Šta je novo?

Phenom II za mase

Na DK790FXB-M2RS. ;)

aj samo na brzaka - shta mu dodje B u oznaci, posle 790FX ? ocu ja to Be ? :)

aj samo na brzaka - shta mu dodje B u oznaci, posle 790FX ? ocu ja to Be ? :)

Ja mislim (grubo receno) da je to "B" revizija koja oznacava SB750 jer je 790FX imao SB600. I cini mi se da ima jacu naponsku, ali za to nisam 100% siguran!?
Ispravite me ako grijesim

Poslednja izmena:
Jedna mala zanimljivost:

Denebi u AM2+ izvedbi (PII 920 i 940) imaju 6MB L3 kesa koji je 48way

Deneb u AM3 izvedbi (PII 810) ima 4MB L3 kesa koji je 64way

8101bd1.png

8102qo1.png

Mozda je i greska do CPU-Z-a ali ovo moze da objasni zasto P2 810 u jucerasnjim recenzijama s neta je brzi u radu s memorijom cak i od PII 940 iako ovaj ima brzi takt.

Jedna mala zanimljivost:

Denebi u AM2+ izvedbi (PII 920 i 940) imaju 6MB L3 kesa koji je 48way

Deneb u AM3 izvedbi (PII 810) ima 4MB L3 kesa koji je 64way

Mozda je i greska do CPU-Z-a ali ovo moze da objasni zasto P2 810 u jucerasnjim recenzijama s neta je brzi u radu s memorijom cak i od PII 940 iako ovaj ima brzi takt.

Asocijativnost keša ne bi trebalo da ima veze sa time, već to što mu Northbridge (pa time i mem. kontroler) radi na 2.0 GHz, dok kod PII 920 i PII 940 radi na 1.8 GHz. ;)

Btw Da probam još jednom, budući da je moj prethodni post prošao nezapažen.
Za Nedju ili drfedju: da li se zna nešto o datumu pojavljivanja PII 925, bio je najavljen da će se pojaviti u februaru sa ovim procesorima koji su prekjuče predstavljeni. Međutim, sad najedanput o njemu nema više ni reči!? :trust:

Da, na žalost. :(
Planirao sam taj PII 925 za upgrade, a izgleda ću morati da se zadovoljim sa PII 910 (ako u opšte bude dostupan do kraja februara kod e-tailera u SAD).

Nedjo rece da ce 910ka biti OEM cpu !!!

Poslednja izmena:
Ajd' vidi cifru, ako bude, pa mi javi na PP moze li i one for me iz USA? :D

Već se može naći na raznim sajtovima cene se kreću od $200 do $230, npr. evo na Buy.com. No, valjda će se cena normalizovati i pasti do datuma kada bude pušten u prodaju (zvanično valjda 19. februar).

Inače, neću ja baš tako skoro nazad, tako da za ovaj deal ima vremena. ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno