Šta je novo?

Philips 244E1

danilo034

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2005
Poena
304
Razmisljao sam o Samsung P2470H ili Samsung P2450H i na kraju malopre uzmem u Merkatoru Philips 244E1SB/00 (20300 dinara ) zbog toga sto jedino oni rade za 1.Maj , a i nacin placanja mi je odgovarao :)

philips-244e1sb.5422630.jpg

2igc6iv.png

http://www.consumer.philips.com/c/p...0-full-hd-244e1sb_00/prd/gb/?t=specifications

Interesuje me kako mogu da proverim da li ima mrtvih piksela i nacin ili program za podesavanje boja koje su trenutno katastrofa
:p

Zaboravih da napomenem da sam ga povezao preko VGA ( Analogno ) i da je kuciste dosta staro ( GeForce MX440 , 2GHz , Asus P4PE-X/SE i 512 MB DDR )

Posto je graficka 99% uzrok problema zanima me ima li neka graficka koja je AGP , a da moze lepo da isprati ovaj monitor ( prelazmo resenja jedno 2-3 meseca dok ne zamenim kuciste
) ?

Pozz i hvala na odgovorima :wave:

Poslednja izmena:
Stavis neku jaku boju kao pozadinu i lepo, pesacki polako i pazljivo pregledas celu povrsinu monitora
Sto se podesavanja boja tice, garant imas rgb podesavanja u meniju monitora. Ako kojim cudm nemas, mozes preko drajvera za graficku-desni klok properties-display....
nije ti isplativo kupovati bolju agp graficku, a i ne verujem da je problem s bojama do nje(mada, nikad se ne zna). Jel u bojama problem?

Stavis neku jaku boju kao pozadinu i lepo, pesacki polako i pazljivo pregledas celu povrsinu monitora
Sto se podesavanja boja tice, garant imas rgb podesavanja u meniju monitora. Ako kojim cudm nemas, mozes preko drajvera za graficku-desni klok properties-display....
nije ti isplativo kupovati bolju agp graficku, a i ne verujem da je problem s bojama do nje(mada, nikad se ne zna). Jel u bojama problem?

Da evo postavio sam na sRGB , nekako su mi boje isprane , ne znam nije sigurno dobro

Na koliko da podesim Brightness i Contrast ?

Cuo sam da ima neki program kojim mogu da testiram monitor i utvrdim da li ima nekih anomalija :D

Pozz

Da, mozes da utvrdis anomalije tipa duhovi, gradijenti, nejednako osvetljenje...imas recimo EIZO test. Ali za pixele ti je ovako najlakse, kako sam ti rekao.
Brightnes i contrast svako stavlja razlicito u zavisnosti od preferencija i tipa monitora, tu moras sam da nadjes vrednosti koje ti odgovaraju. Ako su ti boje isprane, tebi treba hue/saturation setting, colour temperature, etc. Probaj movie preset ako imas. Igraj se malo podesavanjima, sta da ti kazem...svako je prica za sebe, mozes da dobijes samo neke osnovne smernice.

Evo jednog zgodnog programa: dead pixel buddy

Prilozi

• DPB.zip
    26 KB · Pregleda: 45
Vrh Dno