Šta je novo?

Philips 230C1 monitor

sonus70

Slavan
Učlanjen(a)
20.10.2006
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 3 3200U with Radeon Vega Mobile Gfx 2.60 GHz
RAM
8
GPU
integra
Storage
ssd
Laptop
HP 255 g7
Tablet
Samsung Active tab 7
Mobilni telefon
Realme
Pametni uređaji
Supruga
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ima li neko iskustva sa ovim Philipsom, ili bilo kojim njihovim LCD-om.
Ima akcija u Mercatoru pa bih ga ćapio ako su čemu.
23 inča
DVI, HDMI, USB

Sad sam ga i ja video u Rodiću. Ne daju da se proba inače bih sada gledao u njega.

Po onome što može da se vidi na Philipsovom sajtu, sasvim pristojan jeftini monitor. Al se plašim loših piksela...

Ja rizikovao i doneo ga pre 1 sat i zadovoljan za sada. Još se igram sa podešavanjima

Hajde podeli malo utisaka sa nama kad stigneš. Možeš li da ga uporediš s nekim drugim monitorom koji si ranije koristio?

Pa ja i nisam neko merilo po tom pitanju pošto to ga koristim skoro isključivo za net i office. Ne sećam se kad sam nešto odigrao zadnji put ili odgledao film. Na prvu loptu me uplašilo probijanje belog pri podizanju win-a , ali se to ne primeti u radu. Pri totalno tamnoj slici primeti se pri gornjoj i donjoj ivici, ali nije ništa strašno. Pre sam imao Samsunga 940n i Acera 2216W i slika je mnogo prijatnija nego na tim monitorima, na boje mislim. NIsam stigao da se igram sa podešavanjima pa sve pričam o defoltu, out of box. O oštrini ne treba trošiti reči, perfektna je , ali sam morao u windowsu veličinu slova da stavim na "large" , meni je tako više odgovaralo. Što se tiče "duhova" ja sam verovatno slep za to ili ne znam kako da ih izazovem. Pustio sam neki divx i sasvim lepo mogu da ga gledam iz fotelje i mnogo bolje izgleda nego prethodnim monitorima. Da li je do "dinamic contrast" ili ne , ne znam
Inače u kutiji se dobija VGA , DVI, audio i naponski kabl, nema one rupe za kačenje na zid, i može da se nagne nekoliko stepeni napred i malo više nazad.
Plastika izgleda solidno dok god je ne diraš prstima (glossy) a postolje bi moglo biti malo čvršće, stabilnije. Ovo će smetati samo ako ga često mrdate.

za 15400,00 ja sam prezadovoljan. Već sam bio šacovao samsung 2350 ali ništa nije bolji a ostalo mi u džepu 5000.

Vezao sam ga ,normalno , preko DVI, ima još i HDMI ali se taj kabl ne dobija. Ima i 1 USB port na sebi, al je bezvezno postavljen, otpozadi.

Fina ponuda, u kom si rodicu kupio
pozzz

Novosadskom Hipermarketu kod mosta. A akcija je na onom njihovom katalogu i traje valjda još desetak dana, nisam siguran. Kad sam ga kupio imali su još 5-6 komada.

Ovo je monitor koji košta 15.000din. u jednom trgovinskom lancu i 16.000din. u drugom. Ko misli da će kupovinom tako jeftinog monitora za ovoliku dijagonalu da dobije mnogo više nego što je platio u startu se ... preračunao.

Za te pare se dobija monitor lepog dizajna, pristojne dijagonale, DVI, HDMI, zvučnici, LG/Philips panel, čak ima i jedan USB sa zadnje strane koji može da posluži kao produžni za USB hub. Nekom će mane sa tog testa oči da iskopaju, a neko ih neće ni primetiti. Ja bih rekao da je idealan za dečiju sobu ;)

jel to ovaj

90441279.jpg

Na slici jeste 230c1. 231e1 je bez metalnog umetka na stalku i to dugme na sredini nije metalno. Pogrešio marketing ;)

Kupio je moj drugar pre dva dana, i koliko sam mogao da vidim u pola sata koliko sam bio kod njega, monitor je sasvim OK. Vidljivog ghoust-inga nema, na njegovom primerku nema uopšte probijanja pozadinskog osvetljenja....crna je ravnomerno crna, ne posvetljuje se u uglovima. Pustili smo 5-ti element preko dvi kabela (čovek ima stari t41 sa ati 7500 čipom) u full hd rezi, slika je dobra, bez anomalija.

Dakle, ljudi za 15399,00 koliko je koštao, ovo je dobra kupovina. 2 godine garancije kod kimtec-a, da ne zaboravim.

evo dobih pre par sati 230c1hsb, 15000 din u metrou. Dvoumio sam se izmedju njega i Benka, ali eto ... cena i zvucnici su ipak prevagnuli naspram 1 extra incha ... s obzirom da mogu da ga uporedim samo sa mojom 17" analognom Belineom, zasad sam zadovoljan ... iskreno mislio sam da je monitor od 23" malo veci ali ok, kad budem kupovao sledeci gledacu da ima bar 30" minimum :)

cisto da vam javim da ne kupujte ovo ***** od filipsa ... evo pisem sa belinee

naime intalirao sam sa cd koji sam dobio uz njega philips smart control II ... da bih podesio malo boje ... i radilo je ali ondak kliknuh na update smart control, skinuh novu verziju sa neta i instalirah je preko stare ... kad sam restartovao komp, philips mi kaze 'no video input' -'switching to sleep mode' ... i dok sad on spava ja :wall: ... ne znam sta da radim, nista ne mogu da izguglam ... dal mu taj smart control poremetio firmware ili ko zna sta

e povratih ga, radi .. (pu pu da kucnem u drvo) ... taman sam otvorio terasu da vidim dal mogu da dobacim do kontejnera, a sve sto je trebalo da uradim jeste da ga izvadim iz struje i ponovo ukljucim ... naravno to sam probao poslednje, evo posle 3 sata raznoraznog experimentisanja ... ma samo nek radi vise definitivno nista ne pipam ebe mi se za boje, ostrinu i ostalo :d

e povratih ga, radi .. (pu pu da kucnem u drvo) ... taman sam otvorio terasu da vidim dal mogu da dobacim do kontejnera, a sve sto je trebalo da uradim jeste da ga izvadim iz struje i ponovo ukljucim ... naravno to sam probao poslednje, evo posle 3 sata raznoraznog experimentisanja ... ma samo nek radi vise definitivno nista ne pipam ebe mi se za boje, ostrinu i ostalo :d

Zanima me kakav je philips sto se tice ghosting-a, da li se primecuje i koliko, tj da li smeta, uglovi gledanja su predpostavljam ok za tn panel, boje tako-tako, znaci samo me zanima odziv, da li je dovoljno dobar za igrice, u meny-ju monitora imas opciju smart response pa vidi kako se ponasa sa ukljucenim a kako sa iskljucenim, probaj i "standardni benchmark forum test" tj srednji stisak na misu pa skroluj gore-dole da vidis da li ima "duhova" (a da je prikaz foruma (dole levo se bira) postavljen na benchmark light), hvala unapred

iskreno ja te ghostove nikad nisam video ni na pomenutoj Belinei (8 ms response) a ovaj philips je 5 ms valjda, tek tu nema sanse da ih vidim :) ... Od igrica nemam mnogo toga, probao sam Counter Strike Source i u dvi 1360x768 mi izgleda mnogo bolje nego analognih 1280x1024 Belinee... probao bih i Full HD al mi grafa radeon 3850 pa ne bih da je forsiram, posto mi bas i nije frka. Zvuk sa zvucnika je malo cudan, nekako ostar, ali nebitno, opet odlicno zavrsava posao kad igram pomenuti CSS, za slusanje muzike tu je stub na drugoj strani sobe. Taj smart response drzim iskljucen ... vidim ima 4 moda, office, image viewing, entertainment i economic ... recimo ovaj image viewing je super za igrice, stvarno izgledaju lepse, ali zato u njemu ne mozes da citas nista, kad otvoris browser ili bilo koji tekst. Slova su mutna. Posto me mrzi da stalno pritiskam to dugmence odlucio sam da ga drzim na OFF ...ako stignem sutra mozda okacim neki manji video na youtube eto cisto da vidite kako to izgleda ... generalni utisak imacu tek za nekoliko dana, ali iako nisam video glavnu konkurenciju (citaj Benq) nema sanse da je 5% bolji od ovoga - a uz Philips ide DVI kabl i zvucnici, sto je mene postedelo dodatnog cimanja. Ortak je uzeo isti monitor danas sa mnom i on je prezadovoljan u odnosu na njegov stari Asus ili Acer (da ne lazem) od 19". Premisljao sam se i da se isprsim 22000 dindzi i pazarim Samsung 2494HS ili Viewsonic VX2433wm ali ne verujem da bi ovako nezahtevnom korisniku kao sto sam ja to nesto znacilo

evo i jedne slicke

sve u svemu zadovoljan sam, koliko para toliko i muzike, deinstalirao sam "tzv" smartcontrol i pocistio registry za svaki slucaj

ostala podesavanja:
brightness = 75, kontrast = 58, smartimage off

Nazad
Vrh Dno