Šta je novo?

Phenom II X6 i ASROCK 890FX Deluxe4 problem

milkobgd

Čuven
Učlanjen(a)
30.07.2010
Poena
775
pre neki dan resih da se ponovim sa novim pc-jem (tj barem nekim komponentama)
kupio sam ovo:

AMD Phenom II X6 1055T 2.8GHz 9MB Six-Core
ASROCK 890FX Deluxe4
Kingston hyperx 1600 2x2gb

sa stare masine skinuo sam
napajanje CHIEFTEC 550w
hard
graficka 8800gts

sklopih ja komponente i pocnem da dizem sistem (w7) sa stare masine tj harda i naravno nece da se digne sa porukom da neki novi hardwer ne valja. krenem sa instalacijom svezeg w7 i negde na pola me izbaci. vista dodje do samog kraja instalacije i ne digne se na kraju, samo crn ekran. e sad probao sam sa drugim ramom, sa drugim napajanjem, drugom grafikom, drugim hardom i uglavnom se svodi na ispadanje iz windowsa sa plavim ekranom (ukoliko ima win na hardu).

ploca i procesor su u garanciji ali me zanima na sta vam ovo mirise, sta da nosim da menjam posto nisam kupio u istoj radnji.
hvala

Resetuj bios(vrati na fabricka podesavanja) to ce ti pomoci sigurno,u knjizici za maticnu imas detljno opisano kako se to radi.Posle instaliraj windows
Moze da bude problem sa losim sektorima ali to ovde definitivno nije slucaj!

Poslednja izmena:
Stavio sam i novi bios. Probao sa difoltnim setovanjem (ako si na to mislio), stavljao setovanja za ram sa kingstonovog sajta. Uvek isto. Ako ima win na hardu, podigne ga i posle nekog vremena (1-2min) plavi ekran. U biosu su normalne temperarure. Sve ostale komponente rade kada se vrate u stare mašine.

Poslednja izmena:
Ako stavim dva ili jedan od ta dva rama događa se gore opisano. Ako stavim drugi po početku dizanja sistema pojave se vertikalne štrafte kao da se pokvario stari tv i tu zakuca. Ti ramovi rade na drugom pc. Kada probam druge ramove onda se događa prva varijanta (plavi ekran)

Setuj sam napone u biosu za cpu i ram

Setuj sam napone u biosu za cpu i ram

probao i isto. sinoc sam na starom kompu instalirao svezu 7icu. sada sam prebacio u nov grafiku i hard. sistem se podigao apdejtovao drajvere, al mislim da nije sa neta. kada je odradio restart pojavio se, pre dizanja, sneg (u boji) na ekranu. i to je to. izvadio sam jedan ram (onaj sa kojim i zeza) i sad je situacija bila bez snega tj sistem se dize ali baca se u restart pre kraja. vratio hard i grafiku u stari komp, sve radi odmah bez problema.

crknuta ploca, zamenio za asus i sad sve radi.

Novo a vec crklo... To samo govori kakav "kvalitet" dolazi kod nas, nisi ni prvi ni poslednji koji je imao ovakvih problema. Ocekujes kad kupis nesto novo da ce raditi bez problema a ono jadac... Koliko samo srecemo skart ram memorije to je cudo.

Kvalitet za kod nas je zero!

Ono malo što sam video na asrock ploči dok mi ne pukne win a i kod drugara koji ima njihovu ploču. Procesor x6 phenom II kao da će da poleti koliko se čuje. Sada na asusovoj toga nema. Doduše ja nisam kupio grafiku pa koristim integrušu i još ne igram ništa. E Sad do čega li je...

Ali da je izgledala ozbiljno, izgledala je.

Poslednja izmena:
Pa sad rasprave da li je asrock ****** ili nije to je vec velika polemika,ja sam dolazio u dodir sa asrock plocama koje su me toliko iznenadile da sam se smorio sa mojom asusovom tada :/
mislim da je proslo vreme kad je ime znacilo neku veliku razliku u kvalitetu,msm ok pricamo o plocama za obicne smrtnike,kad se uzmu u obzir delux i pro varijante je druga prica isto kao sto u ovoj drzavi uzmu u prosek plata ministre pa je prosecna plata u srbiji 400e....
msm da ce se svi sloziti da se sve to sklapa u kini...e sad kako te ubode....
nemojte misliti da sad ja nesto navijam za asrocka...prosto ploca ili radi ili te i tako je....
kuci posto imam vise kompova imam i asrocka i msi i asus a i neku sklj....
obicno kad tako vrsljam po netu razgledam hardware pogotovo ploce zavrsim na neweggu...
koliko se ljudima desava sa naprimer asrockom da ga kupe i da neradi toliko se desava i sa msi i sa asusom i sa gigabajtom nazalost :///
nazalost niko ne garantuje bilo koju plocu da kupis da te nece zadesiti da je mrtva ili falicna.... :(

Wikipedia je napisao(la):
ASRock was originally spun off from Asus in 2002 in order to compete with companies like ECS and Foxconn for the commodity OEM market

Mislim da ovo dovoljno govori. Naravno, to ne znaci odmah da su Asrock ploce kvalitetnije od Asusovih i ostalih.

sve je to stvar srece kakvu ti plocu isporuce tj kakav je dan imao kinez koji je sklapao :D

Nazad
Vrh Dno