Šta je novo?

Philips dvd 634 + Genius sw 5.1

takinada

Znamenit
Učlanjen(a)
12.04.2004
Poena
1,045
Molim za konsultaciju. Rodjak je pazario Philips dvd 634 i Genius sw 5.1 (i pored mojih preporuka za druge zvucnike). Nije znao da ih poveze pa me zvao da mu pomognem. Gledajuci manuel-e i DVD-a i zvucnika, povezao sam da je nemoguce dobiti pravi surround 5.1 i posavetovao ga da ih vrati. Prodavac ga nanovo ubedio da ima 5.1 kad poveze dva cinca iz videa sa DVD ulazom na zvucnicima. Jeste rade svih 5.1, ali surround ... Nisam siguran, rekao bih da ga je z......, mozda gresim ? Hvala ...

trebao bi da imash izlaze za 5.1 na dvd-u, posto sigurno znam da genisusa mozes da u 5.1 modu i preko chinceva i preko bananica - ili imash 6 chinceva na dvd-u (za svaki kanal posebno) ili mozda 3 banane ili samo stereo izlaz (u sta iskreno sumnjam)
pogledaj malo manual od dvd-uredjaja pa nam javi. to preko 2 chinca sigurno nije 5.1 surround vec samo neki 'fake' koji ocajno zvuci
kakve uizlaze imash uopste na dvd-u?

Cini mi se da Philips DVD-634 nema dekoder, tako da treba da ide i da razbije prodavcu njonjaru... :d

p.s. Morace da pazari zvucnike sa AC3 dekoderom.

Bas tako. Izgleda samo poneki brand DVD ima 5.1 dekoder u sebi. Ovaj ima neki digitalni koaxialni izlaz, a ne kao vecina NN DVD-a 3x2 cinca sto je OK za ovaj krs (ima snagu ali zvuk s....). Po meni bi ljudi koji pazare DVD i 5.1 zvucnike trebalo dobro da pripaze sta kupuju da ne prodju kao moj neinformisani rodjak.

Nazad
Vrh Dno