Šta je novo?

PHILIPS 65OLED707 - seckanje slike

sretenije

Cenjen
Učlanjen(a)
15.03.2012
Poena
155
Pre nekoliko dna kupio sam PHILIPS 65OLED707 i android radi odlicno, slika je super, ali postoji problem sa blagim i povremenim seckanjem slike kada pustam sadrzaj sa aplikacija poput Movie Smart i Orion TV. To je prilicno izrazeno kad je neka utakmica u pitanju ili kada postoje trceca slova.
Kada pustim sadrzaj sa USB-a sasvim normalno pusta sliku bez seckanja (jako retko ume da secne), a kada pustam sadrzaj sa box-a (preko HDMI-a) koji sam dobio uz Orion nema apsolutno nikakvog seckanja za isti sadrzaj. Brzina interneta je 100/50 tako da to sigurno nije problem.
Probao sam razna podesavanja za sliku i motion, ali bas nista nisam uspeo da resim.

Da li neko ima ideju zasto se to desava i kako to moze da se popravi? Cudno mi je sto kada pustam preko externog boxa isti sadrzaj ne secka ni malo
Hvala svima na pomoci

Preslab procesor/grafika.

Mislim da je samih aplikacija problem. Nije ista aplikacija na njihovom boxu i ova sa prodavnice u androidu

Jel ima neko ko je možda imao sličan problem na bilo kom televizoru?

Ja sam na starom Philipsu imao ne baš seckanje nego blage artefakte, ali mi to nije smetalo. Probaj da isključiš motion smoothing, tj. brze pokretne slike ili kako se već zove u meniju.

Ja imam isti model TV-a od 55" , i nisam primetio nikavo seckanje slike, mada nisam koristio te aplikacije koje tebi prave problem. EON aplikacija na TV-u pusta sve normalno, cak i preko VPN-a. Pretpostavljam da je neki problem na relaciji TV-a i aplikacija. Verovatno nisu dobro optimizovane i previse opterecuju procesor TV-a.

Ja imam isti model TV-a od 55" , i nisam primetio nikavo seckanje slike, mada nisam koristio te aplikacije koje tebi prave problem. EON aplikacija na TV-u pusta sve normalno, cak i preko VPN-a. Pretpostavljam da je neki problem na relaciji TV-a i aplikacija. Verovatno nisu dobro optimizovane i previse opterecuju procesor TV-a.
A dali si probao preko USB-a da pustas sadržaj? Kod nekih snimaka koje puštam ima blago seckanje a negde nema uopšte (sve su 1080p snimci)

Nisam ništa preko usb-a u skorije vreme. Uglavnom radi kablovska preko stba, nekad eon preko aplikacije i striming servisi. Nemam ništa od tih piratskih sadržaja da probam, ja samo legalne stvari puštam 😃

Nazad
Vrh Dno