Šta je novo?

Philips 230C1 monitor

sonus70

Slavan
Učlanjen(a)
20.10.2006
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 3 3200U with Radeon Vega Mobile Gfx 2.60 GHz
RAM
8
GPU
integra
Storage
ssd
Laptop
HP 255 g7
Tablet
Samsung Active tab 7
Mobilni telefon
Realme
Pametni uređaji
Supruga
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ima li neko iskustva sa ovim Philipsom, ili bilo kojim njihovim LCD-om.
Ima akcija u Mercatoru pa bih ga ćapio ako su čemu.
23 inča
DVI, HDMI, USB

I ja kupih 244E u Merkatoru na NBG. Nisam dobio DVI kabl. Slika mi je ok i bez njega.

Ne znam koliko sam objektivan jer sam pre njega imao 17" LCD. Ovo je sada kao jumbojet u odnosu na stari monitor. Inace znatno je bolji sto se tice probijanja svetlosti. Postoji ali je znatno manje nego na mojoj staroj 17-ci.

Poslednja izmena:
Ja ga hvalio kad sam ga kupio i bio prezadovoljan do pre nedelju dana. Onda mi dunulo da odigram koji kanter na netu, nisam igrao godinu i više. Setim se da imam jednu Radeon 2600XT u fioci pa rekoh da ubodem nju umesto nVidie 8400 koja je čučala u kompu od kad je kupljen. Pa zar je moguće da na DVI povezanom TFT monitoru bude toliko bolja slika sa Radeonom. Posle ove operacije za ono što sam mislio da je oštro vidim da može još bolje. Sad sam opet prezadovoljan a taman me prošao hajp posle prelaska sa 19 na 23 cola.
Mislio sam da su priče iz vremena nVidia vanta, riva i mx440 i njihovog inferiornog kvaliteta slike u odnosu na tadašnje ATI rage pro i prve radeone neka davno prošla vremena. Neko kanda štedi gde ne treba.

Ja ga hvalio kad sam ga kupio i bio prezadovoljan do pre nedelju dana. Onda mi dunulo da odigram koji kanter na netu, nisam igrao godinu i više. Setim se da imam jednu Radeon 2600XT u fioci pa rekoh da ubodem nju umesto nVidie 8400 koja je čučala u kompu od kad je kupljen. Pa zar je moguće da na DVI povezanom TFT monitoru bude toliko bolja slika sa Radeonom. Posle ove operacije za ono što sam mislio da je oštro vidim da može još bolje. Sad sam opet prezadovoljan a taman me prošao hajp posle prelaska sa 19 na 23 cola.
Mislio sam da su priče iz vremena nVidia vanta, riva i mx440 i njihovog inferiornog kvaliteta slike u odnosu na tadašnje ATI rage pro i prve radeone neka davno prošla vremena. Neko kanda štedi gde ne treba.
Pa ti poredis Radeon 2600XT koji kada se pojavio je kosta npr. 150evra sa grafickom kojoj je jedina svrha da daje sliku na ekranu :d

Nego povezi ti taj Radeon na obican vga kabl pa mi javi koliko je bolja slika na dvi kablu. Da li ima nekog uticaja na uglove gledanja po vertikali?

Pitaj jer sam primetio da kod 244E ugao po vertikali je kriminalno los. Ne smeta to meni jer sam uvek u istoj poziciji ispred ekrana ali opet nije lepo videti toliku promenu u kvalitetu slike.

Juce kupih doticni monitor, zamenio je moj Samsung 997 CRT monitor. Ovaj Philips monitor je odlican, za dati novac. Podesio sam brightness , contrast i pod color opciju color temperature. Slika je odlicna. Monitor vredi svaku paru. Preporuka !!!
kako si podesio ? kod mene - brightness 75, contrast 58, ostalo nisam dirao, ali nisam zadovoljan

Uplatih ovaj monitor u Metro-u, nadam se da se nisam z. Ova garancija koju nude (36 meseci) uliva poverenje. A cena je sasvim prihvatljiva. Videćemo...stiže večeras ili sutra ;)

LED

Kome smeta osvetljenje signalne diode može da potpuno isključi u Smart control II ili podesi jačinu svetla iste. Inače Smart control II odlično radi u Windows 7 i ima veoma korisne mogućnosti. Npr. podese se nekoliko različitih modova rada monitora, snime, i po potrebi koriste jednim klikom.
Isključivanje LED brightness-a: SmartControl II / Options / Preferences/ Power LED Brightness 0 (moguće podešavanje 0-4)

Monitor je konačno stigao. Prvi utisci su stvarno povoljni, kvalitetna plastika i završna obrada, pomalo je klimavo postolje, ali nije strašno. Slika je posle prethodnog monitora i laptop ekrana stvarno ekstra, čini mi se da tog "probijanja" pozadinskog osvetljenja ima vrlo malo negde pri vrhu sredine ekrana ali skroz nebitno.
Tekst na ekranu je skroz ok, slova su jasna i ne zamaraju oči. Bečio sam se podugo u blještavi ekran tražeći zaglavljene piksele, nisam ih video, valjda ih neće ni biti. Smanjio sam brightnes na pola i malo korigovao kontrast. Slika na njemu se može baš dobro podesiti, samo treba odvojiti malo vremena za to.
Dodatni softver SmartControl II nisam instalirao pošto vidim da ne radi dobro na Win XP, po uputstvu bi se reklo da pruža dosta dodatnih mogućnosti za fina podešavanja. Zvučnici su zgodna stvar, kome trebaju. Odgledao sam neki 720p sadržaj (BBC HD Life on earth) na njemu i slika je stvarno odlična, boje su prirodne i ujednačene.
Tek ću za vikend da ga didulidam, pa onda mogu reći nešto više o ovom novom parčetu hardvera, koje bi se moglo nazvati povoljnom kupovinom...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno