Šta je novo?

PhenomII B50 vs 965

Goor

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2008
Poena
320
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Zanima me kakav je odnos snaga izmedju PhenomII X4 B50 BE(otkljucani X2 550 BE) i PhenomII X4 965 BE, trazio sam po netu ali nisam uspeo nigde pronaci takvo poredjenje. Hvala unapred !!!!

Razlike skoro i da nema.
Obadva procesora imaju 4 jezgra,jednaku kolicinu L3 kesa odnosno 6MB L3 pa ni to ne bi pravilo razliku.U igrama ce rezultati biti skoro idenricni na istom taktu,a u zahtevnijim aplikacijama takodje ne bi trebalo da ima vece razlike.
Znaci,ako je neko u dilemi da li da ide na Phenom II X2 550BE koji se 100% otkljucava u Phenom II X4 B50 ili na Phenom II X4 965BE,po meni bi bolje bilo ici na X2 550BE --> X4 B50 i tu razliku prebaciti na nesto drugo kao graficka ili napajanje.

Разлика је минимална. 965 је Ц3 а х2 550 Ц2 процесор, у преводу ц3 ревизија је нешто боља, боље се клокује и има нешто нижу потрошњу.

Да си питао разлику између 965 и откључаног х2 555 ту је не би било.

Da ali s obzirom da vec imam X2 550 otkljucan pa me zanimalo cisto isplati li se prelazak na X4 965, moje misljenje je bilo da su tu negde ali opat da pitam. A razlika u reviziji C3 jezgra je koliko znam samo veci klok potencijal od 200-300MHz, ali naravno nije pravilo jer postoje i C2 revizije koje idu solidno preko 4GHz (4.2 - 4.3GHz) na vazduhu naravno !!!

Otkljucava se svaki X2 550, ali kako, ima hrpa ljudi na domacim i stranim forumima koji otkljucaju, ali je to jako nestabilno pusti LinX samo puce i cao :), to ti je mac sa dve ostrice ili ti je zapao dobar primerak ili los :).

Pozdrav!

Na laptopu imam 2GB RAMa, mislim da je DDR667 iako je magistrala FSB800. Hoću da proširim to na 4GB a pošto je trenutno u njemu 2x1GB znači da moram sve da vadim i da menjam module od 1GB za module od 2GB.

E sad, zanima me koliko to okvirno može da me košta kao i koje DDR2 module da stavim? Da li da tražim od 800MHz ili da se držim ovih od 667? Moguće je da se varam i da u njega i ne mogu brži moduli, mada je to Intel Centrino Duo platforma gde lepo piše Intel C2D procesor T7300, 800MHz FSB, 4MB L2 cache. Čipset je Intel PM965 (ICH8-ME).

RAM je DDR2 PC2-5300 (333MHz).

Koji da tražim, gde da tražim, po mogućstvu da mogu na licu mesta da zamenim ove module koje imam uz doplatu? Kolika je okvirna cena tog apgrejda?

Hvala.

Ma ljudi treba se hvaliti malo ko je uspeo otkljucati cpu ;) das upola manje para a imas dva puta bolji cpu pa neka kaze ko sta hoce :D

Nazad
Vrh Dno