu u NS-u) i nema pomoci.

Sad posto sam ostao bez televizora ostaje mi da sam nadjem tu plocu.

Gledao sam i na Nemackom ebay-u ali slaba vajda.

Svaka pomoc je dobro dosla, sta da radim koga da zovem?

Ima neko predlog? :S:

imas (potencijalno) 2 opcije

1. da sam kontaktiras druge philips oficijelne servise, pa mozda cak i u inostranstvu da se raspitas.

2. da nadjes "pravog" majstora, odnosno ne servis koji radi samo tako sto zameni celu plocu, vec onog koji bi pogledao samu plocu i video sta je na njoj crklo.. ako je nesto od diskretnih komponenti, 100% moze da ih zameni.. ako je neki mikro procesor, ili neko tesko nabavljivo IC kolo.. malo teze, ali opet mozes da trazis taj odgovarajuci deo preko neta.

ovi noviji servisi rade uglavnom kao i servisi za kompove ranije, ako crkne komp, oni kazu mora da se menja graficka... nece pokusati da je oprave..

Poz

Sto se prvog tice, zvacu mada cisto sumnjam da ce od toga nesto biti.

A ovo sa "pravim" majstorom nije toliko lose. Ako neko zna nekog u NS da mi preporuci neka mi posalje na PM poruku bio bih mu zahvalan.
Uglavnom, ako bi on ustanovio sta je mozda da jurim po netu(i u inostranstvu) taj deo a ne celu plocu koje izgleda nema nigde.

Nasao sam nekog Rusa koji ima novu SSB plocu skinutu sa "42PFL7962D/05" LCD-a. :D
S obzirom da je moj 32PFL7962D/12 predpostavio sam da se razlikuju. Razlika je koliko vidi i sto je ovaj 1080p a moj je 1366x768.
Ali moja SSB ploca je identicna kao na ovom modelu. Isto izgleda i fizicki (kada sam video sliku) a i ista oznaka na njoj stoji kao na mojoj "3139 123 62731 WK720.4"

Nisam siguran pa ako neko moze da mi pomogne ali verujem da bi sljakalo.
Njega sam pitao i on mi je ovako odgovorio : "Flash in the service menu to set their own type of matrix."

Nisam dovoljno strucan pa ako bi mi neko objasnio sta ovo treba da znaci? Da postoji neki meni u koji se udje pa se nesto podesi da radi i na mom tv-u ?

Poslednja izmena:
Ovo ti teško može reći neko na forumu.

Imaš i PP...

svi noviji televizori - LCD, plazma itd imaju tkzv "tajne" menije tj servisne menije koji služe baš upravo za podešavanje parametara specifičnih za dotični model. fabrikama se neisplati proizvodnja gomile različitih modula već manje više različiti modeli televizora/monitora imaju unutra iste module a razlikuju se samo u "aktiviranim" opcijama ili "softveru". e sad u konkretnom slučaju, popriličo je sigurno da taj modul koji si našao kod tog Rusa "ide" u tvoj TV, samo je pitanje koji je softver unutra i da li možeš ti ili neki serviser da ubaciš odgovarajući softver i podešavanja za tvoj model TV. tvoj model TV-a i model TV-a iz koga je skinuta ta ploča, razlikuju se samo u veličini ekrana - tvoj je 32 inča a taj je 42, e sad pitanje je šta taj modul konkretno radi tj čemu služi. možda ni netreba ništa da se podešava.... stvarno ne znam :(
a da probaš da se raspitaš u nekom servisu u Beogradu? nije da vređam Novi Sad ali mislim da u Beogradu ima par jako dobrih servisa koji ti sigurno mogu pomoći

Pa kako stvari stoje u NS tesko da ima neko ko zna ovo da namesti, barem gde god ja da sam pitao nisam nasao resenje.
Moracu da vidim u BG-u jer neko ima opremu da flesuje softver na tom modulu pa da znam da li da ga narucujem od tog Rusa ili ne.

Nazad
Vrh Dno