Šta je novo?

Philips 24" 244E1SB/00

- neverovatno je da se još uvek ne mogu naći testovi ovog monitora, možda zato što je to zastarela tehnologija i svi se sada primaju na LED koji će vam uštedeti celih 10 kW struje na mesečnom nivou :d (za 16h dnevnog korišćenja)
- video sam ga u prodavnici i uglovi su očekivani za ovaj tip panela, garancija je 2 god. naravno u normalnim državama je duplo duža ali to su naši lopovski trgovci pa to ne treba da čudi

- evo ovde jednog korisničkog opisa možda nekome pomogne da se odluči

Philips 244E1SB LCD Monitor Review

nije uopšte neverovatno što nema testova.
sad je to postalo prevaziđeno testirati monitore, pošto toliko modela izbacuju da to nije normalno. jedino je kod nas ostala ta praksa i u hrvatskim časopisima poput bug-a i pc chipa. na zapadu nema toliko ovih krševa (only d-sub modela) kao kod nas i njima i nije toliko potrebno da ih neko savetuje.
naravno testiraju se uvek neki breaktrough primerci ali ovaj phillips to svakako nije.
ne kažem uopšte da nije dobar, ali se ne ističe iz mase sličnih

- ama nisam ja ni mislio na "stručne" opise po raznim sajtovima, već na opise ljudi koji su ga kupili, po raznim forumima gde se piše na engleskom, kao što je ovde zavladao hype za benq od 24 in
- toga jednostavno nema, naravno na našem tržištu pored sada aktuelne cene tog benq on nema šta da traži, osim ako se kod njaga ne javljaju uopšte problemi sa duhovima a to je nemoguće utvrditi ako ljudi ne iznose svoje utiske o njemu...

nisam ja o ovom ni pričao kad sam to napisao, već kao posledica gomilanja onih krševa nema više testova za ovakve monitore.
btw. ja ni za moj asus nisam skoro nigde mogao da pronađem, osim jednog i to sam poverovao liku koji ga je kupio tamo negde u americi i oupšte se nisam zeznuo.
više se treba brinuti kod modela koji takođe imaju hdmi i dvi ali koštaju 13-15 hiljada. ovi iznad 20000 su dobri to ne moraš da brineš uopšte.

ja sam ga pazario pa ima jedno 2 meseca,slucajno sam naleteo na njega u merkatoru bilo neko snizenje uzeo ga za 19000 din,elem trebao mi je monitor na koji mogu da povezem komp i ps3 tago da je ovaj lego "like a fist on the eye" ili ti po srpski ko pesnica na oko.monitor je jedan od boljih koje sam do sada video za te pare inace cena mu je oko 24000 ima hdmi,dvi i full hd je ili ti 1920*1080,poseduje i sasvim pristojne zvucnike za kucnu upotrebu,za sada sam maximalno zadovoljan pa ako vas jos nesto interesuje pitajte.inace bio sam skeptican prema philipsu iz prostog razloga sto je kod nas ta marka slabije zastupljena al od kad sam ga pazario hm to i sony 3 u paketu najbolje bacenih 50000 u mom zivotu:D

Poslednja izmena:
i koji je panel u pitanju?
vidim na njemu za horizontalni ugao pise 176 a vertikalni 170 stepeni...to je ipak malo vise nego sto TN pruza, ali za IPS obicno pise 178/178???

Kakvi crni duhovi, zar jos uvek postoje ljudi koji veruju da ljudsko oko moze da primeti duhove na monitorima... :) Nema toga :) Pogotovo ne na novim monitorima, posto danasnje generacije ne prelaze 5ms koliko sam primetio...

Mene zanimaju uglovi gledanja ovog monitora, posto su na papiru dosta dobri, bio bi mi idealan za PS3, jer mi je ovaj bangavi T260 ima odnos strana 16:10, a nema pixel mapping.

Naravno, jos bitnije mi je da oslobodim T260 od PS3, posto ga siluju PS3, PC i notebook u isto vreme :)

Sad sam ga upalio, kao u inat nemam ni jedan DVI kabal ali i sa d-sub je slika za klasu bolja od nekoliko 22" Asus-a, BenQ-a i Samsunga koje sam imao da uporedim.

I duhova bar u CS i ME2 nema :d

Kasnije vise podataka ako nekoga zanima. :)

Za vertikalni ugao evo prakticno receno: sto visine 70cm, savijes monitor skroz napred (tilt), i bez problema mozes da se zavalis u krevet ili sta vec, takodje na mom monitoru probijanje jedva vidljivo, manje nego na t220 koji sam imao prilike da vidim.

I mene interesuje ovaj monitor, čini se da je u pitanju dobra kupovina, sada videh na sajtu da je ipak dijagonala 23,6 inča. Prosto se nameće da je nerazumno platiti gotovo 5.000 din više za neznatno veći ekran, ako je sve ostalo isto, naravno...

http://www.consumer.philips.com/c/pc-monitor/24-inch-w-e-line-1920x1080-full-hd-244e1sb_69/prd/sg/
Sta je cudno u tome sto je dijagonala 23.6"

Ne znam da li ima neki 24" 16:9 koji ima punih 24"

Inace meni je 244E sasvim ok. Dijagonala je stvarno impresivna naravno uz odlicnu rezoluciju. Jeftino resenje za filmove.

Jedino bi mozda mogao biti malo visi ali to se da srediti (meni stoji na nekoj debeloj knjizi).

Poslednja izmena:
Da se ispravim. Sada videh sta je Rapture napisao. Izgleda da ima 16:9 sa punih 24".

244E morao da ima dosta bolji panel od 230C1 da bi opravdao znatno vecu cenu (tih 5000din). Ja kada sam kupio 244E bio je na snizenju, tj. kostao je 19000din. Tada je 230C1 kostao skoro 17000 samo je u tehnomaniji bio nesto jeftiniji ali nije imao punu garanciju.

Ja sam uzeo pre 2 dana ovaj monitor u Merkatoru za 20 300 i prezadooljan sam za sad . :)
Nema mrtvih piksela , dijagonala je fenomenalna za filmove , probijenja svetlosti nisam primetio ,

Da napomenem da mi je stara graficka i da ide preko VGA , tako da ce biti jos bolje kada budem uzo novo kucite i prikljucio monitor na DVI :)

Preporuka pozz

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno